Menu

«Γιατί δεν θυμώνουμε οι Έλληνες;» - Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Στάθη Ψάλτη

Η παράσταση είναι σχετικά παλιά, τα μηνύματα όμως είναι άκρως επίκαιρα - Μέσα σε 5 λεπτά ο Στάθης Ψάλτης διατρέχει τη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας σε ένα συγκλονιστικό μονόλογο.

Διαβάστε περισσότερα...

FORBES : Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου

FORBES : Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμουΜε τίτλο «Τα καλύτερα της Ελλάδας – αλλά θα έπρεπε να πάτε;» το περιοδικό Forbes κάνει ένα αφιέρωμα στις ομορφιές της χώρας μας.

«Παρά τις συνεχείς αναταραχές, την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα η παραμένει ένας από τους πιο γραφικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο κόσμο», αναφέρει.
Το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τους παραθεριστές, είναι εάν οι... απεργίες και οι διαδηλώσεις θα καταστρέψουν τις διακοπές τους. Την απάντηση δίνει η ελληνικής καταγωγής Ileana Von Hirsch από το Λονδίνο, η οποία ασχολείται με τα τουριστικά.

«Κατά τη γνώμη μου οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή τουριστική σεζόν φέτος. Και ακόμη κι αν υπάρξουν διαδηλώσεις, αυτές γίνονται στο κέντρο της Αθήνας».

Όσο για τις απεργίες στα αεροδρόμιο και τα λιμάνια, η Ileana Von Hirsch τονίζει ότι δεν πρόκειται μόνο για φαινόμενο της Ελλάδας και πως η δική της χειρότερη εμπειρία με καθυστέρηση πτήσης, ήταν στη Γερμανία...

Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού, η Ileana Von Hirsch προτείνει προορισμούς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα. «Για όσους ψάχνουν ησυχία, προφανώς όχι η Μύκονος». Για νυχτερινή ζωή προτείνει Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο, ενώ για ήσυχα νησάκια την Αμοργό, τη Σέριφο, την Ιθάκη, τη Σίφνο και τα Κουφονήσια.

Διαβάστε περισσότερα...

Focus: Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους Έλληνες

Focus: Δεν είχαμε πρόθεση να θίξουμε τους ΈλληνεςΣτο δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus, το δημοσίευμα με το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίστηκε την Πέμπτη.

Ο εκδότης και οι πέντε δημοσιογράφοι του περιοδικού Focus, οι οποίοι δικάζονται για το γνωστό εξώφυλλο που απεικόνιζε το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να κάνει άσεμνη χειρονομία, τόνισαν πως τρέφουν εκτίμηση και σεβασμό για την Ελλάδα και δεν είχαν καμία πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες,αλλά αυτο δεν τους εμποδίζει από το να ασκούν κριτική για το σημείο  που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της.

Στην δήλωση τους επισης τονίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη.

Αναφέρουν, επίσης, πως τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα...

Μέρκελ: Δεν μας φτάνουν οι προθέσεις.

Μέρκελ: Δεν μας φτάνουν οι προθέσεις.Μιλώντας σε συγκέντρωση επιστημόνων στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη κάτι περισσότερο από «δηλώσεις προθέσεων» για να επιλύσει την κρίση του χρέους.

Χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένες χώρες αλλά με σαφείς αναφορές σε Ιταλία και Ελλάδα και τον πανικό που έχουν προκαλέσει στις χρηματοπιστωτικές αγορές, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι "η Ευρώπη είναι σε κρίση. Είναι καιρός να αλλάξουμε τα πράγματα. Ο κόσμος δεν περιμένει την Ευρώπη". Είχε προηγουμένως υπενθυμίσει πόσο η πτώση του Τείχους του Βερολίνου, την 22η επέτειο της οποίας γιορτάζει σήμερα η Γερμανία, άλλαξε την πολιτική κατάσταση και ζήτησε οι χώρες που πλήττονται «να μην μείνουν σε δηλώσεις προθέσεων αλλά να δράσουν».

Ζήτησε ακόμα περισσότερη υπευθυνότητα πέραν των συνόρων κάθε χώρας στους κόλπους της Ευρώπης και υπογράμμισε πως "οι ισπανικές ανησυχίες είναι επίσης γερμανικές ή ιταλικές ανησυχίες", αλλά και την επίσπευση της μεταρρύθμισης των ευρωπαϊκών συνθηκών, κάτι που θεωρεί απαραίτητο μέσα σ' αυτό το πλαίσιο κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS