Menu

Αποκάλυψη: Παγκόσμιος συναγερμός – Τι πρόκειται να συμβεί;

  • Γράφτηκε από τον 
Αποκάλυψη: Παγκόσμιος συναγερμός – Τι πρόκειται να συμβεί;

Τι δείχνουν τα στοιχειά για το μήνα Απρίλιο! Πρωτοφανείς συνθήκες!

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν για την ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς ακόμα και ο Απρίλιος είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας στον οποίο καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ!

Τα δεδομένα της NASA δείχνουν ότι ο Απρίλιος ήταν κατά 1.11˚C πάνω από το μηνιαίο μέσο όρο από το 1951 έως το 1980.

Επιστήμονες που ειδικεύονται στα θέματα κλιματολογικών αλλαγών έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας ότι η αύξηση της θερμοκρασίας αγγίζει τα προηγούμενα ανώτατα όρια, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλο περιθώριο για περαιτέρω αύξηση!

Μιλώντας στον Guardian, ο Άντι Πίτμαν, διευθυντής του ARC (Κέντρο Αριστείας για το Κλιματικό Σύστημα Επιστημών) στο Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, είπε: «Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για αυτό, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1980. Και αυτό είναι ήδη φανερό από την δεκαετία του 2000. Ως προς τι η έκπληξη λοιπόν;»
Στην αρχή του έτους, η αποκάλυψη των δεδομένων της NASA, όπως και μια σειράς άλλων μετεωρολογικών και κλιματικών υπηρεσιών επιβεβαίωσαν ότι το 2015 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί. Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν μέχρι στιγμής ότι το 2016 θα καταφέρει να καταρρίψει με ευκολία και αυτό το ρεκόρ.
Ο Έρικ Χόλταους, μετεωρολόγος και επιστημονικός συγγραφέας, δήλωσε στον Independent: «Είναι τρομακτικό. Βρίσκομαι στο σημείο που δεν ξέρω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ξέραμε ότι το Ελ Νίνιο θα επηρεάσει τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος μπορεί να ανέμενε τέτοια αλματώδη διαφορά».


*Διάγραμμα μεταβολών θερμοκρασίας, σε σύγκριση με τις φυσιολογικές για την εποχή, του μήνα Απριλίου από το 1880 έως σήμερα

Το ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας έρχεται στον απόηχο του φαινομένου Ελ Νίνιο, και εξαπλώνεται στα πιο ζεστά ρεύματα νερού στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό με εκτεταμένες συνέπειες για τα καιρικά συστήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ραγδαία αυτή αλλαγή, υπήρξε ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην εκτεταμένη λεύκανση των κοραλλιών, σε κοραλλιογενείς υφάλους της Αυστραλίας, καθώς και την ταχεία τήξη των στρωμάτων πάγου της Αρκτικής, που μπορεί να έχει αντίκτυπο στα μεταναστευτικών ειδών, όπως επίσης και να προκαλέσει παρατεταμένη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές.

Την ίδια στιγμή, η Oxfam προειδοποιεί ότι οι παγκόσμια συμφωνίες για το κλίμα που υπογράφηκαν στο Παρίσι το περασμένο έτος είναι στην ουσία τους ρηχές και ανεπαρκείς, καθώς τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου παρέλειψαν να «συμπεριλάβουν ουσιαστικούς μηχανισμούς», έτσι ώστε οι αναπτυσσόμενες χώρες να προσαρμοστούν στην μετατόπιση του παγκοσμίου κλίματος.

Από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια που προορίζονται ετησίως για τη χρηματοδότηση με σκοπό την προσαρμογή φτωχότερων χωρών, η Oxfam υπολογίζει ότι έχει καταβληθεί μόνο το 16 τοις εκατό, ενώ θα πρέπει να καταβληθεί τουλάχιστον το 35 τοις εκατό μέχρι το 2020, έτσι ώστε να βοηθηθούν και οι αναπτυσσόμενες, μειώνοντας συνάμα τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η άνοδος της στάθμης των υδάτων, η οποία συνδέεται με την αύξηση των μέσων θερμοκρασιών, έχει ήδη αντίκτυπο στα νησιωτικά συμπλέγματα στον Ειρηνικό. Μια αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, αποκάλυψε ότι μια σειρά από πεδινές εκτάσεις στις Νήσους του Σολομώντος έχουν ήδη εξαφανιστεί λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και τη διάβρωση των ακτών.

Πηγή: hellasforce.com

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι μοιάζουν κάποια πράγματα σε slow…

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Το χειρότερο τσοπανόσκυλο του κόσμου

«Το χειρότερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο» είναι ο τίτλος…
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουαρίου 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Ιανουαρίου 23, 2017

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω…

in PEOPLE

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω σε τζάμι!
Ιουνίου 04, 2011

Αρχιτεκτονικός Φωτισμός και ο ρολος του

Με τον όρο αρχιτεκτονικός φωτισμός εννοούμε την τοποθέτηση…
Οκτωβρίου 03, 2015

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα

Καθησυχαστικός ως προς τη μετάδοση λοιμωδών νόσων, εμφανίζεται…
Σεπτεμβρίου 16, 2014

Το βίντεο που κάνει τον γύρο…

Την τιμητική του έχει αυτές τις μέρες ένα…
Σεπτεμβρίου 15, 2014

Οδηγίες για σίγουρα κέρδη στο ΚΙΝΟ

Για σίγουρα κέρδη στο ΚΙΝΟ, δείτε το ΒΙΝΤΕΟ…
Αυγούστου 25, 2014

Απίστευτο: Φυτό σκοτώνει το 98% των…

Οι επιστήμονες προσπαθούν συνεχώς και με αρκετούς τρόπους…
Μαρτίου 08, 2015

Υγρή κόλαση με τα κορίτσια που…

Πάνω σε ένα φουσκωτό τρεις νεαρές κοπέλες κάνουν…
Ιανουαρίου 13, 2015

Πιάνει τη σύζυγό του με άλλον…

Το ζευγάρι πανικοβάλλεται και η συνέχεια είναι κωμικοτραγική…
next
prev