Menu

Alfa Romeo Giulietta TCT

  • Γράφτηκε από την 

Άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι η Alfa Romeo Giulietta με το επαναστατικό, διπλού συμπλέκτη και ξηρού τύπου, αυτόματο κιβώτιο «Alfa TCT». Σημείο αναφοράς στην κατηγορία για τη σχέση μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, το κιβώτιο αυτό συνοδεύεται στην Giulietta από τον 1,4TB MultiAir των 170 ίππων (Best New Engine 2010) και τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ίππων.
Με τον κινητήρα βενζίνης, που συνδυάζεται με το κιβώτιο TCT, η Alfa Romeo Giulietta είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Progression και Distinctive με τιμή 24.250 € και 25.550 € αντίστοιχα (23.290 € και 24.590 € με απόσυρση). Mε τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ΗP η Giulietta είναι διαθέσιμη στην έκδοση Distinctive με 30.200 € (από 27.730 € με απόσυρση).

Το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο TCT (Twin Clutch Technology) εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και αυξημένη σπορ αίσθηση σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο, σε συνδυασμό με βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Χάρη στον 1,4 TB MultiAir 170HP, η Giulietta με το κιβώτιο Alfa TCT έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7''.

Ακόμα όμως και με αυτές τις επιδόσεις η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλές: 5,2 λίτρα/100 χλμ. είναι η μέση τιμή της κατανάλωσης, τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ., τιμές που καθιστούν την Giulietta το πιο φιλικό προς το περιβάλλον βενζινοκίνητο μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, ακόμα και σε σύγκριση με χειροκίνητες εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων με μικρότερη ιπποδύναμη και χαμλότερες επιδόσεις.

Ανάλογα είναι και τα στοιχεία για τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 των 170 ίππων. Σε σύγκριση μάλιστα με τη χειροκίνητη έκδοση του ίδιου κινητήρα, η έκδοση με το κιβώτιο Alfa TCT επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9'' αντί για 8,0'' και η μέση κατανάλωση πέφτει από τα 4,7 στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. Αντίστοιχα, οι εκπομπές CO2 από 124 είναι μειωμένες στα 119 γρ./χλμ.

Η λειτουργία της μετάδοσης Alfa TCT χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αλληλεπίδραση με τα συστήματα του αυτοκινήτου, με στόχο τις βέλτιστες επιδόσεις ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, το Alfa TCT συνεργάζεται με το σύστημα Alfa DNA, τα φρένα, τον κινητήρα και το σύστημα δυναμικού ελέγχου. Έτσι, το σύστημα μετάδοσης μπορεί να διαφοροποιήσει την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων, να ελέγξει την παροχή ροπής σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση, να λειτουργήσει εντελώς αυτόματα ή να χρησιμοποιηθεί σαν σειραϊκό, με την επιλογή σχέσεων από τον επιλογέα ή τα ειδικά paddles πίσω από το τιμόνι.

Το κιβώτιο Alfa TCT ουσιαστικά αποτελείται από δύο παράλληλα κιβώτια, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του συμπλέκτη. Έτσι είναι δυνατή η επιλογή επόμενης σχέσης τη στιγμή που η προηγούμενη είναι ήδη σε χρήση. Η αλλαγή γίνεται με μια απλή και ομαλή εναλλαγή των σχετικών δίσκων, γεγονός που εξασφαλίζει συνεχή παροχή ροπής και πρόσφυσης.

Το αποτέλεσμα είναι η άνεση και η σπορ αίσθηση σε μέγιστο βαθμό σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, αφού οι αλλαγές γίνονται αστραπιαία, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματη και σειραϊκή λειτουργία και ανάμεσα στις αλλαγές υπάρχει σχεδόν μηδενική απώλεια ισχύος. Σε σχέση με «υγρά» συστήματα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη, το Alfa TCT έχει περιορισμένο κόστος χρήσης και σε σχέση με τα κλασικά αυτόματα κιβώτια μικρότερη κατανάλωση μέχρι και 10% (χάρη και στη χρήση του συστήματος Start&Stop).

Ένα από τα πλεονεκτήματα της «ξηρής» τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το Alfa TCT είναι οι συμπαγείς διαστάσεις του, η ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβών και η έλλειψη ανάγκης για ψύξη με λάδι, συνεπώς η έλλειψη ανάγκης για παρουσία αντλίας λαδιού. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 6% σε σχέση με κιβώτια εμβαπτισμένα σε λάδι.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Φεβρουάριος 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουάριος 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Ιανουάριος 23, 2017

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω…

in PEOPLE

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω σε τζάμι!
Οκτώβριος 12, 2014

Η Larissa Riquelme όταν χορεύει δεν…

Εντάξει, ομολογουμένως είναι πολύ όμορφη και ιδιαιτέρως αισθησιακή…
Μάρτιος 25, 2016

Ποιο λάδι είναι πιο υγιεινό στο…

Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε…
Ιούνιος 07, 2015

Νέα τεχνική βοηθά στην επαναφορά της…

Σύμφωνα με επιστήμονες του Ιαπωνικού Ινστιτούτου Επιστημών του…
Ιούνιος 03, 2016

Αντικαρκινικό εμβόλιο με νανοσωματίδια για κάθε…

Νέα κατηγορία εμβολίων με νανοσωματίδια ετοιμάζουν οι επιστήμονες,…
Οκτώβριος 06, 2014

Πώς να φερθούμε σε αχάριστους ανθρώπους;

Υπάρχουν πάντα τρόποι για να αντιμετωπίσουμε μια κακή…
Οκτώβριος 20, 2015

Η εξέλιξη του ανθρώπου σε 1…

Ο καλλιτέχνης παλαιοντολογίας John Gurche έχει ξοδέψει πολλά…
Μάιος 12, 2016

Τι συμβαίνει στο σώμα σας αν…

in PEOPLE

Είναι γνωστό ότι η ενεργή σεξουαλική ζωή προσφέρει…
next
prev