Menu

Alfa Romeo Giulietta TCT

  • Γράφτηκε από την 

Άμεσα διαθέσιμη στην Ελλάδα είναι η Alfa Romeo Giulietta με το επαναστατικό, διπλού συμπλέκτη και ξηρού τύπου, αυτόματο κιβώτιο «Alfa TCT». Σημείο αναφοράς στην κατηγορία για τη σχέση μεταξύ επιδόσεων, κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων, το κιβώτιο αυτό συνοδεύεται στην Giulietta από τον 1,4TB MultiAir των 170 ίππων (Best New Engine 2010) και τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ίππων.
Με τον κινητήρα βενζίνης, που συνδυάζεται με το κιβώτιο TCT, η Alfa Romeo Giulietta είναι διαθέσιμη στις εκδόσεις Progression και Distinctive με τιμή 24.250 € και 25.550 € αντίστοιχα (23.290 € και 24.590 € με απόσυρση). Mε τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 170 ΗP η Giulietta είναι διαθέσιμη στην έκδοση Distinctive με 30.200 € (από 27.730 € με απόσυρση).

Το πρωτοποριακό αυτόματο κιβώτιο TCT (Twin Clutch Technology) εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση και αυξημένη σπορ αίσθηση σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο, σε συνδυασμό με βελτιωμένη απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση. Χάρη στον 1,4 TB MultiAir 170HP, η Giulietta με το κιβώτιο Alfa TCT έχει τελική ταχύτητα 218 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,7''.

Ακόμα όμως και με αυτές τις επιδόσεις η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 είναι ιδιαίτερα χαμηλές: 5,2 λίτρα/100 χλμ. είναι η μέση τιμή της κατανάλωσης, τη στιγμή που οι εκπομπές CO2 είναι 121 γρ./χλμ., τιμές που καθιστούν την Giulietta το πιο φιλικό προς το περιβάλλον βενζινοκίνητο μικρομεσαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, ακόμα και σε σύγκριση με χειροκίνητες εκδόσεις ανταγωνιστικών μοντέλων με μικρότερη ιπποδύναμη και χαμλότερες επιδόσεις.

Ανάλογα είναι και τα στοιχεία για τον πετρελαιοκινητήρα 2,0 JTDM-2 των 170 ίππων. Σε σύγκριση μάλιστα με τη χειροκίνητη έκδοση του ίδιου κινητήρα, η έκδοση με το κιβώτιο Alfa TCT επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 7,9'' αντί για 8,0'' και η μέση κατανάλωση πέφτει από τα 4,7 στα 4,5 λίτρα/100 χλμ. Αντίστοιχα, οι εκπομπές CO2 από 124 είναι μειωμένες στα 119 γρ./χλμ.

Η λειτουργία της μετάδοσης Alfa TCT χαρακτηρίζεται από εξαιρετική αλληλεπίδραση με τα συστήματα του αυτοκινήτου, με στόχο τις βέλτιστες επιδόσεις ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες. Ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, το Alfa TCT συνεργάζεται με το σύστημα Alfa DNA, τα φρένα, τον κινητήρα και το σύστημα δυναμικού ελέγχου. Έτσι, το σύστημα μετάδοσης μπορεί να διαφοροποιήσει την ταχύτητα αλλαγής σχέσεων, να ελέγξει την παροχή ροπής σε δρόμους με χαμηλή πρόσφυση, να λειτουργήσει εντελώς αυτόματα ή να χρησιμοποιηθεί σαν σειραϊκό, με την επιλογή σχέσεων από τον επιλογέα ή τα ειδικά paddles πίσω από το τιμόνι.

Το κιβώτιο Alfa TCT ουσιαστικά αποτελείται από δύο παράλληλα κιβώτια, το καθένα από τα οποία έχει το δικό του συμπλέκτη. Έτσι είναι δυνατή η επιλογή επόμενης σχέσης τη στιγμή που η προηγούμενη είναι ήδη σε χρήση. Η αλλαγή γίνεται με μια απλή και ομαλή εναλλαγή των σχετικών δίσκων, γεγονός που εξασφαλίζει συνεχή παροχή ροπής και πρόσφυσης.

Το αποτέλεσμα είναι η άνεση και η σπορ αίσθηση σε μέγιστο βαθμό σε σχέση με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής, αφού οι αλλαγές γίνονται αστραπιαία, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε αυτόματη και σειραϊκή λειτουργία και ανάμεσα στις αλλαγές υπάρχει σχεδόν μηδενική απώλεια ισχύος. Σε σχέση με «υγρά» συστήματα μετάδοσης διπλού συμπλέκτη, το Alfa TCT έχει περιορισμένο κόστος χρήσης και σε σχέση με τα κλασικά αυτόματα κιβώτια μικρότερη κατανάλωση μέχρι και 10% (χάρη και στη χρήση του συστήματος Start&Stop).

Ένα από τα πλεονεκτήματα της «ξηρής» τεχνολογίας που χρησιμοποιεί το Alfa TCT είναι οι συμπαγείς διαστάσεις του, η ελαχιστοποίηση των απωλειών λόγω τριβών και η έλλειψη ανάγκης για ψύξη με λάδι, συνεπώς η έλλειψη ανάγκης για παρουσία αντλίας λαδιού. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η κατανάλωση είναι μειωμένη κατά 6% σε σχέση με κιβώτια εμβαπτισμένα σε λάδι.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεκεμβρίου 14, 2017

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του…

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος
Δεκεμβρίου 14, 2017

Δείτε τι συμβαίνει όταν η κατεδάφιση…

Δείτε τι συμβαίνει, όταν μία κατεδάφιση κτιρίου δεν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι μοιάζουν κάποια πράγματα σε slow…

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Το χειρότερο τσοπανόσκυλο του κόσμου

«Το χειρότερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο» είναι ο τίτλος…
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Ιανουαρίου 15, 2016

Γερμανικό δικαστήριο απαγορεύει εφαρμογή του Facebook

Το γερμανικό ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε δικαστικές αποφάσεις που…
Φεβρουαρίου 11, 2015

«Kingsman»

in CINEMA

Ο σκηνοθέτης των «Kick-Ass» και «X-Men: Η Πρώτη…
Νοεμβρίου 18, 2014

Διδυμότειχο: Αποκαλύφτηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό

Στην Πλωτινόπολη: Απίστευτα εντυπωσιακές παραστάσεις ήρθαν στο φως…
Αυγούστου 05, 2014

Συμβαίνει απόψε 5/8:"Comedy for Masses".

Οι Maliatsis, Mikeius, Jeremy, Protonotarius και Tiny Jackal,…
Οκτωβρίου 22, 2014

Καρκίνος του μαστού: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος…

Συνεργαζόμενοι γιατροί και διαγνωστικά κέντρα του doctoranytime.gr προσφέρουν…
Απριλίου 25, 2016

Καταβόθρα «καταπίνει» διασταύρωση

Μία βαθιά ρωγμή εμφανίστηκε σε έναν από τους…
Μαΐου 20, 2015

Απίθανο show! - Η Ριάνα μπέρδεψε…

Άνοιξε τα πόδια, χαϊδεύτηκε, ήρθε τετ-α-τετ με θαυμάστριά…
Νοεμβρίου 09, 2015

Επικός Κοντοπίδης με τη νέα του…

Άφθονο γέλιο, κλάμα και υπόκλιση με τον Αλέξανδρο…
next
prev