Menu

Θύματα του τσιγάρου 700.000 Ευρωπαίοι κάθε χρόνο!

  • Γράφτηκε από τον 
Θύματα του τσιγάρου 700.000 Ευρωπαίοι κάθε χρόνο!

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να αποζημιώνονται τα φάρμακα για τη διακοπή του καπνίσματος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση είναι σε πόλεμο με το κάπνισμα, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια ημερίδας της Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας, όπου για άλλη μια φορά οι επιστήμονες, "χτύπησαν καμπανάκι" για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία μας. "Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά και η υφυπουργός μου έχουμε πόλεμο με το κάπνισμα. Τα φάρμακα θα τα αποζημιώνουμε" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 700.000 Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την κατανάλωση προϊόντων καπνού, ενώ πάνω από 6 εκατομμύρια μπαίνουν στα νοσοκομεία λόγω ασθενειών του αναπνευστικού.

Πάντως, η νέα ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής πνευμονολογικής εταιρίας "SmokeHaz" έρχεται να ενισχύσει την προσπάθεια, στην περίπτωση που η επιθυμία για διακοπή του καπνίσματος είναι αληθινή, καθώς θα παρέχει επιστημονική ενημέρωση για τους κινδύνους ενεργητικού και παθητικού καπνίσματος.

Τα συμφέροντα που πολεμούν τις εκστρατείες κατά του καπνίσματος υπάρχουν επισημαίνουν οι επιστήμονες γι΄αυτό και χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την διάδοσή τους. Όπως επεσήμαναν οι ειδικοί, για τους ενήλικες ο καρκίνος του πνεύμονα είναι 11 φορές πιθανότερο να εμφανιστεί στους καπνιστές από ότι στους μη καπνιστές, ενώ η συνεχής έκθεση στο παθητικό κάπνισμα αυξάνει κατά 41% τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου. Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι 4 φορές πιθανότερο να εμφανιστεί στους καπνιστές, ενεργητικούς και παθητικούς και το Άσθμα είναι 61% πιο πιθανό στους καπνιστές και 44% σε όσους εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.

"Ένα εκατομμύριο άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από ασθένειες των πνευμόνων σε όλη την Ευρώπη, η οποία αποτελείται από 53 χώρες. Στις χώρες της ΕΕ συμβαίνουν τα 2/3 αυτών των θανάτων", δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας Πίτερ Μπάρνς.

Ο καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ & Ακαδημαϊκός Δημήτρης Τριχόπουλος επισημαίνει ότι οι καπνιστές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν εχθροί, γιατί χρειάζονται βοήθεια προκειμένου να "το κόψουν". "Μου φαίνεται εγωιστικό να προτιμάμε να μιλάμε για εμάς τους αδικοεκτιθέμενους και να μην μιλάμε για αυτούς που συστηματικά εκτίθενται, και να μην προσπαθούμε να τους πάρουμε από το χέρι και να τους βοηθήσουμε σε αυτό που είναι από πλευράς Υγείας ο σωστός δρόμος".

Πηγή: Mega

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεκεμβρίου 14, 2017

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του…

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος
Δεκεμβρίου 14, 2017

Δείτε τι συμβαίνει όταν η κατεδάφιση…

Δείτε τι συμβαίνει, όταν μία κατεδάφιση κτιρίου δεν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι μοιάζουν κάποια πράγματα σε slow…

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Το χειρότερο τσοπανόσκυλο του κόσμου

«Το χειρότερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο» είναι ο τίτλος…
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουαρίου 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Οκτωβρίου 22, 2015

Πώς θα χάσετε 5% του σωματικού…

Εάν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε σε κάποιο μακροπρόθεσμο…
Αυγούστου 18, 2014

Το πρώτο εστιατόριο με κωφούς σερβιτόρους…

Μια καινοτόμα και πολύ ωραία ιδέα πραγματοποιήθηκε στον…
Μαρτίου 14, 2016

Χαλάει κόσμο το βίντεο με τη…

Η νέα χορεύτρια του Θέμου Αναστασιάδη ντύθηκε νοσοκόμα…
next
prev