Menu

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα


Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «αποτελούν ένα ωραίο ευχολόγιο, γιατί στην ουσία προτείνουν οδηγίες χωρίς ουσιαστική υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς θωράκιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας».


Πολλά νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, μη διαπερατές φόρμες ελαφριές και εύκαμπτες, ποδονάρια κ.λπ.) ενώ και το προσωπικό δεν έχει ακόμη ενημερωθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΑΠ, το προσωπικό πολλών νοσοκομείων δεν έχει ενημερωθεί, παρά μόνο επιλεγμένες ομάδες και αυτές όχι επαρκώς. Το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στην imerisia και είναι της Ελένης Πετροπούλου.
Την ίδια στιγμή, το «Αμαλία Φλέμινγκ» που έχει επιλεχθεί για υποδοχή των ύποπτων περιστατικών και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» για νοσηλεία ασθενών με βεβαιωμένη λοίμωξη, υπολειτουργούν, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού.
Εκπαίδευση
Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, αλλά και σε όποιες δομές του ΠΕΔΥ λειτουργούν, πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των επιλεγμένων ομάδων που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το ύποπτο περιστατικό. Επίσης, να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι ειδικοί χώροι προσωρινής απομόνωσης του περιστατικού μέχρι να οδηγηθεί στο νοσοκομείο υποδοχής.
Σχετικά με τον εξοπλισμό που προβλέπεται, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι υπάρχει μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία, ενώ θα πρέπει όλες οι δομές υγείας να τα προμηθευτούν και σε επαρκείς ποσότητες.
Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί εύχονται «να μην προκύψει ούτε ύποπτο, ούτε βεβαιωμένο περιστατικό με Εμπολα. Διαφορετικά, αν δεν ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, τμήματα του πληθυσμού και πρώτα οι υγειονομικοί θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι».
Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία έχουν ήδη προμηθευτεί με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την προστασία του προσωπικού από τον ιό Εμπολα και οι Επιτροπές Λοιμώξεων έχουν αναλάβει να κάνουν συστηματική ενημέρωση του προσωπικού για τον ιό.
Χθες μάλιστα η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να απαντήσουν έως το τέλος της εβδομάδας για τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων τους, αναφορικά με την ενημέρωση-εκπαίδευση του προσωπικού, την προετοιμασία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεκεμβρίου 14, 2017

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του…

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος
Δεκεμβρίου 14, 2017

Δείτε τι συμβαίνει όταν η κατεδάφιση…

Δείτε τι συμβαίνει, όταν μία κατεδάφιση κτιρίου δεν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι μοιάζουν κάποια πράγματα σε slow…

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Το χειρότερο τσοπανόσκυλο του κόσμου

«Το χειρότερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο» είναι ο τίτλος…
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Αυγούστου 21, 2014

Οι 10 χρήσεις της μπύρας χωρίς…

Το καλοκαίρι για τους περισσότερους από εμάς είναι…
Σεπτεμβρίου 23, 2014

Μωρό: 12 πράγματα που λατρεύει να…

Tα μωρά ανακαλύπτουν διαρκώς τον κόσμο γύρω τους…
Νοεμβρίου 04, 2014

Δες τι να κάνεις αν σου…

Πολλές από εσάς έχουν πρόβλημα με την τριχόπτωση.…
Μαΐου 24, 2016

Απίστευτο! Σεξ σε μπαλκόνι στην Πάτρα

Της κακομοίρας με βίντεο που φέρεται να είναι…
Δεκεμβρίου 17, 2014

Μεθυσμένη νύφη σε τρελά κέφια τα……

Στο παρακάτω βίντεο πρωταγωνιστεί μία νεόνυμφη, η οποία…
next
prev