Menu

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα


Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «αποτελούν ένα ωραίο ευχολόγιο, γιατί στην ουσία προτείνουν οδηγίες χωρίς ουσιαστική υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς θωράκιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας».


Πολλά νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, μη διαπερατές φόρμες ελαφριές και εύκαμπτες, ποδονάρια κ.λπ.) ενώ και το προσωπικό δεν έχει ακόμη ενημερωθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΑΠ, το προσωπικό πολλών νοσοκομείων δεν έχει ενημερωθεί, παρά μόνο επιλεγμένες ομάδες και αυτές όχι επαρκώς. Το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στην imerisia και είναι της Ελένης Πετροπούλου.
Την ίδια στιγμή, το «Αμαλία Φλέμινγκ» που έχει επιλεχθεί για υποδοχή των ύποπτων περιστατικών και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» για νοσηλεία ασθενών με βεβαιωμένη λοίμωξη, υπολειτουργούν, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού.
Εκπαίδευση
Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, αλλά και σε όποιες δομές του ΠΕΔΥ λειτουργούν, πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των επιλεγμένων ομάδων που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το ύποπτο περιστατικό. Επίσης, να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι ειδικοί χώροι προσωρινής απομόνωσης του περιστατικού μέχρι να οδηγηθεί στο νοσοκομείο υποδοχής.
Σχετικά με τον εξοπλισμό που προβλέπεται, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι υπάρχει μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία, ενώ θα πρέπει όλες οι δομές υγείας να τα προμηθευτούν και σε επαρκείς ποσότητες.
Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί εύχονται «να μην προκύψει ούτε ύποπτο, ούτε βεβαιωμένο περιστατικό με Εμπολα. Διαφορετικά, αν δεν ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, τμήματα του πληθυσμού και πρώτα οι υγειονομικοί θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι».
Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία έχουν ήδη προμηθευτεί με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την προστασία του προσωπικού από τον ιό Εμπολα και οι Επιτροπές Λοιμώξεων έχουν αναλάβει να κάνουν συστηματική ενημέρωση του προσωπικού για τον ιό.
Χθες μάλιστα η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να απαντήσουν έως το τέλος της εβδομάδας για τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων τους, αναφορικά με την ενημέρωση-εκπαίδευση του προσωπικού, την προετοιμασία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Φεβρουάριος 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουάριος 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Ιανουάριος 23, 2017

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω…

in PEOPLE

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω σε τζάμι!
Μάρτιος 22, 2016

Αυτές είναι οι τροφές που ρίχνουν…

Η διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους παίζει καθοριστικό ρόλο…
Αύγουστος 15, 2014

Τι σημαίνει αν κάνετε εύκολα μελανιές

Μια μελανιά συνήθως συνοδεύεται από ελαφρύ πρήξιμο και…
Αύγουστος 22, 2014

Οι 3 λόγοι που μισείς τα…

  Μισείτε τα αντηλιακά; Ιδού οι λύσεις για…
Ιούνιος 24, 2011

Νερό κάτω από την επιφάνεια του…

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αστροφυσικό Φρανκ Πόστμπεργκ…
Αύγουστος 20, 2014

Η κυρία με τα διασημότερα oπiσθια…

Η συγκεκριμένη γυμνάστρια από τη Νέα Υόρκη ποστάρει…
Φεβρουάριος 12, 2016

Οι 4 + 1 νέες δημοφιλείς…

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για κινητά…
Φεβρουάριος 23, 2016

Το στήθος της παρουσιάστριας πετάχτηκε έξω…

Καλλονή Ρουμάνα παρουσιάστρια χόρευε τόσο έντονα στην εκπομπή…
next
prev