Menu

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα

Οι Γιατροί καταγγέλλουν: Είμαστε Αθωράκιστοι στον ιό Εμπολα


Όπως καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), τα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας «αποτελούν ένα ωραίο ευχολόγιο, γιατί στην ουσία προτείνουν οδηγίες χωρίς ουσιαστική υλικοτεχνική υποδομή και χωρίς θωράκιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας».


Πολλά νοσοκομεία παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις σε εξοπλισμό (μάσκες, γάντια, μη διαπερατές φόρμες ελαφριές και εύκαμπτες, ποδονάρια κ.λπ.) ενώ και το προσωπικό δεν έχει ακόμη ενημερωθεί.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΝΑΠ, το προσωπικό πολλών νοσοκομείων δεν έχει ενημερωθεί, παρά μόνο επιλεγμένες ομάδες και αυτές όχι επαρκώς. Το ρεπορτάζ αναρτήθηκε στην imerisia και είναι της Ελένης Πετροπούλου.
Την ίδια στιγμή, το «Αμαλία Φλέμινγκ» που έχει επιλεχθεί για υποδοχή των ύποπτων περιστατικών και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σωτηρία» για νοσηλεία ασθενών με βεβαιωμένη λοίμωξη, υπολειτουργούν, λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού.
Εκπαίδευση
Η ΕΙΝΑΠ υποστηρίζει ότι σε κάθε νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας, αλλά και σε όποιες δομές του ΠΕΔΥ λειτουργούν, πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των επιλεγμένων ομάδων που θα αναλάβουν να διαχειριστούν το ύποπτο περιστατικό. Επίσης, να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι ειδικοί χώροι προσωρινής απομόνωσης του περιστατικού μέχρι να οδηγηθεί στο νοσοκομείο υποδοχής.
Σχετικά με τον εξοπλισμό που προβλέπεται, η ΕΙΝΑΠ αναφέρει ότι υπάρχει μόνο σε μεγάλα νοσοκομεία, ενώ θα πρέπει όλες οι δομές υγείας να τα προμηθευτούν και σε επαρκείς ποσότητες.
Καταλήγοντας, οι νοσοκομειακοί γιατροί εύχονται «να μην προκύψει ούτε ύποπτο, ούτε βεβαιωμένο περιστατικό με Εμπολα. Διαφορετικά, αν δεν ληφθούν τώρα τα απαραίτητα μέτρα, τμήματα του πληθυσμού και πρώτα οι υγειονομικοί θα βρεθούν ανυπεράσπιστοι».
Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας, υποστηρίζει ότι τα νοσοκομεία έχουν ήδη προμηθευτεί με τα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά για την προστασία του προσωπικού από τον ιό Εμπολα και οι Επιτροπές Λοιμώξεων έχουν αναλάβει να κάνουν συστηματική ενημέρωση του προσωπικού για τον ιό.
Χθες μάλιστα η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου ζήτησε από τους διοικητές των νοσοκομείων να απαντήσουν έως το τέλος της εβδομάδας για τον βαθμό ετοιμότητας των μονάδων τους, αναφορικά με την ενημέρωση-εκπαίδευση του προσωπικού, την προετοιμασία στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ).

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Φεβρουάριος 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουάριος 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Ιανουάριος 23, 2017

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω…

in PEOPLE

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω σε τζάμι!
Αύγουστος 08, 2014

Δράμα: Το καλοκαίρι της ζωής μας-Avis…

in CINEMA

Η δραματική ταινία που προβάλλεται μέχρι και τις…
Νοέμβριος 01, 2011

Σημαντικές εκπτώσεις από την Peugeot

Ανάλογη της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα…
Σεπτέμβριος 24, 2014

Η Θέμις Μπαζάκα στο Εθνικό Θέατρο…

Το Εθνικό Θέατρο επαναλαμβάνει τη "Δυτική αποβάθρα" του…
Ιανουάριος 28, 2015

Το νέο μονοθέσιο της Lotus

Η αγωνιστική ομάδα της Lotus έδωσε στη δημοσιότητα…
Φεβρουάριος 12, 2015

Ελένη Ματζουράνη και Αννούλα Candy… σε…

Ελένη Ματζουράνη και Αννούλα Candy… σε καυτό twerk!
Αύγουστος 11, 2015

Η Σάσα Μπάστα πιο… καυτή από…

Στροφή στην… ποιότητα και το τραγούδι έχει κάνει…
next
prev