Menu

PROTOTHEMA.GR:Εφάπαξ φόρος 15% - 20% και ποινικές διώξεις, για τις λίστες

PROTOTHEMA.GR:Εφάπαξ φόρος 15% - 20% και ποινικές διώξεις, για τις λίστες

Στα δικαστήρια αυτοί που τα στοιχεία τους διασταυρώθηκαν σε πολλούς καταλόγους φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, εμβάσματα, Λίχτενστάιν, σκαφών, offshore)  - Βρήκαν και νέες λίστες στο ταχυδρομείο - Ξετινάζουν τις υποθέσεις που έκλεισαν προεκλογικά
Πρόγραμμα αξιοποίησης των λιστών της φοροδιαφυγής που θα περιλαμβάνει εξαντλητικές διασταυρώσεις και τελικά ποινικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα ατιμωρησίας για όσους συστηματικά βρέθηκαν σε παραπάνω από μία λίστα διαφθοράς και παράνομης εξαγωγής χρημάτων εκτός συνόρων έχει έτοιμο η κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η εφάπαξ φορολόγηση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με 15%-20% ώστε να διεκπεραιωθούν γρήγορα οι υποθέσεις, αλλά και να συγκεντρωθούν άμεσα σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία.

Πρόκειται για ενέργειες που έρχονται σε μια συγκυρία όπου το οικονομικό επιτελείο έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να βρεθούν πρόσθετα και άμεσα έσοδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο το σχέδιο τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων και κυρίως αυτού περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Κάπως έτσι, σε μια περίοδο όπου λόγω των πρόωρων εκλογών αποκαλύφθηκε αστοχία της τάξης των 923 εκατ. ευρώ στα έσοδα Ιανουαρίου, η κυβέρνηση προκρίνει ένα σχέδιο δύο πυλώνων.

O Eρβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έβγαλε στη φόρα τη λίστα Λαγκάρντ με περισσότερους από 2.000 Ελληνες που είχαν τα χρήματά τους σε ελβετική τράπεζα. Ο πρώην εργαζόμενος της HSBC, που έκανε τις αποκαλύψεις σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία, έγινε σύμβουλος των Podemos της Ισπανίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Πρώτος -και κυριότερος- σχεδιασμός, λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «ΘΕΜΑτος», είναι η με κάθε τρόπο αξιοποίηση των λιστών της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, λίστα εμβασμάτων, offshore κ.ά.). Οπως τονίζεται, πρωταρχικός σκοπός των ελεγκτικών μηχανισμών είναι να υπάρξουν οριζόντιες διασταυρώσεις ΑΦΜ ώστε να διακριβωθεί το κατά πόσο υπάρχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες όχι μόνο σε μία, αλλά σε περισσότερες λίστες. Η διαδικασία αυτή κρίνεται κρίσιμη καθώς θα οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα, θα διαπιστωθούν οι περιπτώσεις εκείνες που συστηματικά διέπρατταν το αδίκημα της φοροαποφυγής και ενδεχομένως να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα αδήλωτα χρηματικά ποσά.

Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στις οριζόντιες διασταυρώσεις των ονομάτων των λιστών υπάρχουν πολλά και ηχηρά ονόματα της αποκαλούμενης διαπλοκής. Χαρακτηριστική περίπτωση -λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- πασίγνωστος ολιγάρχης, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του και ταυτοχρόνως δεν δικαιολογεί ποσά από εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό, ενώ το όνομά του εμπλέκεται και σε υπόθεση με μαύρο χρήμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα είναι σύννομη και ιδιαίτερα προσεκτική.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουαρίου 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Ιανουαρίου 23, 2017

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω…

in PEOPLE

Εκατό άνθρωποι δείχνουν πώς φιλάνε… πάνω σε τζάμι!
Ιουνίου 03, 2016

Εικόνες από το εσωτερικό ενός συνεδρίου……

Άντρες σε ρόλο… σκυλιών και γυναίκες-αφέντρες συναντήθηκαν για…
Οκτωβρίου 16, 2014

NASA: Αποκάλυψε βίντεο με UFO;(video)

Βίντεο, αληθινά ή λιγότερο αληθινά, με καταγραφή παρουσίας…
Ιουνίου 25, 2014

Τρία βραβεία για τη "Μικρά Αγγλία"…

in CINEMA

Τρία βραβεία ήταν ο "απολογισμός" της επιτυχίας της…
Φεβρουαρίου 11, 2015

NASA: Ένα «διαστημικό» υποβρύχιο για τον…

O Τιτάνας, δορυφόρος του Κρόνου, αποτελεί έναν από…
Σεπτεμβρίου 02, 2014

Πώς να πείσετε το παιδί σας…

Το σημαντικότερο ίσως είναι να δώσετε εσείς το…
Σεπτεμβρίου 01, 2014

Τα παιδιά υπνοβάτες. Πόσο σοβαρό είναι;

Η υπνοβασία είναι μια διαταραχή του ύπνου στα…
Μαρτίου 18, 2015

Φεύγει το Internet Explorer έρχεται το…

O Internet Explorer  θα αντικατασταθεί από ένα νέο…
next
prev