Menu

PROTOTHEMA.GR:Εφάπαξ φόρος 15% - 20% και ποινικές διώξεις, για τις λίστες

PROTOTHEMA.GR:Εφάπαξ φόρος 15% - 20% και ποινικές διώξεις, για τις λίστες

Στα δικαστήρια αυτοί που τα στοιχεία τους διασταυρώθηκαν σε πολλούς καταλόγους φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, εμβάσματα, Λίχτενστάιν, σκαφών, offshore)  - Βρήκαν και νέες λίστες στο ταχυδρομείο - Ξετινάζουν τις υποθέσεις που έκλεισαν προεκλογικά
Πρόγραμμα αξιοποίησης των λιστών της φοροδιαφυγής που θα περιλαμβάνει εξαντλητικές διασταυρώσεις και τελικά ποινικές διαδικασίες ώστε να μην υπάρξει πιθανότητα ατιμωρησίας για όσους συστηματικά βρέθηκαν σε παραπάνω από μία λίστα διαφθοράς και παράνομης εξαγωγής χρημάτων εκτός συνόρων έχει έτοιμο η κυβέρνηση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η εφάπαξ φορολόγηση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις με 15%-20% ώστε να διεκπεραιωθούν γρήγορα οι υποθέσεις, αλλά και να συγκεντρωθούν άμεσα σημαντικά ποσά στα δημόσια ταμεία.

Πρόκειται για ενέργειες που έρχονται σε μια συγκυρία όπου το οικονομικό επιτελείο έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου ώστε να βρεθούν πρόσθετα και άμεσα έσοδα και να μην τεθεί σε κίνδυνο το σχέδιο τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων και κυρίως αυτού περί ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Κάπως έτσι, σε μια περίοδο όπου λόγω των πρόωρων εκλογών αποκαλύφθηκε αστοχία της τάξης των 923 εκατ. ευρώ στα έσοδα Ιανουαρίου, η κυβέρνηση προκρίνει ένα σχέδιο δύο πυλώνων.

O Eρβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έβγαλε στη φόρα τη λίστα Λαγκάρντ με περισσότερους από 2.000 Ελληνες που είχαν τα χρήματά τους σε ελβετική τράπεζα. Ο πρώην εργαζόμενος της HSBC, που έκανε τις αποκαλύψεις σχετικά με το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία, έγινε σύμβουλος των Podemos της Ισπανίας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Πρώτος -και κυριότερος- σχεδιασμός, λοιπόν, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του «ΘΕΜΑτος», είναι η με κάθε τρόπο αξιοποίηση των λιστών της φοροδιαφυγής (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, λίστα εμβασμάτων, offshore κ.ά.). Οπως τονίζεται, πρωταρχικός σκοπός των ελεγκτικών μηχανισμών είναι να υπάρξουν οριζόντιες διασταυρώσεις ΑΦΜ ώστε να διακριβωθεί το κατά πόσο υπάρχουν φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες όχι μόνο σε μία, αλλά σε περισσότερες λίστες. Η διαδικασία αυτή κρίνεται κρίσιμη καθώς θα οδηγήσει σε άμεσα αποτελέσματα, θα διαπιστωθούν οι περιπτώσεις εκείνες που συστηματικά διέπρατταν το αδίκημα της φοροαποφυγής και ενδεχομένως να βρεθεί ο μίτος της Αριάδνης που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα αδήλωτα χρηματικά ποσά.

Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στις οριζόντιες διασταυρώσεις των ονομάτων των λιστών υπάρχουν πολλά και ηχηρά ονόματα της αποκαλούμενης διαπλοκής. Χαρακτηριστική περίπτωση -λένε στον ΣΥΡΙΖΑ- πασίγνωστος ολιγάρχης, το όνομα του οποίου βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του και ταυτοχρόνως δεν δικαιολογεί ποσά από εμβάσματα που έστειλε στο εξωτερικό, ενώ το όνομά του εμπλέκεται και σε υπόθεση με μαύρο χρήμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα είναι σύννομη και ιδιαίτερα προσεκτική.

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
επιστροφή στην κορυφή
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  3. ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ
Δεκεμβρίου 14, 2017

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του…

Η NASA κατασκεύασε το λάστιχο του μέλλοντος
Δεκεμβρίου 14, 2017

Δείτε τι συμβαίνει όταν η κατεδάφιση…

Δείτε τι συμβαίνει, όταν μία κατεδάφιση κτιρίου δεν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Έτσι μοιάζουν κάποια πράγματα σε slow…

Στην καθημερινότητά μας υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν…
Δεκεμβρίου 14, 2017

Το χειρότερο τσοπανόσκυλο του κόσμου

«Το χειρότερο τσοπανόσκυλο στον κόσμο» είναι ο τίτλος…
Φεβρουαρίου 12, 2017

Απίστευτο! Παρουσιάστρια ειδήσεων μας δείχνει το…

Η 38χρονη Ιταλίδα παρουσιάστρια ειδήσεων, Κοστάνζα Καλαμπρέζε, έπαθε…
Φεβρουαρίου 08, 2017

Όταν οι γάτες κάνουν drifting!

Έχετε δει γάτα να μπαίνει με οπισθογωνία; Αν…
Νοεμβρίου 24, 2014

Αυτοί είναι οι κίνδυνοι για τους…

Με τη χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας μείωσαν το…
Σεπτεμβρίου 25, 2014

Πώς είναι το ιδανικό σπίτι που…

Σχετικά καινούριο ή ανακαινισμένο, με φυσικό αέριο, λίγα…
Μαρτίου 05, 2015

Διαγωνισμός First Lego League στη Θεσσαλονίκη

Πενήντα ομάδες παιδιών, ηλικίας 9 έως 16 ετών,…
Νοεμβρίου 21, 2014

Ο Άμλετ έρχεται στο θέατρο Πορεία!

in CINEMA

H « Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων» παρουσιάζει για…
Φεβρουαρίου 04, 2015

«Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ»

in CINEMA

Από τους δρόμους του Σικάγο σε απομακρυσμένους γαλαξίες,…
Νοεμβρίου 09, 2014

ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ;

Οδηγός Βέσπας σταματάει σε μια αγροτική περιοχή μπροστά…
Απριλίου 11, 2016

Η πιο επική φάρσα στο μετρό…

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει το διάβασμα στο μετρό,…
Δεκεμβρίου 16, 2014

Τρελές φάσεις σε Ζωντανές Συνδέσεις !

in PEOPLE

Στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας…
next
prev