Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Οι υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις είναι το No. 1 ζητούμενο για όλους μας. Στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή έχουμε ανάγκη να δημιουργούμε επαφή με ανθρώπους, να τους επηρεάζουμε, να αισθανόμαστε ότι μας καταλαβαίνουν και να απολαμβάνουμε την παρέα τους.

 

Η βάση των καλών ανθρωπίνων σχέσεων είναι πάντα η επικοινωνία, η οποία περιλαμβάνει πολλές επιμέρους υποικανότητες:

-Να ακούμε προσεχτικά

-Να γράφουμε

-Να θέτουμε ερωτήσεις

-Να πείθουμε

-Να διαβάζουμε τα συναισθήματα των άλλων

-Να δίνουμε θετική εντύπωση

Διαφήμιση

-Να κάνουμε αποτελεσματικές παρουσιάσεις κ.α.

Αν ανήκετε σε αυτούς  για τους οποίους η επικοινωνία δεν είναι το φόρτε τους, είναι απόλυτα φυσιολογικό. Όλοι έχουν δυσκολία σε μια ή παραπάνω υποϊκανότητες επικοινωνίας. Αν θέλετε όμως να τις βελτιώσετε, θα χρειαστείτε γνώση και εξάσκηση.

Ξεκινώντας από τη γνώση, απαραίτητο θα είναι να μελετήσετε τα καλύτερα βιβλία του είδους.

Για να σας βοηθήσω στην προσπάθεια, επέλεξα για εσάς τα αγαπημένα μου που καλύπτουν όλες τις πτυχές της επικοινωνίας. Σας  τα παραθέτω με τυχαία σειρά:

1. Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις –Εκδόσεις  Διόπτρα

Στο βιβλίο τους «Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις» οι συγγραφείς με εύθυμο και ευχάριστο τρόπο ρίχνουν άπλετο φως στις αιτίες που κάνουν τους άντρες και τις γυναίκες να είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνεννοείστε καλύτερα με το άλλο φύλλο και να καταλάβετε τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη, υγιή και αρμονική ζωή. Διαβάστε αυτό το βιβλίο και κατανοήστε γιατί οι άντρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε διαφορετικά και πώς θα γεφυρώσουμε τις διαφορές μας.
Το βιβλίο αυτό, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει: Γιατί οι άντρες δεν μπορούν να κάνουν παρά μόνο ένα πράγμα την κάθε φορά. Γιατί οι γυναίκες είναι τόσο άσχετες στο παρκάρισμα. Γιατί οι άντρες δεν πρέπει να λένε ποτέ ψέματα στις γυναίκες. Γιατί οι γυναίκες μιλάνε τόσο πολύ κι οι άντρες τόσο λίγο. Γιατί οι άντρες λατρεύουν τις ερωτικές εικόνες ενώ οι γυναίκες μένουν αδιάφορες. Γιατί οι γυναίκες προτιμούν να επιλύσουν τα προβλήματα με τη συζήτηση. Γιατί οι άντρες προτείνουν λύσεις αλλά σιχαίνονται τις συμβουλές. Γιατί οι γυναίκες οδηγούνται στην απόγνωση από τη σιωπή των αντρών. Γιατί οι άντρες θέλουν σεξ και οι γυναίκες χρειάζονται αγάπη.

2. Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους –Εκδόσεις  Κλειδάριθμος

Οι ακλόνητες, δοκιμασμένες στο χρόνο συμβουλές του Ντέηλ Κάρνεγκι έχουν βοηθήσει αμέτρητους ανθρώπους να ανέβουν τη σκάλα της επιτυχίας στην επαγγελματική και στην προσωπική τους ζωή.
Ένα από τα σημαντικότερα, πρωτοποριακά βιβλία όλων των εποχών, το «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους» θα σε διδάξει:
•Τους έξι τρόπους για να αρέσεις στους ανθρώπους.
•Τους δώδεκα τρόπους για να συμφωνούν οι άλλοι με τις απόψεις σου.
•Τους εννέα τρόπους για να αλλάζεις τους ανθρώπους χωρίς να προκαλείς δυσαρέσκειες.
…και πολλά άλλα.
Ο Ντέηλ Κάρενγκι προσφέρει μια σειρά από πρακτικές συμβουλές που θα σου είναι χρήσιμες σε όλη σου τη ζωή!
Το βιβλίο «Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους» ασχολείται με τα θεμελιώδη συναισθήματα και ιδέες. Είναι συναρπαστικό στην ανάγνωση και εύκολο στην εφαρμογή του.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αξιοποιήσει αυτό το μπεστ-σέλερ του Ντέηλ Κάρνεγκι, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια πωλήσεις, για να μάθουν πώς να ζουν καλά και να ευημερούν.

3. Οι Μανούβρες –Εκδόσεις  Θυμάρι
Καθημερινά, οι άνθρωποι, μαζί με τα άλλα, σκαρώνουν και Μανούβρες για να παρασύρουν τους άλλους, να τους εκμεταλλευτούν, όποτε και όπως μπορούν. Το “Ξύλινο Ποδάρι”, η “Δικτατορία της Ευαισθησίας”, ο “Γκαφατζής”, η “Κοκκινοσκουφίτσα”, η “Ύπνωση”, είναι μερικές απ’ αυτές, όπως τις βάφτισε η Ψυχολογία.
Ο συγγραφέας βοηθά τον αναγνώστη να “μυρίζεται” την παγίδα-μανούβρα, και του δείχνει τον τρόπο να την αποφεύγει. Να μάθει να υποστηρίζει τις δικές του θέσεις, τις δικές του επιλογές, χωρίς να γίνεται θύμα των προθέσεων (καλών ή κακών) των άλλων.

4. Το απόλυτο βιβλίο για τη γλώσσα του σώματος –Εκδόσεις  Έσοπτρον

Διαφήμιση

Αυτό που λένε οι άνθρωποι είναι συχνά πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι σκέπτονται ή αισθάνονται. Γνωρίζοντας τη Γλώσσα του Σώματος μπορείτε να ερμηνεύσετε σωστά τις σκέψεις, τις διαθέσεις και τις προθέσεις των άλλων, από τις κινήσεις, τις χειρονομίες και τη στάση του σώματός τους. Και όχι μόνο… Χρησιμοποιώντας τους κατάλληλους εξωλεκτικούς κώδικες μπορείτε να περνάτε τα μηνύματά σας, παρακάμπτοντας το επιφανειακό επίπεδο των λέξεων. Η νέα έκδοση του αγαπημένου σας best seller, περιλαμβάνει όλα τα τελευταία επιστημονικά συμπεράσματα από τους τομείς της Ψυχολογίας, της Βιολογίας και της Επικοινωνίας, εμπλουτισμένα με πλήθος νέων επεξηγηματικών παραδειγμάτων και σκίτσων.

5. Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε –Εκδόσεις  Καστανιώτη

Σ’ αυτό το σημαντικό βιβλίο η Μπάρμπαρα Μπέργκερ παρουσιάζει τρόπους για να τιθασεύσουμε τη δύναμη του νου και να δημιουργήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Μας υπενθυμίζει πόσα πράγματα έχουμε στη διάθεσή μας -από τη δύναμη της απελευθέρωσης και της άρνησης ως την προσήλωση, την ευγνωμοσύνη και την προσφορά- και προτείνει γρήγορες και αποτελεσματικές τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε και να επιλύσουμε προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες και άλλες προκλήσεις της ζωής.
Αναπτερώστε την ψυχή σας και ενθαρρύνετε την καρδιά σας – αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε αλλάζει τελικά και η ζωή σας. Αποφασίστε τι είδους ζωή θέλετε, οραματιστείτε την, επιβεβαιώστε την. Αποφασίστε, επικεντρωθείτε, πιστέψτε και θα βρεθείτε να τη ζείτε πολύ πιο γρήγορα από όσο φαντάζεστε.

6. Άντρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη – Εκδόσεις  Φυτράκη

Μια φορά και έναν καιρό, οι κάτοικοι του Άρη συναντήθηκαν με τις κατοίκους της Αφροδίτης. Αγαπήθηκαν και έζησαν ευτυχισμένα μαζί για πολλά χρόνια και αυτό γιατί είχαν αποδεχτεί και σεβαστεί τις διαφορές τους. Κάποτε, όμως ήρθαν στη Γη και έπαθαν αμνησία. Ξέχασαν ότι είναι από διαφορετικούς πλανήτες και επομένως διαφορετικοί.
Χρησιμοποιώντας αυτό το παράδειγμα ο δρ. John Gray αποκαλύπτει πόσο διαφέρουν οι άντρες και οι γυναίκες σε όλες τις πλευρές της ζωής τους: όχι μόνο επικοινωνούν με διαφορετικό τρόπο, αλλά και σκέπτονται, αισθάνονται, αντιλαμβάνονται, αντιδρούν, χρειάζονται και εκτιμούν με διαφορετικό τρόπο. Μοιάζουν συνεχώς σαν να προέρχονται από διαφορετικούς πλανήτες, να μιλούν διαφορετικές γλώσσες και να τρέφονται με διαφορετική τροφή.
Το “Άνδρες από τον Άρη Γυναίκες από την Αφροδίτη” αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία βαθύτερων και ουσιαστικότερων σχέσεων μεταξύ δύο φύλων.

7. Βάλε το καλό σου πόδι μπροστά –Εκδόσεις  Θυμάρι

Οι άνθρωποι πάντα μας κρίνουν. Είτε βρισκόμαστε σε σύσκεψη, σε ραντεβού, στο σχολείο, είτε απλά μιλάμε στο τηλέφωνο, οι άλλοι σχηματίζουν διαρκώς εντυπώσεις για μας. Και βγάζουν συμπεράσματα από κάποια χαρακτηριστικά μας που δεν γνωρίζαμε ότι είχαμε, ή που δεν πιστεύαμε ότι θα επηρέαζαν την κρίση των συνανθρώπων μας. Όταν κατανοήσουμε με ποιον τρόπο σχηματίζονται οι εντυπώσεις, και μάθουμε πώς να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε εκείνα τα χαρακτηριστικά μας που προβάλλουν θετικές ιδιότητες -εξαλείφοντας παράλληλα εκείνα που προβάλουν αρνητικές- τότε θα έχουμε στη διάθεσή μας ένα πανίσχυρο εργαλείο επεξεργασίας της εικόνας μας, αφού θα έχουμε μάθει να “βάζουμε μπροστά το καλό μας πόδι”.

8. Οι 100 απαντήσεις στις πιο δύσκολες ερωτήσεις  μιας συνέντευξης – Εκδόσεις  Economia

Ποια είναι τα μυστικά για να ξεχωρίσετε σε μια συνέντευξη;
Η συνέντευξη είναι μια ευκαιρία να δείξετε την αξία σας. Αν τα καταφέρετε, μπορεί να κατακτήσετε τη δουλειά των ονείρων σας, αν όμως αποτύχετε, σας περιμένουν δύσκολες μέρες.
Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να αξιοποιήσετε κάθε πιθανή ερώτηση που μπορεί να σας απευθύνουν για να αναδείξετε τις ικανότητες και τις δυνατότητές σας, κάνοντας ακόμη και τις πιο αιφνιδιαστικές από αυτές να λειτουργήσουν υπέρ σας. Το βιβλίο έξυπνες απαντήσεις στις δύσκολες ερωτήσεις μιας συνέντευξης σας δείχνει το πώς.

9. Συναισθηματική νοημοσύνη – Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα

Διαφήμιση

Τι είναι το IQ; Η μοίρα μας; Δεν είναι πάντως αυτό πού φανταζόμαστε. Το σαγηνευτικό και πειστικό βιβλίο του Daniel Goleman επιχειρηματολογεί πάνω στο γεγονός ότι οι αντιλήψεις μας σχετικά με την ανθρώπινη νοημοσύνη είναι στενά περιορισμένες, αφού αγνοούν ένα καίριο πεδίο ικανοτήτων που βαρύνουν απίστευτα στη ζωή των ανθρώπων.
Με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες γύρω από τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά, ο Goleman παραθέτει μια υπέροχη σύνθεση των πλέον πρόσφατων επιστημονικών ανακαλύψεων που σχετίζονται με τα συναισθήματα.

10. Διαβάζοντας τους ανθρώπους – Εκδόσεις Θυμάρι

Το θυελλώδες ταξίδι της στη θάλασσα των ανθρώπινων χαρακτήρων μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων. Περιγράφει σκηνές από πολύκροτες δίκες που αναστάτωσαν την Αμερική στη δεκαετία του ’90, τον τρόπο που επιλέγει τους ενόρκους και τη στάση τους στο δικαστήριο. Μεταφέρει στην καθημερινή ζωή τις καταπληκτικές της ικανότητες, εξηγώντας ποιές οπτικές και λεκτικές ενδείξεις “μιλάνε” με αξιοπιστία για τη συμπεριφορά κάποιου. Και παρατηρεί: “Η ποιότητα της ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των αποφάσεών μας για τους ανθρώπους. Θα επιλέγουμε καλύτερα τους φίλους, τους εραστές, τους συντρόφους και τους συνεργάτες μας, αν μάθουμε να τους “διαβάζουμε”.

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE5 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS5 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ