fbpx
Menu

ΑΠΘ: Εξετάσεις χωρίς φυσική παρουσία φοιτητών

Ηλεκτρονικά και εξ αποστάσεως θα γίνει η αξιολόγηση των φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε όλα τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ιδρύματος, που συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση δεν εξαιρεί κανένα τμήμα, καθώς φυσική παρουσία φοιτητών προβλέπεται μόνο σε εργαστήρια και κλινικές, όπου αυτή κρίνεται απολύτως αναγκαία.

Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο λύκειο και επιστροφή στις δέσμες ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Δύο βασικές αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου και ουσιαστική επιστροφή στο σύστημα των δεσμών που καθιερώθηκε το 1983 και ήταν σε ισχύ μέχρι το 1999, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας. 

Διαβάστε περισσότερα...

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν τα ιδιωτικά σχολεία για τα μέτρα Φίλη

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με αφορμή τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το πλαίσιο λειτουργίας τους, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΕΙ: Αντιδρούν στην άνιση κατανομή θέσεων διδακτικού προσωπικού

Την αποχώρηση του εκπροσώπου της, Μιχάλη Μπρατάκου, από την επιτροπή εθνικού και κοινωνικού διαλόγου αποφάσισε η Σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, διαμαρτυρόμενη για την κατανομή των 500 θέσεων για διδακτικό προσωπικό σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Διαβάστε περισσότερα...

Μουσουλμανικό Πρόγραμμα Σπουδών στο ΑΠΘ

Το Πρόγραμμα Μουσουλμανικών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει και θα ενταχθεί ως επιλογή στο μηχανογραφικό για τους υποψήφιους στα ΑΕΙ, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Από σήμερα αρχίζουν επισήμως οι εγγραφές στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου. Θα διαρκέσουν μέχρι να συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός φοιτητών περίπου 150 άτομα, συν 100 ακόμα αναπληρωματικοί ενδιαφερόμενοι.

 

Υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο : http://opengov.thessaloniki.gr/opengov/applications/apth_2016.php
Διαφορετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης - Τμήμα προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης επί τις οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι. Και τηλεφωνικά στους αριθμούς 2310 841962 και 2310 840295. Μοναδικό κριτήριο επιλογής είναι η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου θα παρουσιαστούν δύο νέοι θεματικοί κύκλοι:
1. «Ελληνισμός του Εύξεινου Πόντου από την αρχαία εποχή έως σήμερα», που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, από τις 19.00 έως τις 21.00, με υπεύθυνο το μαθηματικό και δημοσιογράφο, πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων ΑΠΘ, Παντελή Σαββίδη (έναρξη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016)
2. «Θεολογικά και Θρησκευτικά ρεύματα στη Θεσσαλονίκη από τον α΄ έως τον κ΄ μ.Χ. αιώνα», που θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη, από τις 19.00 έως 21.00, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Παλαιάς και Βιβλικής Εβραϊκής Γλώσσας, Κοσμήτωρ θεολογικής Α.Π.Θ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου (έναρξη Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016).

Στο τέλος του προγράμματος χορηγούνται βεβαιώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες που το επιθυμούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2015

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS