Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Νέες πρωτοβουλίες προαναγγέλλουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι πρωτοστατούν στις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις ενάντια στην έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων.Στην πανελλήνια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα τελευταία δεδομένα και τονίστηκε η ανάγκη διεθνοποίησης του ζητήματος ώστε να αποτελέσει κομβικό σημείο στις συζητήσεις για την έξοδο από την κρίση και την απεξάρτηση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα.

Η Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι «την στιγμή που σε ολόκληρη την Ευρώπη 1,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σχετίζονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενώ χώρες σαν την Πορτογαλία κάλυψαν το 100% των αναγκών τους με ΑΠΕ τον περασμένο μήνα, η Ελλάδα παραμένει μια από τις πλέον εξαρτημένες χώρες της ΕΕ από ορυκτά καύσιμα.

Με θλίβει ότι στην πατρίδα μου που είναι τόσο προικισμένη σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας η ενεργειακή φτώχεια παραμένει πολύ υψηλή ενώ 650.000 άτομα στην Ε.Ε. ήδη παράγουν και πουλούν την δικιά τους ενέργεια.

Είναι αδιανόητο η σημερινή κυβέρνηση να αφήνει την χώρα στο έλεος των πετρελαϊκών λόμπυ, αντί να επενδύσει σε μία βιώσιμη έξοδο από την κρίση που δεν είναι άλλη από την γρήγορη στροφή σε επενδύσεις, με την ευρωπαϊκή βοήθεια, στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα».

Ο Γιώργος Δημαράς, Βουλευτής Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους τόνισε ότι δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η υπογραφή των νέων συμβάσεων παραχώρησης έρευνας και μαζί εξόρυξης σε Ιόνιο και Αιτωλοακαρνανία για τις οποίες μαζί με τον Γιάννη Τσιρώνη αντέδρασαν στην υπογραφή τους στην Ελληνική Βουλή τονίζοντας ότι δεν αποτελούν συμβάσεις επιστημονικής έρευνας αλλά συμβάσεις εκμετάλλευσης κοιτασμάτων που έρχονται ενάντια στο πυρήνα των αρχών της πολιτικής οικολογίας, του παγκόσμιου κινήματος για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία των Παρισίων αλλά και σε αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού, ενώ εμπλέκει την Ελλάδα σε επικίνδυνες ατραπούς, εν μέσω και των έντονων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών και πολέμων στη γειτονιά μας.

Η Ζωή Βροντίση, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΚΠΑΑ), ανέλυσε σε βάθος τις επιπτώσεις των εξορύξεων υδρογονανθράκων στη βιωσιμότητα αναλύοντας την επίδραση τους σε κάθε έναν από τους δεκαεπτά (17) Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που υιοθετήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 και από τα 193 κράτη μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ως ένα σχέδιο μέχρι το 2030, για την επίτευξη ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Τόνισε ότι όχι πολύ μακριά αλλά τα επόμενα 15 χρόνια χρειαζόμαστε να επενδύσουμε σε τρόπους εξάλειψης της ακραίας φτώχειας, την καταπολέμηση της ανισότητας και της αδικίας και την προστασία του Πλανήτη μας. Μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με τις νέες έρευνες στον επιστημονικό της τομέα, το ερώτημα παγκοσμίως δεν είναι πλέον εάν και πως θα γίνει η ενεργειακή μετάβαση αλλά το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτή.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 έτος πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 έτος πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 έτος πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ