ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στη Νομική με ρόπαλα και πυροσβεστήρες – Χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι

Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν 20 αντιεξουσιαστές

Δημοσιεύθηκε

/

Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν 20 αντιεξουσιαστές

Σύμφωνα πληροφορίες, οι καταληψίες, που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο το πρωί της Παρασκευής, κρατώντας ρόπαλα και πυροσβεστήρες και ζητώντας από όλους όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός της Σχολής να την εγκαταλείψουν. Φοιτητές μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφεραν ότι οι αντιεξουσιαστές τους είπαν: «Φύγετε, δεν έχει μάθημα σήμερα».

Αίτημά τους είναι η απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και όλων όσοι έχουν συλληφθεί προσφάτως για τρομοκρατία. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν μπήκαν στο κτίριο φώναζαν το σύνθημα «Λευτεριά στον Χριστόδουλο Ξηρό». Επίσης απαιτούν και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας).

Πάντως, όσο περνά η ώρα οι καταληψίες αυξάνονται. Αυτή την ώρα υπολογίζονται σε 150 με 200.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές συνδρομή της Αστυνομίας, αν και φοιτήτρια καταγγέλλει ότι οι καταληψίες χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι ενώ εκείνος προσπάθησε να μπει στο κτίριο. Ενας από τους αντιεξουσιαστές πήρε ένα κράνος και τον χτύπησε προκειμένου να τον εμποδίσει. Η φοιτήτρια καταγγέλλει ότι ενώ κάλεσαν κατ’ επανάληψη την αστυνομία, εκείνη δεν ανταποκρίνεται επειδή εξ αιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου πρέπει να γίνει κλήση από τον Πρύτανη. Πάντως, ο φοιτητής δεν τραυματίστηκε.

Σημειώνεται ότι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχει ανακοινωθεί για σήμερα το απόγευμα στις 17.00, η διεξαγωγή μοτο-πορείας διαμαρτυρίας με αφετηρία τα Προπύλαια και προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων – απεργών πείνας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’.

Η ανακοίνωση της κατάληψης Νομικής 13.03.15

«Από τις 2 Μαρτίου, πολιτικοί κρατούμενοι και φυλακισμένοι αγωνιστές διεξάγουν έναν αγώνα με ανάχωμα το σώμα τους, πραγματοποιώντας απεργία πείνας η οποία κλιμακώνεται, με τη σταδιακή ένταξη περισσότερων κρατουμένων στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Εμείς, από τη μεριά μας, στηρίζουμε τον αγώνα των αιχμάλωτων συντρόφων και απαιτούμε:

• Την κατάργηση των «αντιτρομοκρατικών» νόμων, άρθρα 187 και 187Α.

Διαφήμιση

• Την κατάργηση του ειδικού κατασταλτικού νόμου («κουκουλονόμος»).

• Την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ (ειδικές συνθήκες κράτησης και απομόνωσης).

• Την άμεση απελευθέρωση των συγγενών της αναρχικής επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

• Την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού (μέλους της ε.ο. 17Ν) για λόγους υγείας, με αναπηρία 98%.

• Την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών.

Ο αγώνας των συντρόφων/συντροφισσών πολεμά τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και του κεφαλαίου, που στοχοποιούν τον κόσμο του αγώνα και της επανάστασης, εντός και εκτός των τειχών, μεθοδεύσεις οι οποίες αυξάνονται και εξελίσσονται αφενός όσο εμβαθύνεται η δομική κρίση του καπιταλισμού, αφετέρου όσο οργανώνεται και αντεπιτίθεται ο κόσμος του αγώνα.

Η κατάργηση του «κουκουλονόμου» και του «τρομονόμου», που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση.

Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται.

Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια «μερική» οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας .

Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας.

Διαφήμιση

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ

ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

ΣΤΗΝ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ 13 Μαρτίου, 17:00 στα Προπύλαια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Την ίδια μέρα 18:30 φυλακές Κορυδαλλού

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ:

Πλ.Συντάγματος Σάββατο 14 Μαρτίου 12:00

ΠΟΡΕΙΑ: Τρίτη 17 Μαρτίου 18:00 Πλ.Μοναστηράκι

Διαφήμιση

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΙΚΗΣ»v

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version