Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Δεν είναι από τα ζώα που θα σε κερδίσουν με την ομορφιά τους ή την συμπεριφορά τους. Σίγουρα όμως θα σταθείς να τα παρατηρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον τα ιδιαίτερά χαρακτηριστικά τους είναι εκείνα που θα σε κάνουν να τα προσέξεις. Η εξωτερική τους εμφάνιση σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον, αν και στην αρχή ενδεχομένως να σε τρομάξουν.

Σας παρουσιάζουμε σε βίντεο τα πιο παράξενα και καμιά φορά έως και απόκοσμα πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας.Θα δούμε και θα μάθουμε κάποιες πληροφορίες για τα 15 πιο περίεργα ζώα που υπάρχουν στον πλανήτη!Σπάνια είδη ζώων που ξεχωρίζουν απλά για τη διαφορετικότητα τους.

1. Glass Frogs

 

Τίποτα πιο μεγαλειώδες από τη φύση… κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση των ημιδιάφανων βατράχων.

Με μέγεθος μόλις 20 χιλιοστά τα αμφίβια αυτά, έχουν κατά κύριο λόγο πράσινο χρώμα, ωστόσο το κάτω μέρος του σώματός τους είναι ημιδιάφανο, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα εσωτερικά τους όργανα, όπως η καρδιά και το συκώτι.

Οι “γυάλινοι” βάτραχοι, όπως συνηθίζουν κάποιοι να τους αποκαλούν, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν λόγω του χρώματός τους, του εξαιρετικά μικρού μεγέθους τους καθώς και των απομονωμένων περιοχών όπου διαβιούν.

 

2. Axolotl

 

Διαφήμιση

Δεν πρόκειται για ψάρι, αλλά για αμφίβιο. Από παράξενο έως ανατριχιαστικό, σας παρουσιάζω το αξολότλ ή αλλιως “τέρας του νερού”. Είναι επίσης γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα η Μεξικάνικο ψάρι που περπατάει.

 

3. Komondor

Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φυλή σκυλιών. Η Komondor είναι ένα μεγάλο, λευκού χρώματος ουγγρικό σκυλί που είναι φύλακας σκύλος με μεγάλη μπουκλέ γούνα, τόσο μεγάλη που το λένε σκυλί σφουγγαρόπανο. Το όνομα του σκυλιού Komondor προέρχεται από Koman-dor, που σημαίνει “σκύλος Cuman”.

 

4. Pangolin

 

Υπάρχουν πολλά περίεργα πλάσματα στον κόσμο και κάποια από αυτά μοιάζουν με συντήξεις μεταξύ άλλων ζώων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το Pangolin, ένα θηλαστικό που είναι γνωστό ότι περιφέρεται στα εδάφη της Ασίας και της Αφρικής. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμπορεύσιμα θηλαστικά στον κόσμο.

 

 

5. Angora Rabbits

 

Διαφήμιση

Τι πρέπει να πούμε σε αυτή την περίπτωση; Είναι χνουδωτά και πολύ μαλακά, καθώς με το μαλλί που έχουν γίνεται σαν μια μεγάλη μπάλα.

Τι και αν δε μοιάζει, κι όμως είναι κουνέλι και μάλιστα ένα διάσημα

 

6. Lead Seadragon

 

Ένα πλάσμα από τους ωκεανούς που είναι βέβαιο ότι θα κάνει κύματα όταν καταλάβετε ότι είναι πραγματικό, είναι το Leafy Seadragon.

Όταν το κοιτάς, μοιάζει με ένα απλό κομμάτι φύκια, όμως, είναι πραγματικά ζωντανό. Το πλάσμα βρέθηκε σε ακτή της Αυστραλίας και αποτελεί απόδειξη ότι η θάλασσα εξακολουθεί να κατέχει πολλά μυστικά.

 

7 The Dumbo Octopus

 

Διαφήμιση

Οι “ελεφάντες Dumbo”, από τους οποίους υπάρχουν περίπου 17 είδη, παίρνουν το ψευδώνυμό τους επειδή τα πτερύγιά τους είναι σαν τα αυτιά που έχει ο χαρακτήρας της Disney.

 

8. Saiga Antelope

 

Από τα βάθη του ωκεανού μέχρι την απεραντοσύνη της Ασίας, τρεις χώρες φιλοξενούν μια πολύ περίεργη φυλή αντιλόπης. Ονομάζεται αντιλόπη σάιγκα ή σάιγκα η ταταρική και είναι ένα πολύ παράξενο πλάσμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει το ζώο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπες οικογένειες και είδη αντιλόπης, είναι η ασυνήθιστα υπερμεγέθης μύτη του, η οποία μοιάζει με προβοσκίδα

 

9. Pacu Fish

 

Διαφήμιση

Τα Piranha είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια στον κόσμο, και μερικές φορές θεωρήθηκαν μερικά από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο. Αλλά οι ξαδέλφες τους, λόγω έλλειψης καλύτερου όρου, είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα ζώα στον κόσμο.

Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες. Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του.

 

10. The Mary River Turtle

 

Η χελώνα με το κούρεμα πράσινο μοϊκάνα είναι από τα πιο παράξενα και απειλούμενα ερπετά στον κόσμο!Η χελώνα του ποταμού Mary είναι εντυπωσιακή για αυτό το κομψό χαρακτηριστικό και είναι επίσης γνωστή ως ένα ερπετό που μπορεί να αναπνεύσει μέσω των γεννητικών οργάνων του

 

 

11.Gharial

 

Διαφήμιση

Ας μιλήσουμε τώρα για ένα από τα πιο παράξενα και σπάνια ζώα στον κόσμο, από μια οικογένεια που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε αυτή τη λίστα έναν κροκόδειλο. Συγκεκριμένα, ο γαβιάλης.Ονομάζεται επίσης ιχθυοφάγος κροκόδειλος και ψαροφάγος κροκόδειλος.

Ο γαβιάλης χαρακτηρίζεται από τα πολύ μεγάλα, λεπτά σαγόνια του, τα οποία θεωρούνται ως προσαρμογή σε μια κατά κύριο λόγο πλούσια σε ψάρια διατροφή. Οι αρσενικοί φτάνουν σε μήκος τα 6 μ. και μέσο βάρος τα 160 κ., περίπου.

 

12.Blob Fish

 

Αν εκεί που κολυμπούσατε αντικρίζατε το συγκεκριμένο ψάρι το λιγότερο που θα πεθαίνατε είναι πανικός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως καθώς το  Blob Fish είναι ένας τύπος ψαριού που βρίσκεται κοντά στην ακτή της Αυστραλίας και της Τασμανίας και είναι εξαιρετικά σπάνιο να το συναντήσει κανείς.

Το συγκεκριμένο ψάρι ζει σε ένα βάθος περίπου 800 μέτρων που καθιστά τη ζωή αδύνατη για τα περισσότερα ψάρια.

Σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτελείται από μια ζελατινώδη ουσία, που τα αποτρέπει από τη βύθιση. Έτσι  δεν έχει ουσιαστικά κανέναν μυ και επιπλέει ακριβώς στο ίδιο σημείο περιμένοντας τις περισσότερες φορές το επόμενο γεύμα του. Μελέτες ωστόσο έδειξαν ότι δεν χρειάζεται πολύ ενέργεια για να συντηρηθεί, καθώς αφιερώνει σχεδόν όλο του τον χρόνο για να επιπλεύσει.

 

13.Daubentonia robusta ή Άι-άι

 

Διαφήμιση

Το άι-άι είναι ένα από τα πιο περίεργα πλάσματα στον κόσμο. Αυτός ο νυκτόβιος και μοναχικός λεμούριος μοιάζει σαν να έχει συναρμολογηθεί από πολλά διαφορετικά ζώα. Το άι-άι μοιάζει με μεγάλη σπιτόγατα με πρόσωπο κουναβιού ή νυφίτσας, αυτιά που μοιάζουν με νυχτερίδας και μπορούν να περιστρέφονται ανεξάρτητα, δόντια που μεγαλώνουν συνεχώς όπως αυτά των τρωκτικών, διαπεραστικά πράσινα μάτια και μαύρα χέρια με ένα κοκαλιάρικο μεσαίο δάχτυλο που θυμίζει νεκρό κλαράκι.

 

 

14.Celestial Eye Gold Fish

 

Τα χρυσόψαρα αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο αγαπητά κατοικίδια για το σπίτι. Το συγκεκριμένο όμως δεν θα το βρείτε εύκολα. Κοντό και ωοειδές σώμα χωρίς ραχιαίο πτερύγιο, με κύριο χαρακτηριστικό του τους δυο υγρούς σάκους κάτω από τα μάτια. Πολύ σπάνιο χρυσόψαρο, ειδικά εδώ στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

 

15.Red-Lipped Batfish

 

Ή αλλιώς το ψάρι που φοράει κραγιόν. Πρόκειται για ψάρι που δεν έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο κολύμπι, αλλά χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να περπατήσει στην άμμο του βυθού και να συρθεί ανάμεσα στους βράχους. Ζει ως επί το πλείστον στα νησιά Γκαλαπάγκος αλλά και στις ακτές της Κόστα Ρίκα και τρέφεται με πλαγκτόν αλλά και μικρά θαλάσσια είδη. Η εμφάνισή του προκαλεί εντύπωση και αν και σπάνιο είδος, αποτελεί αγαπημένο θέμα των υποβρύχιων φωτογράφων.

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 έτος πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 έτος πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 έτος πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ