Connect with us

Published

on

Δεν είναι από τα ζώα που θα σε κερδίσουν με την ομορφιά τους ή την συμπεριφορά τους. Σίγουρα όμως θα σταθείς να τα παρατηρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση μάλλον τα ιδιαίτερά χαρακτηριστικά τους είναι εκείνα που θα σε κάνουν να τα προσέξεις. Η εξωτερική τους εμφάνιση σίγουρα κερδίζει το ενδιαφέρον, αν και στην αρχή ενδεχομένως να σε τρομάξουν.

Σας παρουσιάζουμε σε βίντεο τα πιο παράξενα και καμιά φορά έως και απόκοσμα πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας.Θα δούμε και θα μάθουμε κάποιες πληροφορίες για τα 15 πιο περίεργα ζώα που υπάρχουν στον πλανήτη!Σπάνια είδη ζώων που ξεχωρίζουν απλά για τη διαφορετικότητα τους.

1. Glass Frogs

 

Advertisement

Τίποτα πιο μεγαλειώδες από τη φύση… κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα στην περίπτωση των ημιδιάφανων βατράχων.

Με μέγεθος μόλις 20 χιλιοστά τα αμφίβια αυτά, έχουν κατά κύριο λόγο πράσινο χρώμα, ωστόσο το κάτω μέρος του σώματός τους είναι ημιδιάφανο, με αποτέλεσμα να φαίνονται τα εσωτερικά τους όργανα, όπως η καρδιά και το συκώτι.

Οι “γυάλινοι” βάτραχοι, όπως συνηθίζουν κάποιοι να τους αποκαλούν, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν λόγω του χρώματός τους, του εξαιρετικά μικρού μεγέθους τους καθώς και των απομονωμένων περιοχών όπου διαβιούν.

 

2. Axolotl

 

Advertisement

Δεν πρόκειται για ψάρι, αλλά για αμφίβιο. Από παράξενο έως ανατριχιαστικό, σας παρουσιάζω το αξολότλ ή αλλιως “τέρας του νερού”. Είναι επίσης γνωστό και ως Μεξικάνικη σαλαμάνδρα η Μεξικάνικο ψάρι που περπατάει.

 

3. Komondor

Ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη φυλή σκυλιών. Η Komondor είναι ένα μεγάλο, λευκού χρώματος ουγγρικό σκυλί που είναι φύλακας σκύλος με μεγάλη μπουκλέ γούνα, τόσο μεγάλη που το λένε σκυλί σφουγγαρόπανο. Το όνομα του σκυλιού Komondor προέρχεται από Koman-dor, που σημαίνει “σκύλος Cuman”.

 

Advertisement

4. Pangolin

 

Υπάρχουν πολλά περίεργα πλάσματα στον κόσμο και κάποια από αυτά μοιάζουν με συντήξεις μεταξύ άλλων ζώων. Ένα παράδειγμα αυτού είναι το Pangolin, ένα θηλαστικό που είναι γνωστό ότι περιφέρεται στα εδάφη της Ασίας και της Αφρικής. Είναι επίσης ένα από τα πιο εμπορεύσιμα θηλαστικά στον κόσμο.

 

 

Advertisement

5. Angora Rabbits

 

Τι πρέπει να πούμε σε αυτή την περίπτωση; Είναι χνουδωτά και πολύ μαλακά, καθώς με το μαλλί που έχουν γίνεται σαν μια μεγάλη μπάλα.

Τι και αν δε μοιάζει, κι όμως είναι κουνέλι και μάλιστα ένα διάσημα

 

Advertisement

6. Lead Seadragon

 

Ένα πλάσμα από τους ωκεανούς που είναι βέβαιο ότι θα κάνει κύματα όταν καταλάβετε ότι είναι πραγματικό, είναι το Leafy Seadragon.

Όταν το κοιτάς, μοιάζει με ένα απλό κομμάτι φύκια, όμως, είναι πραγματικά ζωντανό. Το πλάσμα βρέθηκε σε ακτή της Αυστραλίας και αποτελεί απόδειξη ότι η θάλασσα εξακολουθεί να κατέχει πολλά μυστικά.

 

Advertisement

7 The Dumbo Octopus

 

Οι “ελεφάντες Dumbo”, από τους οποίους υπάρχουν περίπου 17 είδη, παίρνουν το ψευδώνυμό τους επειδή τα πτερύγιά τους είναι σαν τα αυτιά που έχει ο χαρακτήρας της Disney.

 

8. Saiga Antelope

 

Advertisement

Από τα βάθη του ωκεανού μέχρι την απεραντοσύνη της Ασίας, τρεις χώρες φιλοξενούν μια πολύ περίεργη φυλή αντιλόπης. Ονομάζεται αντιλόπη σάιγκα ή σάιγκα η ταταρική και είναι ένα πολύ παράξενο πλάσμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό που κάνει το ζώο να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπες οικογένειες και είδη αντιλόπης, είναι η ασυνήθιστα υπερμεγέθης μύτη του, η οποία μοιάζει με προβοσκίδα

 

9. Pacu Fish

 

Advertisement

Τα Piranha είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ψάρια στον κόσμο, και μερικές φορές θεωρήθηκαν μερικά από τα πιο επικίνδυνα ζώα στον κόσμο. Αλλά οι ξαδέλφες τους, λόγω έλλειψης καλύτερου όρου, είναι σίγουρα ένα από τα πιο παράξενα ζώα στον κόσμο.

Το ψάρι ονομάζεται Pacu, και έχει την ικανότητα να εντοπίζει τους άνδρες που κολυμπούν. Δεν επιτίθεται σε γυναίκες. Θεωρεί εξαιρετικό μεζέ τους… όρχεις. Όταν εντοπίσει λοιπόν έναν άνδρα κολυμβητή, ορμάει και στην κυριολεξία ξεσκίζει τους όρχεις του.

 

10. The Mary River Turtle

 

Advertisement

Η χελώνα με το κούρεμα πράσινο μοϊκάνα είναι από τα πιο παράξενα και απειλούμενα ερπετά στον κόσμο!Η χελώνα του ποταμού Mary είναι εντυπωσιακή για αυτό το κομψό χαρακτηριστικό και είναι επίσης γνωστή ως ένα ερπετό που μπορεί να αναπνεύσει μέσω των γεννητικών οργάνων του

 

 

11.Gharial

 

Advertisement

Ας μιλήσουμε τώρα για ένα από τα πιο παράξενα και σπάνια ζώα στον κόσμο, από μια οικογένεια που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε αυτή τη λίστα έναν κροκόδειλο. Συγκεκριμένα, ο γαβιάλης.Ονομάζεται επίσης ιχθυοφάγος κροκόδειλος και ψαροφάγος κροκόδειλος.

Ο γαβιάλης χαρακτηρίζεται από τα πολύ μεγάλα, λεπτά σαγόνια του, τα οποία θεωρούνται ως προσαρμογή σε μια κατά κύριο λόγο πλούσια σε ψάρια διατροφή. Οι αρσενικοί φτάνουν σε μήκος τα 6 μ. και μέσο βάρος τα 160 κ., περίπου.

 

12.Blob Fish

 

Advertisement

Αν εκεί που κολυμπούσατε αντικρίζατε το συγκεκριμένο ψάρι το λιγότερο που θα πεθαίνατε είναι πανικός. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε όμως καθώς το  Blob Fish είναι ένας τύπος ψαριού που βρίσκεται κοντά στην ακτή της Αυστραλίας και της Τασμανίας και είναι εξαιρετικά σπάνιο να το συναντήσει κανείς.

Το συγκεκριμένο ψάρι ζει σε ένα βάθος περίπου 800 μέτρων που καθιστά τη ζωή αδύνατη για τα περισσότερα ψάρια.

Σχεδόν εξ ολοκλήρου αποτελείται από μια ζελατινώδη ουσία, που τα αποτρέπει από τη βύθιση. Έτσι  δεν έχει ουσιαστικά κανέναν μυ και επιπλέει ακριβώς στο ίδιο σημείο περιμένοντας τις περισσότερες φορές το επόμενο γεύμα του. Μελέτες ωστόσο έδειξαν ότι δεν χρειάζεται πολύ ενέργεια για να συντηρηθεί, καθώς αφιερώνει σχεδόν όλο του τον χρόνο για να επιπλεύσει.

 

Advertisement

13.Daubentonia robusta ή Άι-άι

 

Το άι-άι είναι ένα από τα πιο περίεργα πλάσματα στον κόσμο. Αυτός ο νυκτόβιος και μοναχικός λεμούριος μοιάζει σαν να έχει συναρμολογηθεί από πολλά διαφορετικά ζώα. Το άι-άι μοιάζει με μεγάλη σπιτόγατα με πρόσωπο κουναβιού ή νυφίτσας, αυτιά που μοιάζουν με νυχτερίδας και μπορούν να περιστρέφονται ανεξάρτητα, δόντια που μεγαλώνουν συνεχώς όπως αυτά των τρωκτικών, διαπεραστικά πράσινα μάτια και μαύρα χέρια με ένα κοκαλιάρικο μεσαίο δάχτυλο που θυμίζει νεκρό κλαράκι.

 

 

14.Celestial Eye Gold Fish

 

Advertisement

Τα χρυσόψαρα αποτελούν σίγουρα ένα από τα πιο αγαπητά κατοικίδια για το σπίτι. Το συγκεκριμένο όμως δεν θα το βρείτε εύκολα. Κοντό και ωοειδές σώμα χωρίς ραχιαίο πτερύγιο, με κύριο χαρακτηριστικό του τους δυο υγρούς σάκους κάτω από τα μάτια. Πολύ σπάνιο χρυσόψαρο, ειδικά εδώ στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως.

 

15.Red-Lipped Batfish

 

Ή αλλιώς το ψάρι που φοράει κραγιόν. Πρόκειται για ψάρι που δεν έχει ιδιαίτερη ικανότητα στο κολύμπι, αλλά χρησιμοποιεί τα θωρακικά του πτερύγια για να περπατήσει στην άμμο του βυθού και να συρθεί ανάμεσα στους βράχους. Ζει ως επί το πλείστον στα νησιά Γκαλαπάγκος αλλά και στις ακτές της Κόστα Ρίκα και τρέφεται με πλαγκτόν αλλά και μικρά θαλάσσια είδη. Η εμφάνισή του προκαλεί εντύπωση και αν και σπάνιο είδος, αποτελεί αγαπημένο θέμα των υποβρύχιων φωτογράφων.

Advertisement

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΖΩΑ

Τεράστιο χταπόδι επιτίθεται σε καρχαρία και… δείτε την απίστευτη συνέχεια!!

Το παρακάτω βίντεο είναι και για όσους πιστεύουν ότι ο καρχαρίας είναι το πιο επικίνδυνο ψάρι και ο μεγαλύτερος κυνηγός που ζει και αναπτύσσεται μέσα στη θάλασσα.

Published

on

Τεράστιο χταπόδι επιτίθεται σε καρχαρία και... δείτε την απίστευτη συνέχεια!!

Το παρακάτω βίντεο είναι και για όσους πιστεύουν ότι ο καρχαρίας είναι το πιο επικίνδυνο ψάρι και ο μεγαλύτερος κυνηγός που ζει και αναπτύσσεται μέσα στη θάλασσα. (περισσότερα…)

Περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΖΩΑ

Βρέθηκε σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια

Ένα σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια -και άρα τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες- εντοπίστηκε στην Ινδία.

Published

on

Βρέθηκε σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια | Βίντεο με Φίδια

Ένα σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια -και άρα τέσσερα μάτια και δύο γλώσσες- εντοπίστηκε στην Ινδία. (περισσότερα…)

Περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΖΩΑ

Ανακαλύφθηκε το μακρύτερο ζώο της γης!

Το πιο μακρύ ζώο στη Γη ανακάλυψαν ερευνητές στο υποθαλάσσιο φαράγγι Νινγκαλού. Πρόκειται για ένα διαφανές ασπόνδυλο πλάσμα, ένα σιφωνοφόρο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μήκος άνω των 120 μέτρων.

Published

on

Ανακαλύφθηκε το μακρύτερο ζώο της γης | Παράξενες Ειδήσεις

Το πιο μακρύ ζώο στη Γη ανακάλυψαν ερευνητές στο υποθαλάσσιο φαράγγι Νινγκαλού. Πρόκειται για ένα διαφανές ασπόνδυλο πλάσμα, ένα σιφωνοφόρο, το οποίο εκτιμάται ότι έχει μήκος άνω των 120 μέτρων. (περισσότερα…)

Περισσότερα

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ7 μήνες ago

Ανταρκτική: Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance

Έπειτα από 106 χρόνια στον πυθμένα της θάλασσας Weddell, το θρυλικό πλοίο «Endurance» του εξερευνητή της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton,...

- Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης - Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 μήνες ago

Ουκρανία: Ξεκίνησε ο πόλεμος – Έκτακτο διάγγελμα τα ξημερώματα από τον Πούτιν

Νωρίτερα, σε έκτακτο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ζητώντας από τους ουκρανούς στρατιώτες...

Οι Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον πλανήτη Άρη Οι Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον πλανήτη Άρη
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Perseverance: Το ρόβερ της NASA έστειλε στη Γη τις πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες του από τον Άρη

Ιστορία γράφει το Perseverance που προσγειώθηκε στον ‘Αρη και έχει στείλει ήδη τις πρώτες εικόνες από την προσεδάφισή του η...

«Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic «Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 έτη ago

«Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic

Τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα του National Geographic αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της Ευρώπης, μέσα από το 2ο κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ.

Europa League: Καθάρισε με 4άρα η Μάντσεστερ Γιουν., κοντά στον αποκλεισμό η Νάπολι Europa League: Καθάρισε με 4άρα η Μάντσεστερ Γιουν., κοντά στον αποκλεισμό η Νάπολι
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 έτη ago

Europa League: Σαρωτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…καθάρισε με 4άρα την Σοσιεδάδ

Με εξαιρετικούς Φερνάντες και Ράσφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση κόντρα στη Σοσιεδάδ.

Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα

Επιστήμονες κατάφεραν να… «χακάρουν» τα όνειρα και απέδειξαν ότι είναι εφικτός ο διάλογος με κάποιον που ονειρεύεται.

Η σατιρική διαφήμιση της Τούνμπεργκ για την προσεδάφιση στον Άρη Η σατιρική διαφήμιση της Τούνμπεργκ για την προσεδάφιση στον Άρη
PEOPLE2 έτη ago

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξαναχτυπά: Το σατιρικό σποτ για τα «διαστημικά όνειρα»

Εν αναμονή της προσεδάφισης του Perseverance rover της NASA στον Άρη, η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για...

Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη

Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία-καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ στο Ατλάντικ Σίτι κατεδαφίστηκε την Τετάρτη και η όλη διαδικασία καταγράφηκε σε...

Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε... εργάτες - «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;» Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε... εργάτες - «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;»
PEOPLE2 έτη ago

Απίστευτο: Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε… εργάτες – «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;»

Η απίστευτη θυσία της αγελάδας έγινε στο Καζακστάν.

Σκηνές... απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο - «Τους γαμ…με» (video) Σκηνές... απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο - «Τους γαμ…με» (video)
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Σκηνές… απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο – «Τους γαμ…με» (video)

Εκφράσεις που θυμίζουν περισσότερο κερκίδα, παρά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου καταγράφηκαν στο Μεσολόγγι.

Advertisement

ΑΡΕΣΟΥΝ