Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Το καλοκαίρι υποστηρίζεται ότι γεννιούνται οι μεγαλύτεροι έρωτες, κυρίως όταν απομακρύνονται επιτυχώς, από το στάδιο του εφήμερου ενθουσιασμού. Επηρεασμένοι, καθώς διανύουμε την πιο θελκτική εποχή, αναζητήσαμε τους τρόπους εκδήλωσης του ερωτικού ενδιαφέροντος σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο απόγειο της καλοκαιρινής διάθεσης, η εκδήλωση ερωτικού ενδιαφέροντος τείνει να καθιερωθεί σε απαράβατο κανόνα που χαρακτηρίζει αυτή την εποχή. Οι χαλαροί ρυθμοί σε συνδυασμό με την ανεμελιά που μας χαρακτηρίζει τουλάχιστον, όσο είμαστε σε διακοπές, πυροδοτούν έντονα συναισθήματα που μας κατακλύζουν τον Αύγουστο,

περιμένοντας να κρατήσουν τουλάχιστον, μέχρι τα πρωτοβρόχια του Σεπτέμβρη.

Πώς ερωτεύονται αλήθεια, οι άνθρωποι σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο; Στην Ελλάδα, η απάντηση δεν είναι πολύ ξεκάθαρη. Το φλερτ συγχέεται με την φιλία και η φιλία παρεξηγείται εν όψει του ερωτικού ενδιαφέροντος. Στη γειτονική Ιταλία πάντως, η εκδήλωση των συναισθημάτων είναι πάντοτε άμεση. Σύμφωνα με μελέτες, οι Ιταλοί είναι πεπεισμένοι για όσα νιώθουν και είναι σε θέση να πείσουν και τον ενδιαφερόμενο αρκεί να συνδυάσουν την έλξη που νιώθουν με καλό φαγητό και ωφέλιμη συζήτηση.  

Όπως υποστηρίζεται άλλωστε από τη δημοσιογράφο του ιταλικού περιοδικού “Men’ s Health”, Adriana Amedei, “το πραγματικό παιχνίδι ενδιαφέροντος ξετυλίγεται στο τραπέζι”. Και το ενδιαφέρον συνεχίζεται εάν ακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το άτομο που βρίσκεται απέναντι. Νέες γνωριμίες, καλό φαγητό, κρασί, όχι πολυκοσμία  και λεκτικοί κώδικες επικοινωνίας είναι τα κλειδιά λοιπόν, που θα τραβήξουν το βλέμμα ενός Ιταλού εάν βρεθεί στο διπλανό τραπέζι από εμάς.

Στην Αγγλία, οι άνδρες ερωτεύονται τόσο γρήγορα που “έχει τύχει να ερωτευθούν ενώ περιμένουν στην ουρά του σούπερ μάρκετ για να πληρώσουν”.  

Στην Κίνα, ο έρωτας έρχεται συνήθως, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Η επικοινωνία και η χρήση των νέων τεχνολογιών είναι το βασικό στοιχείο έλξης προς το αντίθετο φύλο. Σύμφωνα με μια τοπική δημοσιογράφο, “Τα περισσότερα ζευγάρια συναντήθηκαν μέσω του διαδικτύου. Εάν ένας άνδρας δεν αναλαμβάνει μάλιστα, πρωτοβουλίες, η γυναίκα θα αναπληρώσει την θέση του σύντομα”.  

Σε μία χώρα, όπως η Ινδία, το φλερτ είναι μια αργή διαδικασία. Απολαμβάνεται, καθώς περιλαμβάνει το να γοητεύσεις τον άλλον, να φλερτάρεις, να συνεχίσεις με αγγίγματα και μετά να έρθει το φιλί”, αναφέρει ο συγγραφέας Sanjay Srivastava.

Οι Ολλανδοί από την άλλη, λειτουργούν με τρόπο άκρως αντίθετο όταν εντυπωσιαστούν από ένα άτομο. Όντας σίγουροι για την επιλογή τους, προχωρούν χωρίς δεύτερη σκέψη στις επόμενες κινήσεις.

Διαφήμιση

Πώς εκδηλώνεται το ερωτικό ενδιαφέρον;

Πέρα από τα καθιερωμένα σημάδια που μαρτυρούν την έλξη μας προς ένα άτομο, υπάρχουν και κάποια που συχνά παρερμηνεύονται ή δεν είναι τόσο γνωστά. Η επικοινωνία με τα μάτια λειτουργεί ως ένα χαρακτηριστικό σημάδι που αποκαλύπτει ενδιαφέρον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην

Αμερική. Σε πολλές αραβικές χώρες ωστόσο, το επίμονο βλέμμα απαγορεύεται μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας για θρησκευτικούς λόγους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας Άραβας δεν θα φλερτάρει μία δυτική γυναίκα. Εάν εκείνη ανταποδώσει το βλέμμα, σημαίνει ότι ενδιαφέρεται ερωτικά για τον άνδρα με αποτέλεσμα συχνά, ένα απλό ενδιαφέρον να μεταφράζεται σε μία ανοιχτή πρόσκληση που ενέχει διαφορετικό σκοπό.

Οι γυναίκες από την Κίνα και την Ιαπωνία θα αποφύγουν να κοιτάξουν έντονα στα μάτια κάποιον άνδρα, καθώς η άμεση οπτική επαφή θεωρείται προσβλητική και σημάδι ασέβειας.

Στη Λατινική Αμερική, το επίμονο κοίταγμα δεν αποκαλύπτει ευθύτητα και εμπιστοσύνη, αλλά συχνά υποδηλώνει επιθετικότητα και πρόκληση. Οπότε, η εκδήλωση έντονων συναισθημάτων με αυτόν τον τρόπο πέφτει στο κενό.  

Τα σήματα ερωτισμού μέσω μιας βεντάλιας.  

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος σε ορισμένες χώρες, στηρίζεται σε παραδόσεις αιώνων. Ιδιαίτερα προστατευμένες από τις οικογένειες τους, πολλές Ισπανίδες τηρούν ένα είδος επιφυλακτικότητας και ντροπής απέναντι στα βλέμματα του έρωτα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούν συχνά, την παλιά “μέθοδο της βεντάλιας”. Η χρήση της γινόταν περισσότερο, για να μεταφερθεί ένα “συνεσταλμένο” μήνυμα ενδιαφέροντος παρά για λόγους ζέστης.

Η μέθοδος της βεντάλιας.

Μέχρι σήμερα, όσες κοπέλες κάνουν πολύ αέρα με την βεντάλια και την κρατούν με δυναμισμό, είναι σαν να λένε, “είμαι ερωτευμένη μαζί σου”. Εάν την κλείσουν, σημαίνει “ναι”, συμφωνώντας σε ένα κάλεσμα, ενώ εάν μετακινούν τα δάχτυλά τους επάνω της με επιδεικτικό τρόπο, εννοούν πως ενδιαφέρονται για το άτομο που κοιτάζουν αλλά θέλουν να του μιλήσουν πρώτα για να βεβαιωθούν. Εντύπωση προκαλεί πως ακόμη και στις μέρες μας, η υπόγεια μέθοδος ερωτικού ενδιαφέροντος- βεντάλια επιλέγεται από πολλά κορίτσια που συχνά, τιμούν την παράδοση.

Διαφήμιση

Το φιλί στο μάγουλο παραπάνω από μία φορά, είναι ένα κοινό στοιχείο χαιρετισμού στην Ισπανία και στις λατινοαμερικανικές χώρες. Αποτελεί μία αθώα κίνηση, ακόμη και εάν ακολουθείται από άγγιγμα στους ώμους. Σημάδια που, ενώ έχουν την δυναμική να παραμείνουν αγνά, όπως είναι, έχουν την τάση να παρερμηνεύονται.

Στην Ελλάδα, εάν ερωτευθούμε, δύσκολα θα το δείξουμε πια. Ή μήπως όχι; Αυτή η χώρα κινείται πάντοτε ανάμεσα στην αμφιβολία και τη σιγουριά.   

 

πηγη:pathfinder

 

          

Διαφήμιση
ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE10 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS10 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ