Menu
K2 Items
K2 Categories

Γιατί το ΕΣΡ κρατάει με "μηχανική υποστήριξη" στη ζωή ALTER και 902;

  • Κατηγορία MEDIA

Στη ζωή με τεχνητή αναπνοή φαίνεται να κρατά τους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας που δεν λειτουργούν (Alter και 902) το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ΕΣΡ , περιμένοντας να βρεθεί ενδιαφερόμενος επενδυτής, σε μια προσπάθεια «να διασωθούν θέσεις εργασίας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννης Λασκαρίδης.

Τόσο το Alter όσο και ο 902, έχουν διακόψει τη λειτουργία τους εδώ και αρκετούς μήνες και η τύχη τους, ως επιχειρηματικές δραστηριότητες, βρίσκεται ουσιαστικά στα χέρια της ανεξάρτητης Αρχής. Χθες ο πρόεδρος του Συμβουλίου, απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον των σταθμών αυτών, με αφορμή πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει επιχειρηματικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην τηλεόραση, δήλωσε ότι οι σταθμοί δεν έχουν χάσει τη συχνότητά τους και θα μπορούσαν, εφόσον κάτι τέτοιο εγκριθεί από το Συμβούλιο, να λειτουργήσουν από άλλον επιχειρηματία.

Ειδικότερα ο κ. Λασκαρίδης ξεκαθάρισε ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν επισήμως -και άρα επιστρέφουν τη συχνότητά τους στο κράτος, προς διάθεση όταν θα γίνει διαγωνιστική διαδικασία- μόνο όταν υπάρχει σχετική απόφαση της Ολομέλειας και όχι όταν ενημερώνουν οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους ότι διακόπτουν τη λειτουργία τους.

«Μας ενδιαφέρει να λειτουργούν οι σταθμοί», είπε χαρακτηριστικά ο κ Λασκαρίδης, «για να μη δημιουργείται πρόβλημα με τους εργαζομένους. Εχουμε εισαγάγει τις υποθέσεις αυτές στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει για την τύχη των σταθμών.

Ο κ. Λασκαρίδης τόνισε ότι και οι δύο σταθμοί εθνικής εμβέλειας λειτουργούν με Υπουργικές Αποφάσεις και όχι με κανονική άδεια λειτουργίας.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ανακοίνωση Εργαζομένων Αλτερ : Ο εκβιασμός του Κουρή δεν θα περάσει

 

Ανακοίνωση Εργαζομένων Αλτερ : Ο εκβιασμός του Κουρή δεν θα περάσειΗ θρασύτητα του Κουρή δεν έχει όρια. Με μία μνημειώδους υποκρισίας ανακοίνωση, διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια αληθείας, επιχειρεί ένα στυγνό εκβιασμό σε βάρος των εργαζομένων.

Στην άτυπη συνάντηση, που έγινε μεταξύ δικηγόρων της εργοδοσίας και δικηγόρων των Σωματείων των εργαζομένων για τη διάσωση του Τ/Σ « ALTER », εκείνο το οποίο ειπώθηκε είναι, ότι θα απολυθούν 250 περίπου εργαζόμενοι, ότι καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για την καταβολή των οφειλομένων και καμία εγγύηση δεν δόθηκε για την βιωσιμότητα του νέου επιχειρησιακού σχήματος.

Ενώ δεν έχει εξοφλήσει δεδουλευμένες αποδοχές εώς και 10 μηνών και το δώρο Χριστουγέννων, θέτει στους εργαζόμενους το εκβιαστικό δίλημμα ή δέχονται τους όρους, που θέλει να επιβάλει, ή παραιτείται από την διαδικασία του άρθρου 99 με συνακόλουθο την πτώχευση.

Ο εκβιασμός του Κουρή δεν θα περάσει.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ απευθύνονται προς την εργοδοσία του « ALTER » και σε κάθε εργοδοσία και ζητούν να εκπληρώσουν αμέσως τις υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, να παύσουν κάθε απόπειρα μείωσης των αποδοχών τους και κάθε απόλυση, που γίνεται για δήθεν οικονομικούς λόγους.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση Γ. Κουρή στους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTER

Μήνυση Γ. Κουρή στους απλήρωτους εργαζόμενους του ALTERΜηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης σήμερα ο Γ. Κουρής μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Σύμφωνα με πληροφορίες στη μηνυτήρια αναφορά γίνεται λόγος για αυτόφωρα αδικήματα όπως παράνομη βία και μάλιστα φέρει ως άμεσους εμπλεκομένους τους εργαζόμενους του σταθμού, οι οποίοι εδώ και καιρό βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν καταλάβει τον σταθμό με αίτημα ην καταβολή των δεδουλευμένων τους.


Ο αρμόδιος εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο ΑΤ Περιστερίου έτσι ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών. Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ALTER εδώ και περίπου ένα χρόνο παραμένουν απλήρωτοι ενώ αναμένεται η απόφαση για το κατά πόσο ο σταθμός θα ενταθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Εντωμεταξύ, λίγο αργότερα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ALTER εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση:

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS