ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Η πλατφόρμα ανοίγει στις 2 Νοεμβρίου

Επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Published

on

Επιδότηση μέχρι 85% του κόστους των επενδύσεων για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες προβλέπει το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Επίσης, προβλέπεται επιδότηση μέχρι 50.000 ευρώ ανά σπίτι, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Είναι ένα πρόγραμμα απόλυτα προσαρμοσμένο στις επιταγές του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά τις πολιτικές για την κλιματική αλλαγή. Προγράμματα σαν και αυτό αγκαλιάζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση ολοένα και περισσότερο, ιδιαίτερα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Γι’ αυτό και το Ταμείο Ανάκαμψης θα αποτελέσει κεντρικό χρηματοδοτικό πυλώνα για το “Κύμα Ανακαινίσεων” που προβλέπει ότι θα δοθούν δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 850 εκατομμύρια ευρώ, και σε αυτό μπορούν να ενταχθούν μονοκατοικίες και πολυκατοικίες, με ένα απλοποιημένο σύστημα.

Advertisement

Οι αιτήσεις ανά περιφέρεια θα υποβάλλονται σταδιακά από 2 Νοεμβρίου ενώ θα ακολουθήσουν -όπως ανέφερε ο υπουργός- για επιχειρήσεις και κτίρια του Δημοσίου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version