Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ενταση με το… καλημέρα δημιουργήθηκε στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο κατατέθηκε χθες.

Ολα τα κόμματα αντέδρασαν στην απόφαση της διάσκεψης των προέδρων να εισαχθεί και να συζητηθεί το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή με τη μορφή του «επείγοντος», ενώ υπήρχαν φωνές διαμαρτυρίας για τον ίδιο λόγο και από βουλευτές της συμπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Στάθη Παναγούλη, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση. «Το νομοσχέδιο μου ήρθε με mail, είναι 340 σελίδες, εγώ δεν είμαι σοφός για να το διαβάσω και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρώ από τη συνεδρίαση», είπε.

Να δοθεί άπλετος χρόνος στη Βουλή και στα κόμματα να διαβάσουν το νομοσχέδιο ζήτησαν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης. Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που βρισκόταν στην Ολομέλεια εκ μέρους της κυβέρνησης, είπε ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται στη διαβούλευση από τον Ιούλιο και ότι τα κόμματα που αντιδρούν στη διαδικασία θέλουν να βρουν έναν εύσχημο τρόπο για να το καταψηφίσουν.

Παππάς: «Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας»

«Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας και θα αποδειχθεί από τις συζητήσεις του νομοσχεδίου ότι η κυβέρνηση θα αποδεχθεί και τον ευρύτερο διάλογο και τις ευρύτερες συναινέσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας, απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

«Αδικούμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι το νομοσχέδιο το είδαμε χθες το βράδυ, στη διαβούλευση έχει ανέβει την προηγούμενη περίοδο, ειδικά αυτό που αφορά το κομμάτι των αδειοδοτήσεων και το κομμάτι της ΕΡΤ, να παρέχει υπηρεσίες, αυτό συνιστά χρόνο τριών μηνών μέχρι τη σημερινή μέρα» πρόσθεσε ο κ. Παππάς και κατέληξε: «Συνεπώς, υπήρχε αρκετός χρόνος, γιατί έχουν ανταλλαγεί και πολιτικά πυρά καλοδεχούμενα. Δεν τα κανονίσαμε εν κρυπτώ. Ουδείς δικαιούται να κάνει τον έκπληκτο. Οι συζητήσεις μας δεν γίνονται εν κρυπτώ. Είναι η στοιχειώδης υποχρέωσή μας να συζητήσουμε με τους αρμόδιους φορείς. Λέω να μην αναπαράγουμε επιχειρήματα τρίτων. Εδώ πέρα μένει να αποδειχθεί εάν η κυβέρνηση επιθυμεί τον διάλογο, που τον επιθυμεί και το αποδεικνύει».

Εξαλλη η Λιάνα Κανέλλη με τον Νίκο Παππά

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, αλλά και άλλοι συνάδελφοί της φώναξαν ότι είναι άλλο οι διαδικασίες διαβούλευσης, άλλο οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες. «Είμαστε 10 χρόνια στη Βουλή, δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε», πρόσθεσε η κυρία Κανέλλη.

Διαφήμιση

ΝΔ: Διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε»

Για διαδικασία «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, υποστηρίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν θέλει τη φίμωση θα πρέπει να αποδεχθεί τη διαδικασία συζήτησης με άνεση χρόνου, ώστε να μην αποδυναμωθεί ο ρόλος της Επιτροπής. «Αυτά δεν γίνονται ούτε στα παραμύθια», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας. «Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ενώ η κυβέρνηση προανήγγειλε τόσο πανηγυρικά αυτό το νομοσχέδιο, του επιφυλάσσει ασφυκτική μεταχείριση ως προς τη συζήτησή του στον ναό της δημοκρατίας που είναι η Βουλή», συμπλήρωσε.

Από το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου διερωτήθηκε «γιατί να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο;», επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει λόγος να πάμε γρήγορα για ένα τέτοιο ζήτημα ποιότητας της λειτουργίας της Δημοκρατίας». Μάλιστα υποστήριξε ότι «δημιουργούνται υποψίες ότι κάποιοι θέλουν να τελειώνουν γρήγορα», σημειώνοντας ότι «δεν έχετε κανέναν λόγο να γίνει αυτό». Εκ μέρους της Ένωσης Κεντρώων, ο Γ. Καρράς τόνισε ότι δεν επαρκεί ο χρόνος και δεν μπορεί να υπάρχει σε τόσο λίγο χρόνο ουσιαστικός διάλογος.

Ποτάμι: Απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για αδειοδοτήσεις ραδιοφωνικών σταθμών

Ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι υποστήριξε ότι πέραν του γεγονότος ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζουν οι ρυθμίσεις για αδειοδοτήσεις ραδιοφωνικών σταθμών, υπάρχουν και άσχετες διατάξεις.

«Κάνουμε διάλειμμα για να ηρεμήσουμε»

Η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη θέλησε να κλείσει το θέμα λέγοντας «ολοκληρώθηκε η συζήτηση, κατά πλειοψηφία αποφασίζει να συζητηθεί όπως αποφασίστηκε στη διάσκεψη των προέδρων», προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση από την πλευρά των βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι άρχισαν να φωνάζουν. Η κυρία Καφαντάρη αναγκάστηκε σε εκείνο το σημείο να διακόψει τη συνεδρίαση, λέγοντας ότι «κάνουμε διάλειμμα γα να ηρεμήσουμε».

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 μήνα πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 μήνα πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 μήνα πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 μήνα πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 μήνα πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ