Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα ότι οι δυτικές διπλωματικές αποστολές «θα πληρώσουν» για τις προειδοποιήσεις που εξέδωσαν και για το προσωρινό κλείσιμο των προξενείων τους στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα.

Μιλώντας σε νέους στο Πανεπιστήμιο «Αντνάμ Μεντερές» της Άγκυρας απείλησε τις δυτικές διπλωματικές αποστολές πως «θα πληρώσουν» για τις ενέργειές τους.

Από την πλευρά της, η τουρκική αστυνομία, αφού συνέλαβε 15 ύποπτους τζιχαντιστές, διαβεβαίωνε πως δεν υπάρχει κάποια σοβαρή απειλή για τους αλλοδαπούς στη χώρα.

Η Άγκυρα κάλεσε τους πρεσβευτές εννέα χωρών την περασμένη Πέμπτη για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το προσωρινό κλείσιμο των προξενείων. Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν την επόμενη ημέρα ότι αυτές οι δυτικές χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν οι ΗΠΑ και η Γερμανία, δεν μοιράστηκαν τις πληροφορίες που είχαν για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους περί απειλής για την ασφάλειά τους.

«Τις προάλλες, το υπουργείο Εξωτερικών τους κάλεσε όλους αυτούς και τους έδωσε το απαραίτητο τελεσίγραφο, τους είπε ‘Θα το πληρώσετε ακριβά αν συνεχίσετε έτσι’» είπε ο Ερντογάν σε μια συνάντηση με νέους.

Εκτός από το κλείσιμο των προξενείων, πολλές δυτικές χώρες προειδοποίησαν τους πολίτες τους για τον κίνδυνο επιθέσεων σε διπλωματικές αποστολές και μη μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στην Τουρκία, με αφορμή μια σειρά κινητοποιήσεων στην Ευρώπη κατά τις οποίες ακροδεξιοί διαδηλωτές έκαψαν το Κοράνι, το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων.
 


 
Η Τουρκία ανέστειλε τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ τον περασμένο μήνα έπειτα από μια τέτοια διαδήλωση στη Στοκχόλμη.

Ο Ερντογάν είπε ότι οι δυτικές χώρες προσπαθούν «να κερδίσουν χρόνο» και ότι «οι αναγκαίες αποφάσεις» θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 έτη πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE2 έτη πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS2 έτη πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ