ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρώπη: Σχεδόν 60 νεκροί από την Παρασκευή εξαιτίας του κύματος κακοκαιρίας

Το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη Μεγάλη Βρετανία.

Δημοσιεύθηκε

/

Το χειρότερο κύμα κακοκαιρίας με το οποίο έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια σαρώνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τη Μεγάλη Βρετανία.

Οι χιονοθύελλες προκάλεσαν σήμερα μπλακάουτ στο μεγαλύτερο μέρος της Ιρλανδίας και ανάγκασαν τη Βρετανία να κινητοποιήσει τον στρατό.

Μετά το κύμα κακοκαιρίας από τη Σιβηρία που ονομάστηκε από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης «Το Τέρας από την Ανατολή», η νότια Βρετανία και η Ιρλανδία χτυπήθηκαν από τη θύελλα «Έμμα», η οποία προκάλεσε τον αποκλεισμό δρόμων, καθήλωσε αεροπλάνα και διέκοψε την κυκλοφορία τρένων.

Τουλάχιστον 24.000 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ιρλανδία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το χρηματιστήριο έκλεισε, όπως και όλα τα σχολεία, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των μέσων μεταφοράς και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από το αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

Στην Βρετανία ένα κοριτσάκι επτά ετών σκοτώθηκε στην Κορνουάλη σε τροχαίο όταν ένα αυτοκίνητο βγήκε από την πορεία του και έπεσε λόγω του πάγου σε ένα σπίτι, σύμφωνα με το BBC. Δεκάδες επιβάτες αποκλείστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας σε τρένα στη νότια Αγγλία.

Ο στρατός κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει στη διάσωση εκατοντάδων οδηγών που είχαν κολλήσει στο χιόνι και στη μεταφορά στον τόπο εργασίας των εργαζομένων στην Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS). Οδικές αρτηρίες έχουν αποκλειστεί, σχολεία έχουν κλείσει και πτήσεις έχουν ακυρωθεί στη Βρετανία.

Συνολικά από το κύμα κακοκαιρίας στο οποίο έχουν αποδοθεί διάφορες ονομασίες όπως «Το Τέρας από την Ανατολή» στη Βρετανία, «Η Αρκούδα της Σιβηρίας» στην Ολλανδία, «Κανόνι χιονιού» στη Σουηδία ή «Μόσχα-Παρίσι» στη Γαλλία και τη θύελλα «Έμμα» στην Ιρλανδία και τη νότια Βρετανία- έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 57 άνθρωποι από την περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Πρόκειται για 21 στην Πολωνία, 7 στη Σλοβακία, 6 στην Τσεχία, 5 στη Λιθουανία, 4 στη Γαλλία, τουλάχιστον 3 στην Ισπανία, 2 στην Ιταλία όπως και στη Ρουμανία, στη Σερβία και στη Σλοβενία, 1 στην Ολλανδία, όπως και στη Βρετανία και στη Σουηδία.

{loadmoduleid 635} {loadmoduleid 620}

Διαφήμιση

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version