ΥΓΕΙΑ

Η αύξηση κατανάλωσης του καφέ μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη

Να και κάτι καλό που κάνει ο καφές, εκτός από το να μας δημιουργεί νεύρα. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνει τα ευρήματα σχετικών προηγούμενων ερευνών, ενώ επίσης δείχνει ότι όσοι αρχίζουν να πίνουν λιγότερο καφέ, κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από διαβήτη.

Δημοσιεύθηκε

/

Να και κάτι καλό που κάνει ο καφές, εκτός από το να μας δημιουργεί νεύρα. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, εμφανίζουν μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Η μελέτη, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, επιβεβαιώνει τα ευρήματα σχετικών προηγούμενων ερευνών, ενώ επίσης δείχνει ότι όσοι αρχίζουν να πίνουν λιγότερο καφέ, κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από διαβήτη.

Η ανάλυση έδειξε πως όσοι αύξησαν την καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά τουλάχιστον ενάμισι φλιτζάνι για μια περίοδο τεσσάρων ετών, είχαν κατά μέσο όρο 11% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, σε σχέση με όσους δεν άλλαξαν τις συνήθειές τους για την κατανάλωση καφέ. Από την άλλη, όσοι μείωσαν την μέση καθημερινή κατανάλωση καφέ κατά δύο φλιτζάνια, είχαν κατά 17% αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη.

{loadmoduleid 635} {loadmoduleid 620}

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version