Η Γερμανία είναι το μεγαλύτερο «πλυντήριο» βρώμικου χρήματος στην Ευρώπη
Οι επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και η ανεξέλεγκτη είσοδος φονταμενταλιστών στην Ευρώπη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικές αλλαγές στην νομοθεσία και τις συνήθειες αρκετών χωρών.
Οι επιθέσεις στο Παρίσι αλλά και η ανεξέλεγκτη είσοδος φονταμενταλιστών στην Ευρώπη, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για σημαντικές αλλαγές στην νομοθεσία και τις συνήθειες αρκετών χωρών.
Ανάμεσά τους και η Γερμανία, η κυβέρνηση της οποίας σκέφτεται πολύ σοβαρά να υιοθετήσει το όριο των 5.000 ευρώ για συναλλαγές με μετρητά, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει το παράνομο χρήμα που κυκλοφορεί μεταξύ των τρομοκρατών και των εν δυνάμει ακολούθων τους.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας FAZ η Ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση για υιοθέτηση αυτού του μέτρου, καθώς οι προπληρωμένες κάρτες αλλά και τα μεγάλα χρηματικά ποσά που βρέθηκαν πάνω στους τρομοκράτες της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για να υπάρξουν οι περιορισμοί.
Κυβερνητικά στελέχη πάντως υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο η τρομοκρατία, αλλά και πολλοί ακόμα οικονομικοί λόγοι. Πίσω από αυτή την φράση κρύβεται μία σημαντική αλήθεια που λίγοι γνωρίζουν για την Γερμανία, η οποία όντας μία από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που δεν έχουν περιορισμό στην διακίνηση μετρητών.
Μάλιστα θεωρείται το μεγαλύτερο «πλυντήριο» μαύρου χρήματος στην Γηραιά Ήπειρο, με «πελάτες» όπως η Μαφία ή οι διεθνείς έμποροι ναρκωτικών, και με το συνολικό ποσό που διακινείται ετησίως να φθάνει τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ.
Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση της Μέρκελ θα υποχρεωθεί να λάβει αυτό το μέτρο, το οποίο πέρα από το άλλοθι της τρομοκρατίας βοηθά και στον καλύτερο έλεγχο της φοροδιαφυγής.
Εκτός αυτού υπάρχει στο τραπέζι και η πρόταση να καταργηθεί και το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ (ή να είναι πιο δύσκολο στο να γίνεται αποδεκτό χωρίς αποδεικτικά στοιχεία) καθώς είναι εκείνο που χρησιμοποιείται περισσότερο στο ξέπλυμα του χρήματος αλλά και στην χρηματοδότηση των τρομοκρατικών οργανώσεων
{loadmoduleid 633} {loadmoduleid 620}