Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Στο 3ο Ελληνικό Συνέδριο Ογκολογίας συμμετέχουν διακεκριμένοι ογκολόγοι, ακτινοθεραπευτές και χειρουργοί, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις
Με στόχο να χτίσουν γέφυρες και να οικοδομήσουν την ελπίδα διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν στα Ιωάννινα στο πλαίσιο του 3ου Ελληνικού Συνεδρίου Ογκολογίας (ΕΣΟ) που διοργάνωσαν η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Ογκολόγοι, Ακτινοθεραπευτές και Χειρουργοί πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες διαλέξεις, δίνοντας το στίγμα των σημαντικών επιστημονικών εξελίξεων, καθώς και της εφαρμογής τους στην Ελλάδα σήμερα. Παράλληλα καταξιωμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό αναφέρθηκαν στα νέα όπλα που προστέθηκαν στη φαρέτρα της επιστήμης και στις ευοίωνες προοπτικές που ανοίγει το ερευνητικό πεδίο στην αντιμετώπιση των ασθενών με νεοπλασματική νόσο καθώς και την κοινωνική και οικονομική διάσταση του θέματος.

Ειδικότερα ο Douillard J.Y. MD, PhD, Professor, MedicalOncology, University of Nantes, SeniorConsultant, «ξεδίπλωσε» την πολυπλοκότητα του μετασταστικού μη μικροκυτταρικού καρκίνου του πνεύμονα και οδήγησε στον αλγόριθμο των νέων στοχευμένων θεραπειών καθώς και στην εξατομικευμένη εφαρμογή τους, με στόχο την βέλτιστη αποτελεσματικότητα.

Ο Kaye S. Professor of Medical Oncology, Sycamore House, Royal Marsden NHS Foundation Trust, αναφέρθηκε στη στόχευση των κληρονομικών μεταλλάξεων στον καρκίνο των ωοθηκών.

Ο Weller M. Professor, Dr, Chairman, Department of Neurology, University Hospital Zurich, παρουσίασε τα νέα ελπιδοφόρα δεδομένα για τους δύσκολα αντιμετωπίσιμους όγκους του κεντρικού νευρικού συστήματος και έδωσε το στίγμα της έρευνας και των μελλοντικών θεραπειών.

Η Tejpar S. MD, PhD, Associate Professor, Digestive Oncology Department, University Hospital Gasthuisberg, Belgium έδωσε τη νέα διάσταση στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου παρουσιάζοντας τις ερευνητικές προσπάθειες παγκοσμίως και αναλύοντας το πως θα επηρεάσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ασθενείς .

Δυναμική ήταν η παρουσία στο Συνέδριο των Νέων Ογκολόγων, οι οποίοι συμμετείχαν με ομιλίες, διαλέξεις, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και με την στρογγυλή τράπεζα και την ημερίδα που διοργάνωσαν στα πλαίσια του 3ου ΕΣΟ. Επίσης σημαντική ήταν η παρουσία των Γυναικών στην Ογκολογία (Women 4 Oncology – Hellas) στην τελετή έναρξης του 3ου ΕΣΟ, κατά την οποία έγινε αναφορά στις δράσεις της ομάδας στην Ελλάδα και στην εφαρμογή της πλατφόρμας της Ελληνικής Συμμαχίας για τον μεταστατικό καρκίνο του μαστού.

Την εναρκτήριο ομιλία της Τελετής Έναρξης παρέδωσε η κ Αικατερίνη Αντωνίου, Πρόεδρος ΕΟΦ, η οποία αναφέρθηκε στην ανάγκη υποστήριξης των κλινικών δοκιμών στην Ογκολογία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

«Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την ογκολογία σε όλες της τις διαστάσεις: επιστημονικές, κοινωνικές, οικονομικές, πραγματιστικές, ηθικές και δράξαμε την ευκαιρία για να υπενθυμίσουμε το αυτονόητο: ότι είμαστε σύμμαχοι στον πόλεμο που δίνουμε, με γνώση, εξειδίκευση, υπομονή και επιμονή και χωρίς ποτέ να χάνουμε την ελπίδα», σχολίασαν οι πρόεδροι της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου, κ.κ. Ιωάννης Βαρθαλίτης ,πρόεδρος Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, Γεώργιος Πισσάκας, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, Γεώργιος Πενθερουδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ζένια Σαριδάκη, Παθολόγος-Ογκολόγος, μελος ΔΣ ΕΟΠΕ.

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE5 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS5 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ