ΗΠΑ: Ο πύραυλος της SpaceX έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) έφτασε το πρωί του Σαββάτου η διαστημική κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX, σε μια αποστολή που διεξάγεται σε συνεργασία με τη NASA.
Στον διεθνή διαστημικό σταθμό (ISS) έφτασε το πρωί του Σαββάτου η διαστημική κάψουλα Crew Dragon Endeavour της SpaceX, σε μια αποστολή που διεξάγεται σε συνεργασία με τη NASA.
Η πρώτη φάση της πρόσδεσης ξεκίνησε στις 11.08 (ώρα Ελλάδας), σε απόσταση 424 χιλιομέτρων πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό. Ακολούθησε η δεύτερη φάση της πρόσδεσης, περίπου δέκα λεπτά αργότερα.
Docking confirmed – second time at the @space_station for this Dragon pic.twitter.com/JLC9wOjRFT
— SpaceX (@SpaceX) April 24, 2021
«Καλώς ήρθε το Δεύτερο Πλήρωμα», είπε η Σάνον Γουόκερ, η Αμερικανίδα που αυτήν την περίοδο είναι επικεφαλής του ISS. Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε την Παρασκευή από το διαστημικό κέντρο Κένεντι, μεταφέροντας στο διάστημα τα τέσσερα μέλη του «Δεύτερου Πληρώματος»: τον Γάλλο Τομά Πεσκιέ της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε. Αυτή ήταν η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της εταιρείας που ίδρυσε ο Eλον Μασκ και έσπασε το ρωσικό μονοπώλιο των πτήσεων από και προς τον ISS.
Watch Falcon 9 launch Dragon with four astronauts on board to the @space_station → https://t.co/bJFjLCzWdK https://t.co/706eQCSzoK
— SpaceX (@SpaceX) April 23, 2021