ΕΡΓΑΣΙΑ

Ποια θεωρείται η καλύτερη δουλειά για το 2023;

Δημοσιεύθηκε

/

Μπορεί οι κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ να προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις τους τελευταίους μήνες, αλλά η πιο περιζήτητη δουλειά για φέτος είναι επίσης από τον κλάδο της τεχνολογίας.Ποια όμως θεωρείται η καλύτερη δουλειά για το 2023; Η συγκεκριμένη ειδικότητα διακρίνεται από υψηλές αποδοχές και μεγάλες αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα της Indeed για τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, την οποία δημοσιεύει το CNBC, η δουλειά του “full-stack developer“, αποτελεί την Νο. 1 εργασία στον κόσμο από άποψη ζήτησης και μισθού, καθώς οι ετήσιες αποδοχές της αγγίζουν τα 129.637 δολάρια ετησίως, με πάνω από 1.398 αιτήσεις ανά 1 εκατομμύριο συνολικές θέσεις εργασίας.

Επίσης δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να δουλεύουν εξ αποστάσεως, η να παρουσιάζονται μόνο ορισμένες φορές το μήνα με φυσική παρουσία στο γραφείο.

Στην αξιολόγησή της, η Indeed συνυπολόγισε τον υψηλό μισθό και τις δυνατότητες τηλεργασίας ή υβριδικού μοντέλου εργασίας.

Θεωρείτε επίσης με διαφορά η καλύτερη για το 2023, λόγω της άκρως θετικής προοπτικής με ορίζοντα δεκαετίας, αλλά και της υψηλής ζήτησης σε διαφορετικούς κλάδους.

Οι κύριες αρμοδιότητές τους περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό ιστοσελίδων, την βελτίωση ιστοσελίδων, τη σύνταξη κώδικα και τη διασφάλιση ότι τα συστήματα που επιβλέπουν είναι λειτουργικά, συντηρημένα και ενημερωμένα.

Η ζήτηση για προγραμματιστές ανάπτυξης ιστοσελίδων και διαχειριστικών συστημάτων, των οποίων οι κύριες αρμοδιότητες περιλαμβάνουν τη δημιουργία ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής, τη συγγραφή κώδικα και τη συντήρηση του λογισμικού, ξεπερνά τα όρια του κλάδου της τεχνολογίας τους τελευταίους μήνες.

Όπως εξηγεί η Κρίστεν Σαχ, ειδική της Indeed σε ζητήματα σταδιοδρομίας, η διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες για προγραμματιστές είναι σχεδόν διπλάσιες, σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα της κατηγορίας.

«Ουσιαστικά, κάθε εταιρεία σήμερα είναι μια εταιρεία τεχνολογίας – και οι προγραμματιστές αυτοί που διαθέτουν ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων που μπορεί να ωφελήσει εταιρείες πέρα από τον κλάδο της τεχνολογίας».

Διαφήμιση

Η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση και το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μόνο μερικοί από τους κλάδους που χρειάζονται προγραμματιστές της συγκεκριμένης εξειδίκευσης, για να αναπτύξουν την ηλεκτρονική παρουσία των επιχειρήσεών τους. Και προσλαμβάνουν με «ξέφρενο ρυθμό», σύμφωνα με τη Μέγκαν Σλαμπίνσκι, εμπειρογνώμονα για την εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας, της Robert Half με έδρα το Σιάτλ.

Η πανδημία Covid-19 «έβαλε φωτιά στα παραδοσιακά επιχειρηματικά μοντέλα οργάνωσης» και επιτάχυνε την τάση που προϋπήρχε την τελευταία δεκαετία, λόγω της ανάγκης των εταιρειών να συμβαδίσουν με την αγορά και τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, εξηγεί η Σλαμπίνσκι.

Πρωτοστατεί η τεχνολογία στους μισθούς για άλλη μια φορά

Η τεχνολογία ηγείται σταθερά της λίστας των καλύτερων θέσεων εργασίας, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου μας διέπεται από τεχνολογία.

Ακόμη και με την αστάθεια στην αγορά, η ζήτηση για εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας δεν φαίνεται να πηγαίνει πουθενά, φυσικά μάλιστα, όταν το σήμα κατατεθέν του κλάδου είναι υψηλή αποζημίωση.

Μπορείτε να γίνετε προγραμματιστές χωρίς να πάρετε πτυχίο

Οι περισσότεροι επικεφαλής στα τμήματα προσλήψεων δίνουν προτεραιότητα στην τεχνική εμπειρία και εξειδίκευση, έναντι του ακαδημαϊκού υποβάθρου, λέει η Σλαμπίνσκι. Αναζητούν προγραμματιστές με δεξιότητες όπως η συγγραφή κώδικα, η χρήση γλωσσών προγραμματισμού όπως η Python ή η Javascript και ο σχεδιασμός εφαρμογών ή ιστοσελίδων.

«Αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε κάποιες βασικές τεχνολογικές δεξιότητες, μπορείτε να εμβαθύνετε το επίπεδο τεχνογνωσίας μέσω διαδικτυακών μαθημάτων, προγραμμάτων εκπαίδευσης σε κώδικες και προγραμμάτων πιστοποίησης.»

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version