ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καμαριέρες πολυτελούς ξενοδοχείου στη Γαλλία οργάνωσαν εβδομάδα μόδας για φτωχούς!

Οι καμαριέρες του πολυτελούς γαλλικού ξενοδοχείου Park Hyatt οργάνωσαν σήμερα την πρώτη “Εβδομάδα μόδας για φτωχούς”, για να γιορτάσουν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, που την πέτυχαν μετά από μια μονοήμερη απεργία-αστραπή.

Δημοσιεύθηκε

/

Οι καμαριέρες του πολυτελούς γαλλικού ξενοδοχείου Park Hyatt οργάνωσαν σήμερα την πρώτη “Εβδομάδα μόδας για φτωχούς”, για να γιορτάσουν τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους, που την πέτυχαν μετά από μια μονοήμερη απεργία-αστραπή. Κάνοντας αντίπραξη στις επιδείξεις πρετ-α-πορτέ για το φθινόπωρο και την άνοιξη του 2016 που είναι σε εξέλιξη αυτήν την εβδομάδα στο Παρίσι, οι 60 γυναίκες, που εργάζονται για έναν υπεργολάβο, διέσχισαν την Πλατεία της Όπερας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα όπως “Αλληλεγγύη” και “Πονάει η πλάτη μας, πληρώστε”.

Μέσα σε 24 ώρες, οι γυναίκες πέτυχαν μεταξύ άλλων να αυξηθούν κατά 100% οι εργάσιμες ημέρες που θα τις πληρώνονται ως αργίες, να λαμβάνουν επίδομα εστίασης ύψους 7 ευρώ (από 4) και να τους καταβάλλεται στο σύνολό του το αντίτιμο του εισιτηρίου των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούν.

Σήμερα, η πορεία τους είχε τελικό προορισμό το ξενοδοχείο W Paris Opera όπου οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους απεργούν ζητώντας επίσης καλύτερες συνθήκες εργασίας. “Δικαιούμαστε 2 ευρώ την ημέρα για το γεύμα μας. Τι να φας με δύο ευρώ;” είπε ένας εργαζόμενος.

Οι γυναίκες είχαν οργανώσει παρόμοιες κινητοποιήσεις και το 2013 και το 2014, παράλληλα με την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Τότε, πέτυχαν να αυξηθεί ο μισθός τους (κερδίζουν 400 ευρώ κατά μέσο όρο) και να λάβουν ένα πριμ που αντιστοιχεί σε 13ο μισθό.

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version