fbpx
Menu

Η bmw r18 ειναι η επιτομη του στιλ

  • Γράφτηκε από τον 
Ο συνδυασμός που "σκοτώνει": ρετρό look με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια και με έναν νέο boxer κινητήρα 1.800 cc. | Μηχανές Ειδήσεις Ο συνδυασμός που "σκοτώνει": ρετρό look με απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια και με έναν νέο boxer κινητήρα 1.800 cc. | Μηχανές Ειδήσεις

Αποκαλύφθηκε και επίσημα το BMW R18, η νέα cruiser μοτοσυκλέτα της BMW που φέρει τον μεγαλύτερο σε κυβισμό Boxer της ιστορίας της BMW. 

Η BMW παρουσίασε διαδικτυακά ένα νέο και ξεχωριστό μοντέλο, με το οποίο ανοίγει νέους δρόμους σε μια κατηγορία που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, τη λεγόμενη Custom Cruiser. 

Στην καρδιά της νέας BMW R 18 βρίσκεται ο νέος 2-κύλινδρος κινητήρας boxer – ο λεγόμενος “Big Boxer”. Τόσο η εντυπωσιακή εμφάνιση όσο και η τεχνολογία υποδηλώνουν μία συνέχεια των παραδοσιακών αερόψυκτων κινητήρων που προσφέρουν μία ευχάριστη οδηγική εμπειρία από το 1923 όταν και ξεκίνησε η παραγωγή τους από την BMW Motorrad. Πρόκειται για τον ισχυρότερο 2-κύλινδρο boxer σε επίπεδο μαζικής παραγωγής, με κυβισμό 1.802 κ.εκ. Αποδίδει μέγιστη ισχύ 67 kW (91 hp) στις 4.750 σαλ. Από τις 2.000 μέχρι τις 4.000 rpm, πάνω από 150 Nm ροπής είναι διαθέσιμα συνεχώς, και αυτή η ελκτική ισχύς συνδυάζεται με έναν «γεμάτο» ήχο.

Η νέα R18 είναι άμεσα επηρεασμένο από την κλασική R5 και θα διαθέτει το κλασικό διπλό ατσάλινο πλαίσιο, το κλασικό ρεζερβουάρ σταγόνα, και έναν ανοιχτό άξονα μετάδοσης της κίνησης. Παράλληλα μπορεί να διαθέτει και τις χαρακτηριστικές λωρίδες οι οποίες χαρακτήριζαν το ιστορικό μοντέλο του 1936.Παρά την παραδοσιακή σχεδίαση, υπάρχουν LED φώτα και ένα κυκλικό ταχύμετρο με digital ενδείξεις. Η μοτοσικλέτα έχει επίσης τροχούς με ακτίνες αλλά υπάρχουν πλέον δισκόφρενα με τετραπίστονες δαγκάνες.

Τηλεσκοπικό πιρούνι με καλυμμένα «καλάμια» & ανάρτηση Cantilever

Η ανάρτηση της νέας BMW R 18 σκόπιμα καταργεί τις επιλογές ηλεκτρονικής ρύθμισης. Αντί αυτών, ένα τηλεσκοπικό πιρούνι και ένα κεντρικά τοποθετημένο γόνατο ανάρτησης με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης ανάλογα με τη διαδρομή (έκταση, συμπίεση) διασφαλίζουν άριστο έλεγχο και οδηγική άνεση. Όπως στη θρυλική BMW R 5, τα καλάμια του τηλεσκοπικού πιρουνιού είναι καλυμμένα.

Η διάμετρος της μπουκάλας του πιρουνιού είναι 49 mm, ενώ η διαδρομή της ανάρτησης είναι 120 mm μπροστά και 90 mm πίσω. Το σύστημα πέδησης της νέας BMW R 18 αποτελείται από δύο δισκόφρενα μπροστά και ένα πίσω σε συνδυασμό με τετραπίστονες σταθερές δαγκάνες. Από την άλλη, οι ακτινωτοί τροχοί διασφαλίζουν μία εξαιρετικά κομψή εμφάνιση.

Αρμονική εργονομία για βέλτιστο έλεγχο

Στο πνεύμα της BMW Motorrad, τα μαρσπιέ της BMW R 18 είναι τοποθετημένα έτσι ώστε ο αναβάτης να απολαμβάνει μια χαλαρή θέση οδήγησης (“mid-mounted footpegs”). Αυτή η κλασική θέση πίσω από τους κυλίνδρους, εκτός του ότι αποτελεί κλασικό στοιχείο BMW, παράλληλα επιτρέπει στον αναβάτη να έχει ενεργό έλεγχο της μοτοσικλέτας χωρίς να περιορίζει την άνεση.

Τρία προγράμματα οδήγησης με ASC και MSR αλλά και Hillstart Control ως εργοστασιακός εξοπλισμός

Η νέα R 18 προσφέρει επίσης τρία στάνταρ προγράμματα οδήγησης “Rain”, “Roll” και “Rock” – κάτι ασυνήθιστο στην κατηγορία – ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις ατομικές απαιτήσεις του αναβάτη. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης αυτόματο σύστημα ελέγχου ευστάθειας ASC (Automatic Stability Control, με δυνατότητα απενεργοποίησης), που διασφαλίζει ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Επιπλέον, η νέα R 18 εφοδιάζεται στάνταρ με έλεγχο ροπής κινητήρα (MSR). Μεταξύ των άλλων διαθέσιμων επιλογών, η υποβοήθηση όπισθεν (reverse assist) διευκολύνει τους ελιγμούς, ενώ η λειτουργία Hill Start Control καθιστά ασφαλέστερες τις εκκινήσεις σε ανηφόρες.

επιστροφή στην κορυφή