Εξαιρετική συνταγή για Μοσχαράκι λεμονάτο
Το Μοσχάρι λεμονάτο είναι από τα αγαπημένα κλασσικά παραδοσιακά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Στη σημερινή υπέροχη συνταγή για Μοσχάρι λεμονάτο, όση είναι η απλότητα, άλλη τόση είναι και η νοστιμιά του.
Το Μοσχάρι λεμονάτο είναι από τα αγαπημένα κλασσικά παραδοσιακά πιάτα της Ελληνικής κουζίνας. Στη σημερινή υπέροχη συνταγή για Μοσχάρι λεμονάτο, όση είναι η απλότητα, άλλη τόση είναι και η νοστιμιά του.
Μοσχάρι λεμονάτο – Υλικά για τέσσερα άτομα
1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι, ελιά, κιλότο, χτένι ή στηθοπλευρά κομμένα σε μερίδες)
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί κόκκινο ξηρό
2 λεμόνια
2 φύλλα δάφνης
ρίγανη
1 κύβο μοσχάρι
αλάτι – λεμονοπίπερο
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
{loadmoduleid 631}
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τη δάφνη, συμπληρώνουμε ζεστό νερό, όσο να σκεπάζει σχεδόν, το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για 45′ περίπου λεπτά. Βγάζουμε λίγο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη να κρυώσει (μισό ποτήρι του κρασιού).
Ρίχνουμε και το χυμό των λεμονιών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για 20′, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσοχή ο χρόνος βρασίματος εξαρτάται από το κομμάτι του κρέατος που έχετε επιλέξει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό.
Πέντε λεπτά πριν το τέλος, διαλύουμε το κορν φλάουερ στο ζουμί που έχουμε βάλει να κρυώσει και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει 4′- 5′ ακόμη, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα του.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή μακαρόνια.