Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Επωφεληθείτε από δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» και αναπτύξτε την επιχείρησή σας.

Τα δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει άμεσα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πολιτικής για την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, θα έχουν προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ και το ύψος της επιδότησης θα ανέρχεται στο 50% για επενδύσεις από 5.000 έως 400.000 ευρώ.

Η Επιδότηση θα ενισχύει την αγορά νέων υπολογιστών,την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής,την ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα στοχεύει να χρηματοδοτήσει διαφορετικά μεγέθη προϋπολογισμών.

Συγκεκριμένα:

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα με την ονομασία «Ψηφιακό Βήμα»

Προϋπολογισμός ύψους επένδυσης: 5.000€ έως 50.000 €

Ποσοστό ενίσχυσης 50%

Διάρκεια υλοποίησης επένδυσης:12 μήνες από την ημερομηνία απόφασης ένταξης

Διαφήμιση

Παράδειγμα: Επιχείρηση υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ» και λαμβάνει έγκριση για επενδυτικό σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης 50.000 ευρώ. Θα πρέπει να κάνει τις δαπάνες που σχετίζονται με την επένδυση εντός 12 μηνών και θα λάβει 25.000 ευρώ επιδότηση.

 

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα με την ονομασία «Ψηφιακό Άλμα»

Προϋπολογισμός ύψους επένδυσης: 55.000€ έως 400.000 € – Ποσοστό ενίσχυσης: 50%

Διάρκεια υλοποίησης επένδυσης: 18 μήνες από την ημερομηνία απόφασης ένταξης

Παράδειγμα: Επιχείρηση υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ» και λαμβάνει έγκριση για επενδυτικό σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης 300.000 ευρώ. Θα πρέπει να κάνει τις δαπάνες που σχετίζονται με την επένδυση εντός 18 μηνών και θα λάβει 150.000 ευρώ επιδότηση.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες σε γενικά πλαίσια έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Λειτουργούν με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε, ατομικές επιχειρήσεις και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011, Συνεταιρισμοί, Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν.Ε.Π.Α.).

2, Εχουν κλείσει μέχρι 31/12/2017 τουλάχιστον 2 (δύο) οικονομικές χρήσεις διαθέτουν ένα τουλάχιστον ΚΑΔ (Κωδικό Δραστηριότητας που δηλώνουμε στην Εφορία) ο οποίος θα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δραστηριότητες που μπορούν να επιδοτηθούν.

3, Μπορούν να μεταβούν σε υψηλότερη ψηφιακή βαθμίδα από την αρχική σύμφωνα με τις απαντήσεις που θα δώσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Διαφήμιση

4. Κατέχουν τουλάχιστον το 60% της ιδιωτικής συμμετοχής (δηλαδή του ποσού που δεν χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα.

5. Εμφανίζουν κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) σε τουλάχιστον μία από τις τρείς τελευταίες χρονιές λειτουργίας τους.

Οι επιλέξιμοι τομείς ( δραστηριότητες που μπορούν να επιδοτηθούν) αναμένεται να περιλαμβάνουν το σύνολο των ΚΑΔ (Κωδικοί της Εφορίας) με εξαίρεση: την πρωτογενή παραγωγή, το χονδρικό/λιανικό εμπόριο που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή, την εστίαση.

Οι δαπάνες που αναμένεται να μπορούν να χρηματοδοτούνται είναι σε γενικές γραμμές οι ακόλουθες:

 

ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Εξοπλισμός ενσύρματου και ασύρματου δικτύου, εξοπλισμός γραφείου (projectors, scanners, εκτυπωτές, bar code readers κλπ) · λογισμικά γραφείου (antivirus, ERP, CRM κλπ)

Αναβάθμιση/ανάπτυξη ιστοσελίδας καθώς και e-shop

Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών, διαχείρισης πιστώσεων κλπ. υπηρεσίες hosting, social media marketing

Σύνταξη και παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου μισθολογικό κόστος εργαζομένων, οποίοι θα απασχοληθούν στην επιχείρηση επιπλέον του προσωπικού που εργαζόταν το προηγούμενο έτος (δηλαδή το νέο προσωπικό)

Διαφήμιση

Οι παραπάνω δαπάνες μπορούν να υποβληθούν προς χρηματοδότηση (δηλαδή μπορούν να είναι επιλέξιμες) εφόσον υλοποιηθούν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Στα πλαίσια της χρηματοδότησης αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα λήψης προκαταβολής μέχρι 40 % του ποσού που θα λάβουμε ως χρηματοδότηση.

{loadmoduleid 629} {loadmoduleid 620}

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ10 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE10 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS10 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ