Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Επωφεληθείτε από δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» και αναπτύξτε την επιχείρησή σας.

Τα δύο προγράμματα ΕΣΠΑ, που ετοιμάζεται να ανακοινώσει άμεσα το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στα πλαίσια της πολιτικής για την Ψηφιακή Αναβάθμιση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, θα έχουν προϋπολογισμό 100.000.000 ευρώ και το ύψος της επιδότησης θα ανέρχεται στο 50% για επενδύσεις από 5.000 έως 400.000 ευρώ.

Η Επιδότηση θα ενισχύει την αγορά νέων υπολογιστών,την διαδικτυακή παρουσία της επιχείρησής,την ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών.

Το κάθε ένα από αυτά τα προγράμματα στοχεύει να χρηματοδοτήσει διαφορετικά μεγέθη προϋπολογισμών.

Συγκεκριμένα:

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα με την ονομασία «Ψηφιακό Βήμα»

Προϋπολογισμός ύψους επένδυσης: 5.000€ έως 50.000 €

Ποσοστό ενίσχυσης 50%

Διάρκεια υλοποίησης επένδυσης:12 μήνες από την ημερομηνία απόφασης ένταξης

Διαφήμιση

Παράδειγμα: Επιχείρηση υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΒΗΜΑ» και λαμβάνει έγκριση για επενδυτικό σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης 50.000 ευρώ. Θα πρέπει να κάνει τις δαπάνες που σχετίζονται με την επένδυση εντός 12 μηνών και θα λάβει 25.000 ευρώ επιδότηση.

 

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα με την ονομασία «Ψηφιακό Άλμα»

Προϋπολογισμός ύψους επένδυσης: 55.000€ έως 400.000 € – Ποσοστό ενίσχυσης: 50%

Διάρκεια υλοποίησης επένδυσης: 18 μήνες από την ημερομηνία απόφασης ένταξης

Παράδειγμα: Επιχείρηση υποβάλλει αίτηση στο πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ» και λαμβάνει έγκριση για επενδυτικό σχέδιο ψηφιακής αναβάθμισης 300.000 ευρώ. Θα πρέπει να κάνει τις δαπάνες που σχετίζονται με την επένδυση εντός 18 μηνών και θα λάβει 150.000 ευρώ επιδότηση.

Δικαιούχοι αναμένεται να είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες σε γενικά πλαίσια έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

1. Λειτουργούν με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε, ατομικές επιχειρήσεις και Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011, Συνεταιρισμοί, Ναυτιλιακή Εταιρεία Πλοίων Αναψυχής (Ν.Ε.Π.Α.).

2, Εχουν κλείσει μέχρι 31/12/2017 τουλάχιστον 2 (δύο) οικονομικές χρήσεις διαθέτουν ένα τουλάχιστον ΚΑΔ (Κωδικό Δραστηριότητας που δηλώνουμε στην Εφορία) ο οποίος θα περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δραστηριότητες που μπορούν να επιδοτηθούν.

3, Μπορούν να μεταβούν σε υψηλότερη ψηφιακή βαθμίδα από την αρχική σύμφωνα με τις απαντήσεις που θα δώσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Διαφήμιση

4. Κατέχουν τουλάχιστον το 60% της ιδιωτικής συμμετοχής (δηλαδή του ποσού που δεν χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα.

5. Εμφανίζουν κέρδη (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) σε τουλάχιστον μία από τις τρείς τελευταίες χρονιές λειτουργίας τους.

Οι επιλέξιμοι τομείς ( δραστηριότητες που μπορούν να επιδοτηθούν) αναμένεται να περιλαμβάνουν το σύνολο των ΚΑΔ (Κωδικοί της Εφορίας) με εξαίρεση: την πρωτογενή παραγωγή, το χονδρικό/λιανικό εμπόριο που σχετίζονται με την πρωτογενή παραγωγή, την εστίαση.

Οι δαπάνες που αναμένεται να μπορούν να χρηματοδοτούνται είναι σε γενικές γραμμές οι ακόλουθες:

 

ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Εξοπλισμός ενσύρματου και ασύρματου δικτύου, εξοπλισμός γραφείου (projectors, scanners, εκτυπωτές, bar code readers κλπ) · λογισμικά γραφείου (antivirus, ERP, CRM κλπ)

Αναβάθμιση/ανάπτυξη ιστοσελίδας καθώς και e-shop

Ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών, διαχείρισης πιστώσεων κλπ. υπηρεσίες hosting, social media marketing

Σύνταξη και παρακολούθηση επενδυτικού σχεδίου μισθολογικό κόστος εργαζομένων, οποίοι θα απασχοληθούν στην επιχείρηση επιπλέον του προσωπικού που εργαζόταν το προηγούμενο έτος (δηλαδή το νέο προσωπικό)

Διαφήμιση

Οι παραπάνω δαπάνες μπορούν να υποβληθούν προς χρηματοδότηση (δηλαδή μπορούν να είναι επιλέξιμες) εφόσον υλοποιηθούν μετά την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Στα πλαίσια της χρηματοδότησης αναμένεται να δίνεται η δυνατότητα λήψης προκαταβολής μέχρι 40 % του ποσού που θα λάβουμε ως χρηματοδότηση.

{loadmoduleid 629} {loadmoduleid 620}

Διαφήμιση
ΣΧΟΛΙΑ

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βαλένθια. Δείτε βίντεο με τα highlights του αγώνα

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες πριν

Euroleague: Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους! Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!
ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξωπραγματικά και σφυροκόπησαν ανελέητα τη Μπάγερν με 19/30 τρίποντα. Πλέον είναι  μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας...

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 εβδομάδες πριν

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ...

Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights
ΜΠΑΣΚΕΤ2 εβδομάδες πριν

Euroleague: Νίκη οκτάδας για Ζαλγκίρις με 85-67 την Βιλερμπάν

Χάρη σε ένα ξέσπασμά της στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε διψήφια διαφορά, την οποία κράτησε ως το τελικό...

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ