Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ο Γάλλος φαρμακοποιός και προφήτης Νοστράδαμος επηρεάζει ακόμα και σήμερα αρκετούς ανθρώπους. Απίστευτες προβλέψεις που βγήκαν αληθινές. Το πρώτο βιβλίο «Προφητείες» που έγραψε το 1555 συνεχίζει να πωλείται ακόμα και στις μέρες μας και πολλοί πιστεύουν ότι προέβλεπε το μέλλον. Στο κείμενο του βιβλίου του, κάθε τετράστιχο επιχειρεί να προβλέψει το μέλλον και ενώ η λογική αντιστέκεται, φαίνεται πώς ορισμένες προφητείες του βγήκαν πράγματι αληθινές. Οπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο το Business Insider, αυτές είναι οι πιο τρελές προφητείες του που βγήκαν αληθινές.

Ο θάνατος του Ερίκου Β

‘ Η πρόβλεψη: «Το νεαρό λιοντάρι θα ξεπεράσει το παλαιότερο, Στο πεδίο της μάχης σε μια ενιαία μάχη. Αυτός θα διαπεράσει τα μάτια του μέσα από ένα χρυσό κλουβί ,Δύο πληγές που γίνονται μία και πεθαίνει με έναν απάνθρωπο θάνατο.» Τι συνέβη: Ο Γάλλος βασιλιάς Ερίκος Β’ αγωνίστηκε με τον Γκαμπριέλ του Μοντγκόμερι, έναν ευγενή 6 χρόνια μικρότερό του, το καλοκαίρι του 1559. Στην τελική φάση της μάχης, η λόγχη του Γκαμπριέλ έσπασε σε δύο κομμάτια. Το ένα διαπέρασε την προσωπίδα του βασιλιά και καρφώθηκε στο μάτι του και το άλλο στον κρόταφο του. Ο Βασιλιάς Ερίκος υπέφερε για 10 μέρες πριν υποκύψει στα τραύματα του.

Η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου

Η πρόβλεψη: «Το αίμα των δικαίων θα πνίξει το Λονδίνο, θα καεί στην πυρκαγιά του ’66. Η αρχαία κυρία θα ανατραπεί από την υψηλή θέση της και πολλοί όμοιοι της θα θανατωθούν» Τι συνέβη: Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1666, μια μικρή φωτιά στο φούρνο του Τόμας Φάρινερ στο Πάντιν Λέιν του Λονδίνου εξελίχθηκε σε μία τρομακτική τριήμερη πυρκαγιά που κατέκαψε την πόλη και έμεινε γνωστή ως η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου. Μαζί με την μεγάλη πυρκαγιά ωστόσο εξαλείφθηκε και η επιδημία της μαύρης πανώλης, αφού κάηκαν όλοι οι αρουραίοι και οι ψύλλοι που μετέφεραν την ασθένεια.

Η Γαλλική Επανάσταση

Η πρόβλεψη: «Τραγούδια , συνθήματα και αιτήματα θα έρθουν από τους σκλαβωμένους που κρατούνται αιχμάλωτος από την αριστοκρατία στις φυλακές τους. Σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία , άμυαλοι ηλίθιοι θα τα δείτε αυτά ως θείες φράσεις» Τι συνέβη: Το 1789, οι Γάλλοι επαναστάτησαν ενάντια στην αριστοκρατία. Πραγματοποίησαν έφοδο στη Βαστίλη , ένα φρούριο στο Παρίσι που χρησίμευε ως φυλακή. Η πτώση της Βαστίλης , που συμβόλιζε τις καταχρήσεις της μοναρχίας, σηματοδότησε την κορύφωση της Γαλλικής Επανάστασης.

Οι κατακτήσεις του Ναπολέοντα

«Pau, Nay, Loron, περισσότερη φωτιά παρά αίμα, Κολυμπώντας στους επαίνους, ο μεγάλος άνδρας σπεύδει να συμβάλει Θα αρνηθεί την είσοδο στα καρακάξες , Pampon και Durrance θα τους περιορίσει .» Τι συνέβη: Με τα Pau, Nay , και Loron αναφέρεται σε τρεις πόλεις στο Παρίσι , αν και η τελευταία είναι στην πραγματικότητα ονομάζεται Oloron . Με τη χρήση τους, ο Νοστράδαμος χρησιμοποιηθεί ένα από τα αγαπημένα του λογοπαίγνια, τον αναγραμματισμό. Αναδιατάσσοντας τα γράμματα των βγαίνει Νapaulon Roy, το οποίο στα γαλλικά μεταφράζεται «Βασιλιάς Ναπολέων», ενώ η φράση «περισσότερο φωτιά παρά αίμα» μπορεί να αναφέρεται στη μη – ευγενή καταγωγή του Ναπολέοντα , ο οποίος ανέλαβε την εξουσία κατά τη διάρκεια ενός πραξικοπήματος. Τέλος το «αρνήθηκε την είσοδο στις καρακάξες» θα μπορούσε να αναφέρεται στους Πάπες Πίο VI και VII, που φυλακίστηκαν από τον Ναπολέοντα.

Ανακαλύψεις του Λουί Παστέρ

«Το χαμένο πράγμα έχει ανακαλυφθεί , κρυμμένο για πολλούς αιώνες . Ο Παστέρ θα εορταστhttps://adapokrites.gr/administrator/index.php?option=com_k2&view=itemεί σχεδόν σαν Θεός. Οταν το φεγγάρι ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο του, Αλλά από άλλες φήμες θα απαξιωθεί» Τι συνέβη: Γεννημένος το 1822, ο Λουί Παστέρ ήταν ένας Γάλλος χημικός και μικροβιολόγος που ανακάλυψε ότι η ανάπτυξη των μικροοργανισμών προκαλεί ζύμωση. Αυτή η ανακάλυψη απέδειξε επίσης, την διαδικασία της βιογένεσης των βακτηρίων. Εφηύρε επίσης μια διαδικασία για την απομάκρυνση των βακτηρίων την «παστερίωση» που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ωστόσο , το 1995, ο ιστορικός της επιστήμης Gerald L. Geison δημοσίευσε ένα βιβλίο που δείχνει ότι ο Παστέρ ενσωμάτωνε στα βιβλία του τα πορίσματα ενός ανταγωνιστή.

Ο Χίτλερ στην Ευρώπη

«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, Ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους, Αυτός που με τη γλώσσα του, θα γοητεύσει ένα μεγάλο στράτευμα Η φήμη του θα αυξηθεί προς το βασίλειο της Ανατολής.» «Κτήνη άγρια από την πείνα , θα διασχίζουν τα ποτάμια , Το μεγαλύτερο μέρος της μάχης θα είναι κατά του Δούναβη Σε ένα κλουβί από σίδερο θα κλειστεί ο μεγάλος Όταν το παιδί της Γερμανίας δεν θα κοιτάει» Τι συνέβη: ο Χίτλερ – ο οποίος γεννήθηκε από φτωχούς γονείς το 1889 στη Δυτική Ευρώπη – χρησιμοποίησε τις ρητορικές του ικανότητες για την κινητοποίηση του ναζιστικού κόμματος στη Γερμανία στα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσηλυτίζοντας τους φτωχούς και πεινασμένους πολίτες.

Η ατομική βόμβα

«Το ουράνιο βέλος σε πορεία Ο θάνατος μιλάει για ένα μεγάλο επίτευγμα Το περήφανο έθνος καταστράφηκε από την πέτρα στο δέντρο Οι φήμες για έναν τερατώδη άνθρωπο, φέρνουν εκκαθάριση και εξιλέωση» Τι συνέβη: Τον Αύγουστο του 1945, οι Ηνωμένες Πολιτείες έριξαν δύο ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι η τραγωδία σηματοδότησε το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Όσοι διέφυγαν την άμεση έκρηξη υπέστησαν δηλητηρίαση από την ακτινοβολία , και πολλοί πέθαναν. Μια «πέτρα στο δέντρο» στο τετράστιχο του Νοστράδαμου θα μπορούσε να περιγράψει το σχήμα του σύννεφου μανιταριού που έπνιξε τον ουρανό πάνω από την πόλη.

Δολοφονία του JFK

«Το αρχαίο έργο θα ολοκληρωθεί Από ψηλά, το κακό θα πέσει στον σπουδαίο άνθρωπο Ένας νεκρός αθώος θα κατηγορηθεί για την πράξη Οι ένοχοι για θα παραμείνουν στην ομίχλη». Τι συνέβη: Η δολοφονία του Τζον Κένεντι το 1963 αναμφίβολα προήλθε από «ψηλά». Ωστόσο ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε για το έγκλημα, ο Λι Χάρβει Οσβαλντ, δεν έζησε αρκετά για να προσαχθεί σε δίκη. Τον σκότωσε ένας ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στο Ντάλας. Ακόμη και σήμερα, δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιος σκότωσε τον JFK . Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, το 61% των Αμερικανών πιστεύουν ότι ήταν συνωμοσία.

Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

«Ο ουρανός θα καίει στους 45 βαθμούς. Η φωτιά προσεγγίζει τη μεγάλη νέα πόλη. Η φωτιά, θα καταστρέψει την πόλη τους, Μια κρύα και σκληρή καρδιά, αίμα θα χύσει. Έλεος σε κανέναν.» Τι συνέβη: Το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αεροπειρατές έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης δημιουργώντας τη μεγαλύτερη σύγχρονη τραγωδία.

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 έτος πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 έτος πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 έτος πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ