Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Αν κάποιος αντικειμενικός παρατηρητής στεκόταν σε ένα χωροχρονικό σημείο, όπου θα είχε την δυνατότητα να δει την ροή της ιστορίας προς τα πίσω -έχοντας γνώση των όσων σήμερα είναι γνωστών-, θα βρισκόταν αντιμέτωπος με πολλά παράδοξα και αντιφάσεις.
Θα έβρισκε άπειρα κοινά, ανάμεσα σε κοινωνίες χρόνων ή αιώνων πίσω, με τις σημερινές. Θα έβρισκε τις ίδιες ή αντίστοιχες αδικίες στους ανθρώπους.
Θα έβρισκε τους έχοντες και κατέχοντες να διακινούν την ροή της ιστορίας, εις όφελός τους και εις βάρος των κοινωνιών.
Θα έβρισκε πόνο και βία στους ανθρώπους. Στρατηλάτες και φονιάδες οι οποίοι δοξάστηκαν και σήμερα θεωρούνται ήρωες.

Θα έβρισκε ονόματα οικογενειών που υπάρχουν μέχρι σήμερα και διακινούν το χρήμα, την αγορά, συνεπώς και την τύχη της ανθρωπότητας. Θα έβρισκε άπληστους κλέφτες και απατεώνες, να θεωρούνται σήμερα εφευρέτες ή καινοτόμοι ή πιονέροι των νέων ιδεών και των νοοτροπιών ή τεχνολογιών που άλλαξαν την καθημερινότητα και την ίδια την ζωή των ανθρώπων.Όλα αυτά όμως, δεν είναι κάποια γεγονότα που θα μπορούσαν να ειπωθούν από μια τεχνολογική σελίδα. Άλλωστε, κάποια πράγματα, πρέπει να φιλτράρονται στο μυαλό των ανθρώπων. Θα πρέπει οι ίδιοι οι άνθρωποι να ψάξουν να βρουν και ξεχωρίσουν την αλήθεια, σε όλα όσα τους διδάσκουν στα σχολεία, σε όλα όσα γράφουν οι εγκυκλοπαίδειες και τέλος πάντων στην ιστορία της ανθρωπότητας που υπάρχει στα βιβλία και κατά κύριο λόγο την έχουν γράψει κατά βούληση οι νικητές και οι κατέχοντες.

Αν κάναμε ένα τεράστιο χρονολογικό άλμα και ερχόμασταν εδώ, στο τώρα, θα βλέπαμε την διαστρεβλωμένη αυτή άποψη -που έχουν οι άνθρωποι- να επικρατεί και να καταστρέφει αξίες, ιδέες και κάθε τι που θα ονομάζαμε υγιή ανάπτυξη και ελεύθερη εξέλιξη.

Θα βλέπαμε πως οι άνθρωποι θεωρούν σωστό η εξέλιξη σε όλους τους τομείς, ακόμα και της υγείας, της παιδείας, να έχει πατέντες και να πωλείται στην “ελεύθερη” αγορά. Ώστε να μπορούν να τα αποκτήσουν αυτοί που μπορούν και να τ’ αγοράσουν.

Θα βλέπαμε να θεωρούν ανθρώπους που καπηλεύτηκαν ιδέες, αξίες και τεχνολογίες, σαν σπουδαίους, σαν ξεχωριστούς ή (και χωρίς ίχνος υπερβολής) ως σύγχρονους μεσσίες.

Αν ο παρατηρητης -που αναφέραμε στην αρχή- είχε την δυνατότητα μαζί με το παρελθόν να βλέπει το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας, θα παρατηρούσε τα ίδια λάθη, τα ίδια ψέματα, την ίδια ανηθικότητα.

Θα έβλεπε πως η ανθρώπινη εξέλιξη είναι αντιστρόφως ανάλογη και πως ο σύγχρονος άνθρωπος είναι πιο φτωχός πνευματικά, πιο παραπλανημένος˙ και τον άνθρωπο του μέλλοντος να είναι ένα πειθήνιο εξαρτημένο άβουλο ον, στις απαιτήσεις των αισθήσεων και των ψευδών τεχνητών αναγκών του.

Με αόρατα νήματα να κινούν την ζωή των ανθρώπων -όπως πάντα- από τους κατέχοντες που δημιουργούν τους δικούς τους κανόνες και την δική τους ιστορία, όπως τους βολεύει.

Δεν υπάρχει λόγος άλλης επέκτασης. Αυτό το άρθρο είναι για όσους πιστεύουν πως ο κόσμος μας θα ήταν πιο φτωχός, χωρίς τους κροίσους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές τους εταιρείες.

Διαφήμιση

Και για να είμαστε και στα διά ημάς, ώστε να γίνει πιο σαφές, σε κάποιους που ίσως νομιζουν πως αυτήν την στιγμή δεν θα είχαμε τεχνολογία, δεν θα είχαμε διαδίκτυο και διαμοιρασμό γνώσης, δεν θα είχαμε υπολογιστές, αν δεν υπήρχαν καπιταλιστές, όπως ο Gates, ο Jobs και μια ακόμα λίστα από το σινάφι τους.

Θα δούμε όλες αυτές τις τεχνολογίες, οι οποίες σήμερα μα και στα μετέπειτα χρόνια θα είναι στο φόρτε τους, που τις οραματίστηκε και τις ξεκίνησε ένας άνθρωπος κάπου έναν αιώνα πριν.

Και ξέρετε κάτι; Είναι αυτός που οραματίστηκε και άρχισε να κάνει πράξη αυτό που κάνετε αυτήν την στιγμή.
Ναι, ακριβώς. Το διαδίκτυο και την ανταλλαγή ανάμεσα στους ανθρώπους, ασχέτως σε ποιο σημείο της γης βρίσκεται ο καθένας.

Είναι τελικά γεγονός.
O Νίκολα Τέσλα έχει αρχίσει, πραγματικά, να προσελκύει την προσοχή και να ενθαρρύνει μια σοβαρή συζήτηση, 70 σχεδόν χρόνια μετά τον θάνατό του.
Ήταν αληθινός;
Μήπως ένας εκκεντρικός; Ή μήπως μέρος ενός πρώιμου πειράματος στην εταιρικό έλεγχο διακυβέρνησης;
Γνωρίζουμε ότι αναμφίβολα διώκονταν από τους μεσίτες παραγωγής ενέργειας της εποχής του – όπως για παράδειγμα ήταν ο Τόμας Έντισον, τον οποίον τα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο να σέβονται ως μια ιδιοφυΐα.
Δεχόταν επίσης, αναμφισβήτητα, επίθεση από τον JP Morgan και από άλλους “καπετάνιους της βιομηχανίας.”
Μετά το θάνατο του Tesla στις 7 Ιανουαρίου 1943, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μετέφερε το εργαστήριό του και έκανε κατάσχεση όλων των επιστημονικών ερευνών του που βρέθηκαν στο διαμέρισμά του.

Και μέχρι σήμερα που μιλάμε, τίποτα από όλη αυτήν την έρευνα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα.
Εκτός από την καταδίωξη του από την εταιρική διακυβέρνηση συμφερόντων (η οποία είναι ουσιαστικά η πιστοποίηση της αυθεντικότητας), υπάρχει –τουλάχιστον- μία αναμφισβήτητη απόδειξη της ακεραιότητας του Νίκολα Τέσλα – έσχισε ένα συμβόλαιο με την Westinghouse που άξιζε δισεκατομμύρια, προκειμένου να σώσει την εταιρεία από την καταβολή των τεραστίων πληρωμών για τα δικαιώματά του.
Αλλά, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι ο Νίκολα Τέσλα – ένας άνθρωπος που έσπασε και πέθανε μόνος του – έχει πράγματι δώσει στον κόσμο.

Για καλύτερα ή χειρότερα, με πιστωτική ή χωρίς, άλλαξε το πρόσωπο του πλανήτη με τρόπους που ίσως κανένας άνθρωπος δεν έχει καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα.

1. Εναλλασσόμενο ρεύμα

Από αυτό ξεκίνησαν όλα, και τελικά προκλήθηκε μια τέτοια Παγκόσμια Αναταραχή στο Expo στο Σικάγο το 1893. Ένας «πόλεμος» ξεκίνησε από τότε και συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα!
Ένας «πόλεμος» που ξεκίνησε μεταξύ του οράματος του Edison και του οράματος του Tesla για το πώς η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται και θα διανέμεται. Η διάσταση των απόψεών τους, μπορεί να συνοψιστεί στο εξής ένα: στο κόστος και στην ασφάλεια.

Το DC (General Current) ρεύμα πάνω στο οποίο ‘δούλευε’ ο Edison (που υποστηριζόταν από την General Electric) ήταν δαπανηρό για μεγάλες αποστάσεις, και επικίνδυνο ως προς τους σπινθήρες που παράγονταν από τον απαιτούμενο μετατροπέα (από το συλλέκτη).

Έτσι ο Edison και οι υποστηρικτές του, χρησιμοποίησαν τους γενικούς “κινδύνους” του ηλεκτρικού ρεύματος για να ενσταλάξουν το φόβο στην εναλλακτική του Tesla, δηλαδή στο Εναλλασσόμενο Ρεύμα.
Ο Edison δεν δίστασε να προκαλέσει ηλεκτροπληξία μερικές φορές σε ζώα σε κάποιες από τις επιδείξεις του, προκειμένου να… επισημάνει τον κίνδυνο. Απώτερος στόχος του βέβαια, να ενσταλάξει το φόβο. Ακολούθως, ο Edison έδωσε στον κόσμο την ηλεκτρική καρέκλα, ενώ ταυτόχρονα διέσυρε την προσπάθεια του Tesla για να προσφέρει ασφάλεια σε χαμηλότερο κόστος.

Ο Tesla απάντησε, αποδεικνύοντας ότι το AC (Alternating Current = Εναλλασσόμενο Ρεύμα) ήταν απολύτως ασφαλή, με το να παρουσιάσει την περίφημη επίδειξη κατά την οποία έστειλε ρεύμα μέσα από το ίδιο του το σώμα για την παραγωγή φωτός. Αυτή η διαμάχη Edison-Tesla (GE-Westinghouse) το 1893, μεσουράνησε για πάνω από μια δεκαετία σκιερών επιχειρηματικών συμφωνιών, αλλεπάλληλης κλοπής ιδεών, και καταστολής διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ο Edison και τα πλούσια συμφέροντά του ασκούσαν πάνω στις εφευρέσεις του Tesla. Ωστόσο, αυτό δεν αλλάζει το αυταπόδεικτο: το σύστημα του Tesla είναι αυτό που παρέχει την παραγωγή και διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη σύγχρονη εποχή μας!
 

Διαφήμιση

2. Φως

 
Φυσικά και δεν εφηύρε το ίδιο το φως, αλλά ο ίδιος εφηύρε το πώς το φως μπορεί να αξιοποιηθεί και να διανεμηθεί. Ο Tesla ανέπτυξε και χρησιμοποίησε λαμπτήρες φθορισμού στο εργαστήριό του, περίπου 40 χρόνια πριν η βιομηχανία τους “εφεύρει”.
Στην World’s Fair (Παγκόσμια Έκθεση), ο Tesla πήρε γυάλινους σωλήνες και λυγίζοντάς τους, τους έδωσε τα ονόματα διάσημων επιστημόνων» -στην πραγματικότητα δημιούργησε τις πρώτες πινακίδες με νέον.
Ωστόσο, είναι το Tesla Coil (το πηνίο Τέσλα) που θα μπορούσε να είναι το πιο εντυπωσιακό, και αμφιλεγόμενο. Το πηνίο Τέσλα είναι σίγουρα κάτι που η μεγάλη βιομηχανία θα ήθελε να καταστείλει: η ιδέα ότι η ίδια η Γη είναι ένας μαγνήτης που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια (ηλεκτρομαγνητισμός) χρησιμοποιώντας συχνότητες ως πομπό. Το μόνο που χρειάζεται για το άλλο άκρο είναι ο δέκτης – λίγο πολύ σαν το ραδιόφωνο.
 

3. Ακτίνες Χ

 
Η Ηλεκτρομαγνητική και Ιονίζουσα ακτινοβολία είχε σε μεγάλο βαθμό ερευνηθεί στα τέλη του 1800, αλλά ο Tesla ερεύνησε ολόκληρο το φάσμα.
Τα πάντα, από έναν προάγγελο της φωτογραφίας Kirlian, η οποία έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη δύναμη της ζωής, μέχρι και το καθετί που χρησιμοποιείται σήμερα για τις ιατρικές διαγνώσεις, όλα αυτά δεν είναι τίποτα άλλο παρά μετασχηματιστικές εφευρέσεις του Τέσλα, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο.
Οι Ακτίνες Χ, όπως και τόσες άλλες από τις αναρίθμητες συνεισφορές του Tesla, προήλθαν από την πεποίθησή του ότι όλα όσα πρέπει να κατανοήσουμε στο σύμπαν είναι σχεδόν γύρω μας ανά πάσα στιγμή, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για την ανάπτυξη συσκευών που έχουν εφαρμογή στην καθημερινότητά μας και που θα αυξήσουν την έμφυτη αντίληψη μας περί ύπαρξης.
 

4. Το Ραδιόφωνο

 
Στον Guglielmo Marconi αρχικά πιστώνεται, και οι περισσότεροι θεωρούν αυτόν ως τον εφευρέτη του ραδιοφώνου, μέχρι και σήμερα. Ωστόσο, το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Marconi το 1943, όταν αποδείχθηκε ότι ο Tesla εφηύρε το ραδιόφωνο, χρόνια πριν τον Marconi.
Τα ραδιοκύματα είναι ακριβώς μια άλλη συχνότητα που χρειάζεται έναν πομπό και έναν δέκτη, κάτι που επίσης παρουσίασε ο Tesla το 1893 κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης ενώπιον της Εθνικής Electric Light Ένωσης.
Το 1897 ο Tesla έκανε αίτηση για δύο πατέντες την πατέντα USA 645576 και την πατέντα USA 649621. Το 1904 όμως, το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ άλλαξε την απόφασή του, και έδωσε στον Marconi το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την εφεύρεση του ραδιοφώνου, πιθανώς επηρεασμένο από χρηματοδότες του Marconi, οι οποίοι ήταν παράλληλα και υποστηρικτές του Thomas Edison και του Andrew Carnegie.
Αυτό έδωσε επίσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ (μεταξύ άλλων) το δικαίωμα να μην πληρώσουν τα χρήματα για τα δικαιώματα που διεκδικούνταν από τον Tesla.
 

5. Remote Control (Τηλεχειριστήριο)

 
Αυτή η εφεύρεση ήταν μια φυσική outcropping (συνέχεια) του ραδιοφώνου. Η Ευρεσιτεχνία No.613809 ήταν το πρώτο μοντέλο τηλεκατευθυνόμενης λέμβου, που καταδεικνύεται το 1898.
Αξιοποιώντας αρκετές μεγάλες μπαταρίες, Ραδιοσήματα διακόπτες, που ενεργοποιούν στη συνέχεια την προπέλα του σκάφους, το πηδάλιο, και την κλίμακα προς τα κάτω στα φώτα πορείας. Αν και αυτή ακριβώς η τεχνολογία δεν χρησιμοποιείται ευρέως για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούμε τώρα να δούμε τη δύναμη που είχε ιδιοποιηθεί από το στρατό στην επιδίωξη του τηλεχειριζόμενου πολέμου. Ραδιοελεγχόμενα άρματα μάχης εισήχθησαν από τους Γερμανούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και οι εξελίξεις σε αυτόν το χώρο έχουν ξεφύγει κατά πολύ από την κατεύθυνση της ανθρώπινης ελευθερίας.
 

6.ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ

 
Η εφεύρεση αυτή του Tesla έγινε τελικά δημοφιλής από μια μάρκα αυτοκινήτων που χρησιμοποίησε το όνομά του. Αν και τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι εκτός θέματος αυτής της παρουσίασης, αρκεί να πούμε πως η εφεύρεση του Tesla ενός κινητήρα με περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία θα μπορούσε να απελευθερώσει την ανθρωπότητα πολύ νωρίτερα από τον ασφυκτικό κλοιό των μεγάλων εταιριών πετρελαίου. Όμως αυτή η εφεύρεση έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης του 1930 και του πολέμου που ακολούθησε. Παρ” όλα αυτά, αυτή η εφεύρεση άλλαξε το τοπίο όσων είχαμε ως δεδομένα: βιομηχανικοί ανεμιστήρες, οικιακές συσκευές, αντλίες νερού, ηλεκτρικά εργαλεία, μονάδες δίσκων, ηλεκτρικά ρολόγια χειρός και αεροσυμπιεστές.
 

7.ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

 
Το υπέρμετρα επιστημονικό μυαλό του Tesla τον οδήγησε στην ιδέα πως όλα τα έμβια όντα οδηγούνται από εξωτερικά ερεθίσματα. Δήλωσε: «Πιστεύω και ενεργώ καθημερινά, όπως έχω αποδείξει προς ευχαρίστησή μου, σαν ένα αυτόματον προικισμένο με τη δύναμη της κίνησης, η οποία αντιδρά σε εξωτερικά ερεθίσματα». Κι έτσι γεννήθηκε η ιδέα του ρομπότ. Παρ” όλα αυτά, ένα ανθρώπινο στοιχείο θα έκανε – όπως ισχυρίστηκε ο Tesla – αυτά τα αντίγραφα ανθρώπων να έχουν περιορισμούς: η ικανότητα εξέλιξης και αναπαραγωγής. Όμως, ο Tesla ανενδοίαστα αγκάλιασε όσα θα μπορούσε να προσφέρει αυτή η ευφυΐα. Τα οράματά του για ένα μέλλον γεμάτο ευφυή αυτοκίνητα, ρομποτικούς συντρόφους και η χρησιμοποίηση αισθητήρων και αυτόνομων συστημάτων περιγράφεται αναλυτικά στο περιοδικό Serbian Journal of Electrical Engineering, 2006.
 

8.LASER

 
Η εφεύρεση αυτή του Tesla είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της ένωσης του καλού με το κακό μέσα στο μυαλό ενός ανθρώπου. Το laser έχει μεταμορφώσει τη χειρουργική με έναν απίστευτα ωφέλιμο τρόπο κι έχει γεννήσει πολλά από τα ψηφιακά μας μέσα. Όμως, με αυτό το τεχνολογικό άλμα, περάσαμε και το κατώφλι της επιστημονικής φαντασίας. Από τα αμυντικά συστήματα του «Πολέμου των Άστρων» μέχρι το σημερινό «Οργουελιανό» οπλοστάσιο το οποίο περιλαμβάνει τουφέκια laser και κατευθυνόμενες ενεργειακές «ακτίνες θανάτου», υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εξέλιξης και προς τις δύο κατευθύνσεις.
 

9 – 10. ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 
Αυτές οι δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένες καθώς αποτελούσαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τις εταιρίες παραγωγής ενέργειας – τι καλό έχει η ενέργεια αν δεν μπορεί να μετρηθεί και να ελεγχθεί; Και δωρεάν; Ποτέ. Ο J. P. Morgan χρηματοδότησε τον Tesla με 150.000 δολάρια για να χτίσει ένα πύργο ο οποίος θα χρησιμοποιούσε φυσικές συχνότητες του σύμπαντος για να εκπέμψει δεδομένα, μεταξύ των οποίων μια ευρεία γκάμα πληροφοριών μέσω εικόνων, ηχητικών μηνυμάτων και κειμένου. Αυτή ήταν η πρώτη παγκόσμια ασύρματη επικοινωνία, η οποία όμως σήμαινε συνάμα πως πέρα από το κόστος του ίδιου του πύργου, το σύμπαν ήταν γεμάτο δωρεάν κι ελεύθερη ενέργεια για να χρησιμοποιηθεί από ένα παγκόσμιο δίκτυο το οποίο θα ένωνε όλους τους ανθρώπους σε όλα τα μέρη της Γης, καθώς θα τους επέτρεπε να τιθασεύσουν την ελεύθερη αυτή ενέργεια. Ουσιαστικά, τα «0» και «1» του σύμπαντος είναι ενσωματωμένα στη δομή της ίδιας της ύπαρξης για να τα χρησιμοποιήσουμε όπου είναι απαραίτητο. Ο Nikola Tesla είχε αφιερωθεί στην ενδυνάμωση του ανθρώπου ώστε να μπορέσει να λάβει και να στείλει στοιχεία χωρίς χρέωση. Γνωρίζουμε όμως το τέλος αυτής της ιστορίας… μέχρι τώρα;

Ο Tesla πιθανότατα είχε χιλιάδες ακόμα ιδέες και εφευρέσεις οι οποίες έμειναν στο σκοτάδι. Μια ματιά στις εκατοντάδες ευρεσιτεχνίες του μας δίνει μια ιδέα όσων ήθελε να προσφέρει. Αν νιώθετε πως η περαιτέρω τεχνική και επιστημονική έρευνα του Nikola Tesla θα έπρεπε να αποκαλυφθεί στο κοινό αντί να αποκρύπτεται από τη βιομηχανία και τα λεγόμενα ινστιτούτα ανώτερης εκπαίδευσης, ενωθείτε στο παγκόσμιο κάλεσμα που φωνάζει στους χρηματιστές ότι είμαστε έτοιμοι να παραλάβουμε την ενέργεια και να μάθουμε πραγματικά τι έχει να μας προσφέρει το σύμπαν.

Η απελευθέρωση της η τεχνικής και επιστημονικής έρευνας του Nikola Tesla – ειδικά η έρευνά του πάνω στην τιθάσευση του ηλεκτρισμού της ιονόσφαιρας σε μια εγκατάσταση με το όνομα Wardenclyffe – είναι ένα απαραίτητο βήμα προς την ελευθερία της πληροφόρησης. Παρακαλούμε προσθέστε και την δική σας φωνή απλώνοντας αυτές τις πληροφορίες σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.

Διαφήμιση

Όπως δηλώνουν και οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης:

Πείτε το στους φίλους σας, φέρτε το σαν θέμα συζήτησης στην επόμενη συγκέντρωσή σας, κάντε ό,τι μπορείτε ώστε να μαθευτεί, οργανωθείτε ώστε να γίνει γνωστή η έρευνα του Nikola Tesla… η Αμερική έχει βαρεθεί τη διεφθαρμένη εταιρική απληστία η οποία υποστηρίζεται από την Αμερικανική κυβέρνηση και που μας κρατάει σε μια στάσιμη κοινωνία στο όνομα του κέρδους… Η Ενεργειακή Κρίση είναι ψέμα.

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ8 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ8 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE8 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS8 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ