Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Πώς ορίζεται μια πλούσια χώρα; Η προφανής απάντηση είναι: εκείνη που παράγει τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη αξία, άρα αυτή που έχει το υψηλότερο ΑΕΠ.

Ωστόσο τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ευρέως από έτος σε έτος με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και αυτές οι μετρήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη το κόστος ζωής ή τον πληθωρισμό. Αν και υπάρχουν τρόποι να ληφθούν υπόψη αυτά τα πράγματα, οι πολιτισμικές διαφορές και οι προτιμήσεις στον τρόπο ζωής καθιστούν δύσκολο να αποκτήσετε μια σαφή εικόνα…

Ινδία (ΑΕΠ 3,2 τρισ.)
Πληθυσμός 1.407.563.842
Όπως έχουμε ήδη δει, οι βασικές αλλαγές πολιτικής μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν την οικονομία μιας χώρας. Η Ινδία είναι ένα άλλο τέτοιο παράδειγμα, και χάρη στις εν λόγω αλλαγές πολιτικής, έχουν ανοίξει οι πόρτες για μια ισχυρότερη παρουσία ξένων άμεσων επενδύσεων. Η λειτουργία μιας επιχείρησης έχει επίσης διευκολυνθεί καθώς η κυβέρνηση έχει απλοποιήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης και έχει μειώσει τις ελάχιστες απαιτήσεις κεφαλαίου.

Ηνωμένο Βασίλειο (ΑΕΠ 3,2 τρισ.)
Πληθυσμός 67.281.039
Για να είμαστε ξεκάθαροι, δεν μιλάμε μόνο για την Αγγλία. Το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνει επίσης την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι υψηλές βαθμολογίες σε κλίμακα ευκολίας επιχειρηματικής δραστηριότητας και οι εκθέσεις παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας αποτελούν θετικά σημάδια της οικονομικής ισχύος του Ηνωμένου Βασιλείου. Με τη χρηματοδότηση να πρωτοστατεί, το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου προέρχεται από τον τομέα των υπηρεσιών με ποσοστό 81%.

Γερμανία (ΑΕΠ 4,2 τρισ.)
Πληθυσμός 83.408.554
Όταν σκέφτεστε τη Γερμανία, μπορεί να σκεφτείτε τη σκληρή δουλειά και την ακρίβεια, αντε και την μπύρα. Ανεξάρτητα από αυτό, η Γερμανία μπορεί να υπερηφανεύεται για ακμάζουσες βιομηχανίες υπηρεσιών όπως οι τηλεπικοινωνίες, ο τουρισμός και η υγειονομική περίθαλψη. Προσθέστε σε αυτό μια σταθερή υποδομή και τεχνολογική ικανότητα, και θα έχετε μια ακμάζουσα οικονομία.

Ιαπωνία (ΑΕΠ 4,9 τρισ.)
Πληθυσμός 124.612.530
Μεγάλο μέρος της οικονομικής ευημερίας της Ιαπωνίας προέρχεται από το ότι είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο. Είναι επίσης ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Η Ιαπωνία επωφελείται συχνά από το εμπορικό πλεόνασμα και είναι γνωστή για το ότι διαθέτει εργατικό δυναμικό υψηλής εξειδίκευσης.

Κίνα (ΑΕΠ 17,7 τρισ.)
Πληθυσμός 1.425.893.465
Ενώ η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα είχε πρόσφατες προκλήσεις λόγω της πανδημίας και των ρυθμιστικών καταστολών, εξακολουθεί να κατατάσσεται ως η δεύτερη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο. Η Κίνα έχει χτίσει το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας οικονομικής της δύναμης από μεγάλες επενδύσεις και εμπόριο. Ο βιομηχανικός τομέας της χώρας συνεισφέρει σχεδόν το 40% του ΑΕΠ της.

Ηνωμένες Πολιτείες (ΑΕΠ 22,9 τρισ.)
Πληθυσμός 336.997.624
Έρχεσαι στο Νο. 1; Ναι, είναι όντως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κυβερνητική δομή, τα ισχυρά ερευνητικά πανεπιστήμια και το πλούσιο επιχειρηματικό περιβάλλον, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων, συνεργάζονται για την οικοδόμηση και διατήρηση μιας ισχυρής οικονομίας. Το 21% του ΑΕΠ της χώρας προέρχεται από τους κλάδους χρηματοδότησης, ασφάλισης, ακινήτων, ενοικιάσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης.

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βαλένθια. Δείτε βίντεο με τα highlights του αγώνα

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους! Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξωπραγματικά και σφυροκόπησαν ανελέητα τη Μπάγερν με 19/30 τρίποντα. Πλέον είναι  μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας...

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ...

Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Νίκη οκτάδας για Ζαλγκίρις με 85-67 την Βιλερμπάν

Χάρη σε ένα ξέσπασμά της στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε διψήφια διαφορά, την οποία κράτησε ως το τελικό...

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ