Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την υπογραφή των διμερών συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- ΗΑΕ που ολοκληρώθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης. Ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, υπογράμμισε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Εμιράτων για την Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στο Ελληνικό και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Μάλιστα χαρακτήρισε το Ελληνικό μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μεσόγειο, όπου η επένδυση, όπως σημείωσε, αναμένεται να φτάσει τα 7 δισ. ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας πού θα ανοίξουν θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη θερμή φιλοξενία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τα Εμιράτα και είπε «θέλαμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα πρώτον με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ε.Ε και δεύτερον με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Το έργο προϋπολογισμού 7 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης, μικτής χρήσης, στην Ευρώπη.

Το έργο της ανάπτυξης της εκτάσεως των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ., για την ολοκλήρωση του οποίου θα απαιτηθούν αρκετά έτη, αναμένεται να ξεκινήσει το 2016. H οικοδομήσιμη έκταση των 3 εκατομμυρίων τ.μ. θα περιλαμβάνει χώρους καταστημάτων, κατοικιών και αναψυχής, καθώς και ξενοδοχεία και χώρους γραφείων. Με την ανάπλαση της εκτάσεως αξιοποιούνται και αναβαθμίζονται 3,5 χλμ παραλιακού μετώπου και δημιουργείται μητροπολιτικό πάρκο 2 εκατομμυρίων τ.μ., ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως.

Ο κ. Yousif Al Nowais, Διευθύνων Σύμβουλος της Al Maabar δήλωσε: «Η είσοδος στην ελληνική αγορά αποτελεί ορόσημο για την Al Maabar δεδομένου ότι επιδίωξή μας αποτελεί η περαιτέρω επέκτασή μας, η διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των επενδύσεών μας και η ανάπτυξη μακροχρόνιων συνεργασιών».

«Η επιχειρηματική μας στρατηγική αποσκοπεί στο να αναζητούμε ευκαιρίες οι οποίες εξασφαλίζουν βιώσιμα οικονομικά οφέλη τόσο για την χώρα στην οποία αναπτύσσουμε τα έργα μας όσο και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είμαστε βέβαιοι ότι, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, το έργο ανάπτυξης των 6,2 εκατομμυρίων τ.μ. του Ελληνικού θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της Αθήνας, θα γεφυρώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και θα αναγεννήσει τις όμορες περιοχές» πρόσθεσε.

Η Al Maabar υπολογίζει ότι κατά την διάρκεια του έργου θα δημιουργηθούν έως και 30.000 θέσεις εργασίας, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του αναμένεται να προκύψουν 50.000 νέες θέσεις.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε: «Το Ελληνικό είναι για την Ελλάδα ένα έργο ορόσημο το οποίο θα αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη της χώρας μας. Είμαστε υπερήφανοι που θα συνεργασθούμε με την Al Maabar και την Fosun σε αυτό το έργο το οποίο ήδη κατέστη πόλος έλξης ουσιαστικού διεθνούς ενδιαφέροντος».

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 έτη πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE2 έτη πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS2 έτη πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ