Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει λαχταριστά πεϊνιρλί με σπιτική ζύμη.

Υλικά:

Για τη ζύμη

350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου

9 γρ. μαγιά ξηρή

1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

500 γρ. αλεύρι σκληρό

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

10 γρ. αλάτι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαφήμιση

Για τα πεϊνιρλί

50 γρ. βούτυρο

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

100 γρ. τυρί κρέμα

πιπέρι

5 φέτες μπέικον, σε κομματάκια

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο, για το άλειμμα

ρίγανη, φρέσκια, προαιρετικά

{loadmoduleid 629}

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Διαφήμιση

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι.

Χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 5-8 λεπτά, μέχρι να ξεκολλάει το ζυμάρι μας.

Αφαιρούμε από τον κάδο και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ που έχουμε βάλει 1 κ.γ. λάδι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη για 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης μας.

Όταν είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με αλεύρι ή σιμιγδάλι και βάζουμε πάνω το ζυμάρι μας.

Μοιράζουμε τη ζύμη σε 5 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια με την κάθε ζύμη. Ανοίγουμε με τον πλάστη τα μπαλάκια ελαφρά σε μικρές οβάλ λαγάνες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-210º C στον αέρα.

Για το πεϊνιρλί

Μοιράζουμε, πάνω στα οβάλ ζυμάρια, που έχουμε σχηματίσει, το βούτυρο (10 γρ. περίπου στο καθένα).

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε, μέχρι να δέσουν, τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα και το πιπέρι. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε όποιο μυρωδικό θέλουμε.

Μοιράζουμε το τυρί και το μπέικον, σε κάθε ζυμάρι, και απλώνουμε να πάει παντού.

Διαφήμιση

Φτιάχνουμε βαρκούλες, σηκώνοντας τα πλάγια του ζυμαριού και διπλώνοντάς τα προς τα μέσα.

Τοποθετούμε σε δύο ταψάκια λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.

Βάζουμε τα πεϊνιρλί μας στα ταψάκια (2 πεϊνιρλί στο ένα και 3 πεϊνιρλί στο άλλο).

Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά (στο μισό του χρόνου τα αλλάζουμε μεταξύ τους θέση).

Σερβίρουμε αλείφοντας τα πλαϊνά της ζύμης με λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε αν θέλουμε λίγη φρέσκια ρίγανη.

Πηγή

{loadmoduleid 620}

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 έτος πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 έτος πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 έτος πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 έτος πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ