Connect with us

Published

on

Σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2020, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος διοργάνωσε εκδήλωση με τίτλο «Η Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις», η οποία έλαβε χώρα στο Καστελλόριζο.

Η εκδήλωση αυτή είχε ως σκοπό την ανάληψη δράσης και την κινητοποίηση των ανθρώπων που υπηρετούν τη Νομική Επιστήμη στην Ελλάδα, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας, όσον αφορά στο ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος πολλές σημαντικές προσωπικότητες υπό την ιδιότητα του δικηγόρου, του νομικού επιστήμονα ή του πανεπιστημιακού δασκάλου ειδικού σε θέματα διεθνούς δικαίου και διπλωματίας. (Στο τέλος του κειμένου επισυνάπτεται ο σύνδεσμος για το βίντεο με τις εργασίες της εκδήλωσης, στην περιγραφή του οποίου υπάρχει το πρόγραμμα και αναλυτικά, οι συμμετέχοντες και οι τίτλοι των ομιλιών τους). Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσία του προβλήματός μας με την Τουρκία, στην ανάγκη ανάληψης δράσης για αυτό το ζήτημα από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα γεγονότα, τα οποία δικαιολογούν, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, μία αντίδραση της Ελλάδας που θα περιλαμβάνει τις ένοπλες δυνάμεις.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Προκόπης Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι γενικά η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, αλλά ειδικά η οριοθέτηση των νησιωτικών θαλασσίων ζωνών και, συγκεκριμένα, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας. Η λεπτή διαφορά έγκειται στην ιδιομορφία που χαρακτηρίζει τα νησιά.

Σύμφωνα με το άρθρο 121 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (Μοντέγκο Μπέυ, 1982), οι θαλάσσιες ζώνες (η χωρική θάλασσα, η συνορεύουσα ζώνη, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και η υφαλοκρηπίδα) ενός νησιού, που ορίζεται ως «φυσικά διαμορφωμένη περιοχή ξηράς που περιβρέχεται από ύδατα και βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια των υδάτων κατά τη μέγιστη πλημμυρίδα», «καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας σύμβασης που εφαρμόζονται στις άλλες ηπειρωτικές περιοχές». Εξαίρεση αποτελούν οι βράχοι, οι οποίοι, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου, σε περίπτωση που «δεν μπορούν να συντηρήσουν ανθρώπινη διαβίωση ή δική τους οικονομική ζωή, δεν θα έχουν αποκλειστική οικονομική ζώνη ή υφαλοκρηπίδα». Αυτό σημαίνει ότι ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ξηράς που περικλείεται από θάλασσα ως νησιού ή βράχου επηρεάζει ιδιαίτερα το καθεστώς του. Ωστόσο, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι στην περίπτωση των κατοικημένων νησιών δεν υπάρχει δυνατότητα επίκλησης αυτού του ζητήματος από πλευράς Τουρκίας.

Advertisement

Στη συνέχεια, τόνισε ιδιαίτερα ότι η Τουρκία έχει ξεπεράσει κάθε όριο αμφισβητώντας τη συνθήκη των Παρισίων του 1947, με την οποία (άρθρο 14 παράγραφος 1) παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα. Ωστόσο, η Τουρκία επικαλείται την αμέσως επόμενη παράγραφο του άρθρου της ίδιας συνθήκης, που αφορά στην αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής. Η αξίωση της Τουρκίας για τήρηση του όρου της συνθήκης, σύμφωνα με τον ομιλητή, είναι νομικά ανίσχυρη, καθώς η Τουρκία δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη συνθήκη, ώστε να μπορεί να την επικαλείται, αλλά και γιατί, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να θωρακίσει την άμυνα της σε περίπτωση που απειλείται. Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο ότι η Ελλάδα οφείλει να αντιμετωπίσει αυτήν την επίθεση που δέχεται ενεργοποιώντας τη ρήτρα αμοιβαίας άμυνας, όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 42 παράγραφος 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώην άρθρο 17 ΣΕΕ) και αποτελεί υιοθέτηση από πλευράς ΕΕ του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, αποτελώντας έτσι μέρος του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Στο άρθρο 42 παρ. 7 διαβάζουμε: «Σε περίπτωση κατά την οποία κράτος μέλος δεχθεί ένοπλη επίθεση στο έδαφός του, τα άλλα κράτη μέλη οφείλουν να του παράσχουν βοήθεια και συνδρομή με όλα τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό δεν επηρεάζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας ορισμένων κρατών μελών.» Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο άρθρο έχει ενεργοποιηθεί δύο φορές στο πρόσφατο παρελθόν με πρώτη την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία και δεύτερη την υπογραφή της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας (Άαχεν, 2019), η οποία θεωρήθηκε ότι αποτελεί έναν προάγγελο της δυνητικής δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού στρατού.

Για να αναδείξει την ένταση της απειλής της Τουρκίας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι η Τουρκία απειλεί με χρήση βίας, ένας όρος που έχει ιδιαίτερη νομική βαρύτητα, και δεν αποτελούν απλά επικείμενη απειλή οι ενέργειές της. Προς επίρρωσιν αυτού ανέφερε τέσσερα παραδείγματα: το πρώτο είναι η εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου. Δεύτερον, η δημιουργία από πλευράς της Τουρκίας της «Στρατιάς του Αιγαίου», που έχει συσταθεί καταφανώς για να πλήξει τα ελληνικά νησιά. Τρίτον, το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το οποίο είναι ανυπόστατο νομικά, αφού έχει συναφθεί από πλευράς Λιβύης από άτομο που δεν είχε δικαιοδοσία, δεν έχει ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και έχει επικυρωθεί από την Τουρκία με τρόπο που παραβιάζει το τουρκικό Σύνταγμα. Σύμφωνα με τον ομιλητή, δεν υπάρχει μεγαλύτερη παραβίαση της νομιμότητας στην ιστορία των διεθνών σχέσεων. Τέλος, η ενέργεια της Τουρκίας να απειλήσει την Ελλάδα ότι η ανακήρυξη των θαλασσίων ζωνών της θα αποτελέσει casus belli το 1995 ήταν απαράδεκτη και αντίθετη στη νομιμότητα, καθώς, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να ανακηρύξει αιγιαλίτιδα ζώνη χωρίς να χρειάζεται η συμφωνία κανενός άλλου κράτους λόγω της κυριαρχικής ισότητας των κρατών. Παρά το ότι η Τουρκία δεν υπέγραψε τη σύμβαση αυτή, δεσμεύεται λόγω των σχετικών αποφάσεων των διεθνών δικαστηρίων, της διεθνούς νομολογίας. Κλείνοντας αυτό το τμήμα της ομιλίας του ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν, ο τελευταίος είπε «Εσύ γνωρίζεις το διεθνές δίκαιο, ενώ εγώ το δίκαιο της πολιτικής». Γι’ αυτό το λόγο τονίστηκε η σημασία της επίδειξης της ισχύος του διεθνούς δικαίου και της ανάληψης δράσης από πλευράς της Ελλάδας, ώστε να προβληθεί η ισχύς που έχει η χώρα μας απέναντι στην Τουρκία σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα, τονίστηκε η σημασία της επέμβασης της ΕΕ, η οποία έχει παραδεχθεί ότι υπάρχει παραβίαση της κυριαρχίας της Ελλάδας και της Κύπρου, κάτι που έγινε φανερό μέσα από την παράγραφο 6 των συμπερασμάτων της συνάντησης των MED7 στην Κορσική, όπου δηλώνεται η πλήρης υποστήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε επίσης ότι «ο Ερντογάν κάνει λάθος να νομίζει ότι δεν δεσμεύεται από τη συνθήκη του Μοντέγκο Μπέυ. Δεν έχει δικαιώματα στα Δωδεκάνησα ούτε πρόκειται να έχει. Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα, αλλά υποχρέωση αμυντικής θωράκισης όλων των νησιών, διότι αυτό ορίζει το άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ, καθώς δεν υπάρχει μόνο επικείμενη απειλή, αλλά απειλή χρήσης βίας». Ο πρώην Πρόεδρος επεσήμανε ότι «είναι ανάγκη να διεξέλθουμε όλο το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και να δούμε πώς προστατεύει και θωρακίζει τα εθνικά μας θέματα, που είναι και ευρωπαϊκά θέματα. Η ΕΕ συμπεριφέρεται σαν να είναι τρίτος, ενώ έχει προσχωρήσει αυτοτελώς στη συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι, άρα οφείλει να παρεμβαίνει». «Η κυπριακή και η ελληνική κυριαρχία είναι και κυριαρχία της Ευρώπης. Η ΕΕ πρέπει να παρεμβαίνει και η ίδια. Υπάρχουν πολλά αποθέματα ιστορίας και ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, για να υπερασπιστούμε τα δίκαιά μας. Δεν μπορεί η ΕΕ να είναι αδιάφορος τρίτος». «Η ΕΕ φέρει ευθύνη για το προηγούμενο που δημιουργεί η τουρκική αυθαιρεσία», είπε κλείνοντας την ομιλία του.

 

Advertisement

 

Φωτεινή Κατσίβα,
Δευτεροετής φοιτήτρια Νομικής ΕΚΠΑ, φιλόλογος

 

ΠΗΓΗ: atheniantimes.gr

Advertisement
Advertisement
ΣΧΟΛΙΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Support Art Workers: Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν το «El Pueblo unido» στα Προπύλαια

Οι Support Art Workers, πραγματοποίησαν την Κυριακή (25/4) το πρωί μία μεγάλη μουσική δράση, με τουλάχιστον 300 καλλιτέχνες να τραγουδούν και να παίζουν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος).

Published

on

Support Art Workers: Οι καλλιτέχνες τραγούδησαν το «El Pueblo unido» στα Προπύλαια

Οι Support Art Workers, πραγματοποίησαν την Κυριακή (25/4) το πρωί μία μεγάλη μουσική δράση, με τουλάχιστον 300 καλλιτέχνες να τραγουδούν και να παίζουν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» (Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος).

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου και όχι μόνο βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Προπύλαια, σε μια πρωτοβουλία των Support Art Workers.

Στην συγκέντρωση πραγματοποίηθηκε μια μουσική δράση από τους καλλιτέχνες προκειμένου να υπενθυμίσουν τις διεκδικήσεις τους εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο κάλεσμά τους επέλεξαν να παίξουν και να τραγουδήσουν το το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» (που σημαίνει «Λαός ενωμένος – Ποτέ Νικημένος»). Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, επέλεξαν το συγκεκριμένο καθώς είναι: «Ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής, από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο «Για την αξιοπρέπεια».Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία».

Advertisement

 

Ολόκληρο το κάλεσμα των Support Art Workers:

«Κυριακή 25 Απριλίου στις 11:00 στα Προπύλαια

Ένα χρόνο πριν, βρεθήκαμε για πρώτη φορά αντιμέτωποι και αντιμέτωπες με την πανδημία. Πολύ γρήγορα κατέστη σαφές ότι η απομόνωση που απαιτήθηκε για την προστασία της υγείας μας μετατράπηκε σε ξεκάθαρη πρακτική για την περιστολή των δικαιωμάτων μας. Η απάντηση σε αυτήν τη βία ήταν και είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη.

Έτσι, μέσα σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας τον Απρίλη του 2020, δημιουργήσαμε αυθόρμητα τους Support Art Workers, ένα εξωθεσμικό κίνημα εργαζομένων από όλους τους κλάδους των τεχνών, με σκοπό να διεκδικήσουμε – μαζί με τα σωματεία μας – το δικαίωμά μας στην εργασία και τον Πολιτισμό.

Advertisement

Κανείς δε γνώριζε αν και πόσο θα κρατήσει. Πολλοί το αμφισβήτησαν και άλλοι τόσοι το στήριξαν.

Έναν χρόνο μετά, παρά τα όσα πετύχαμε και τους διαρκείς αγώνες, ο Πολιτισμός συνεχίζει να υποτιμάται και να «ξεχνιέται» από τις κυβερνητικές ατζέντες.

Ενώπιον μιας κλιμακούμενης κοινωνικής ασφυξίας, οφείλουμε περισσότερο από ποτέ να μη σταματήσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή διαβίωση, την εργασία, την υγεία, τη δικαιοσύνη και τον πολιτισμό εν γένει.

Οι Support Art Workers, παίρνουμε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία και σας καλούμε όλες και όλους να παρευρεθείτε την Κυριακή 25 Απριλίου στις 11:00 στα Προπύλαια, όπου θα υλοποιηθεί μία μεγάλη μουσική δράση, με τουλάχιστον 300 ανθρώπους να τραγουδάνε και να παίζουν το «El Pueblo Unido Jamás Será Vencido» που σημαίνει «Λαός ενωμένος – Ποτέ Νικημένος». Ένα τραγούδι ορόσημο που έχει συνοδέψει όλους τους κοινωνικούς αγώνες της Χιλής από την εποχή του Αλιέντε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Δεκέμβρη του 2019 που τραγουδήθηκε από δεκάδες χιλιάδες Χιλιανούς σ’ ένα κοντσέρτο υπό τον γενικό τίτλο «Για την αξιοπρέπεια». Αποτελεί πλέον έναν διεθνή ύμνο της αντίστασης της εργατικής τάξης κατά της αδικίας που πηγάζει από την εξουσία. Ως μουσική δράση ξεκίνησε από τη Γαλλία και τώρα παίρνουμε τη σκυτάλη εμείς δηλώνοντας κατά τον τρόπο αυτό πως είμαστε πολλ@ και θα τραγουδήσουμε όλ@ στην ίδια γλώσσα, ακόμη κι αν δεν είναι η μητρική μας.

Την Κυριακή 25 Απρίλη πραγματώνουμε την αξία της τέχνης και υπερασπιζόμαστε τραγουδώντας τη δύναμη της συσπείρωσής και της συλλογικότητας.

Advertisement

Με πολλή προσοχή και σεβασμό, μάσκες και αποστάσεις, ας ενώσουμε τις φωνές μας κι ας μαζευτούμε όσοι περισσότεροι μπορούμε για να δείξουμε πως είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ προτάσσοντας τη χαρά, τη δημιουργία και την αλληλεγγύη».

Περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταστήματα: To εορταστικό ωράριο για το Πάσχα

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από την Πέμπτη 22 Απριλίου με τις μεθόδους click inside και click away, στο πλαίσιο ανάσχεσης της περαιτέρω διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Published

on

Καταστήματα: To εορταστικό ωράριο για το Πάσχα

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από την Πέμπτη 22 Απριλίου με τις μεθόδους click inside και click away, στο πλαίσιο ανάσχεσης της περαιτέρω διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Από το Σάββατο, επαναλειτουργούν εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά και κέντρα αισθητικής με αυστηρούς κανόνες και μέτρα προστασίας.
Σε ό,τι αφορά σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων, το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής:

Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου: 09.00 – 20.30
Μ. Πέμπτη, 29 Απριλίου: 09.00 – 20.30
Μ. Παρασκευή, 30 Απριλίου: 13.00 – 19.00
Μ. Σάββατο, 1 Μαΐου: 09.00 – 15.00
Κυριακή του Πάσχα, 2 Μαΐου: Κλειστά
Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου: Κλειστά
Τρίτη 4 Μαΐου: Κλειστά

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες προκειμένου να μεταβούν σε καταστήματα και εμπορικά κέντρα υποχρεούνται να στείλουν μήνυμα SMS στο 13032 με χρονικο περιθώριο τριών ωρών, ή να συμπληρώσουν έντυπο – βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση καθώς και το αποδεικτικό καθορισμού του ραντεβού από την επιχείρηση.

Advertisement

Περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα Απριλίου

Στις 29 Απριλίου θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Published

on

ΟΠΕΚΑ: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα Απριλίου

Στις 29 Απριλίου θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός θα καταβάλει τα εξής επιδόματα:

Επίδομα στέγασης: Δικαιούχοι 277.259 – 33.766.651 ευρώ.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Δικαιούχοι 273.150 – 59.265.171 ευρώ.

Advertisement

Αναπηρικά: Δικαιούχοι 170.517 – 71.816.030 ευρώ.

Στεγαστική συνδρομή: Δικαιούχοι 846 – 211.146 ευρώ.

Επίδομα ομογενών: Δικαιούχοι 6.726 – 236.715 ευρώ.

Ανασφ. Υπερ. Σύνταξη (Ν. 1296/1982): Δικαιούχοι 20.157 – 6.831.977 ευρώ.

Επίδομα κοιν. αλληλεγγύης υπερηλίκων: Δικαιούχοι 14.946 – 3.986.051 ευρώ.

Advertisement

Επίδομα γέννησης: Δικαιούχοι 12.297 – 12.342.000 ευρώ.

Ορεινών – Μειονεκτικών: Δικαιούχοι 11 – 5.400 ευρώ.

Έξοδα κηδείας: Δικαιούχοι 171 – 136.064 ευρώ.

Συνεισφορά Δημοσίου σε δάνεια προστασίας της πρώτης κατοικίας άρθρο 76 ν. 4605/2019 (Α’ 52): Δικαιούχοι 3.114 – 219.531 ευρώ.

Συνεισφορά Δημοσίου στο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, λόγω Covid-19: Δικαιούχοι 75.370 – 23.637.647,97 ευρώ.

Advertisement

Προστατευόμενα τέκνα θανόντων σε φυσικές καταστροφές: Δικαιούχοι 6 – 6.000 ευρώ.

Περισσότερα

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ9 μήνες ago

Ανταρκτική: Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance

Έπειτα από 106 χρόνια στον πυθμένα της θάλασσας Weddell, το θρυλικό πλοίο «Endurance» του εξερευνητή της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton,...

- Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης - Ο Πούτιν προειδοποίησε τη Δύση ότι θα υπάρξουν «συνέπειες που δεν έχουν δει ποτέ», αν υπάρξει απόπειρα παρέμβασης
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ10 μήνες ago

Ουκρανία: Ξεκίνησε ο πόλεμος – Έκτακτο διάγγελμα τα ξημερώματα από τον Πούτιν

Νωρίτερα, σε έκτακτο διάγγελμά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ζητώντας από τους ουκρανούς στρατιώτες...

Οι Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον πλανήτη Άρη Οι Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την στιγμή της προσεδάφισης του Perseverance στον πλανήτη Άρη
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Perseverance: Το ρόβερ της NASA έστειλε στη Γη τις πρώτες έγχρωμες φωτογραφίες του από τον Άρη

Ιστορία γράφει το Perseverance που προσγειώθηκε στον ‘Αρη και έχει στείλει ήδη τις πρώτες εικόνες από την προσεδάφισή του η...

«Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic «Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 έτη ago

«Η Ευρώπη από Ψηλά» μέσα από τον φακό του National Geographic

Τα εντυπωσιακά εναέρια πλάνα του National Geographic αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά της Ευρώπης, μέσα από το 2ο κύκλο της σειράς-ντοκιμαντέρ.

Europa League: Καθάρισε με 4άρα η Μάντσεστερ Γιουν., κοντά στον αποκλεισμό η Νάπολι Europa League: Καθάρισε με 4άρα η Μάντσεστερ Γιουν., κοντά στον αποκλεισμό η Νάπολι
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ2 έτη ago

Europa League: Σαρωτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…καθάρισε με 4άρα την Σοσιεδάδ

Με εξαιρετικούς Φερνάντες και Ράσφορντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση κόντρα στη Σοσιεδάδ.

Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Επιστήμονες κατάφεραν να «χακάρουν» τα όνειρα

Επιστήμονες κατάφεραν να… «χακάρουν» τα όνειρα και απέδειξαν ότι είναι εφικτός ο διάλογος με κάποιον που ονειρεύεται.

Η σατιρική διαφήμιση της Τούνμπεργκ για την προσεδάφιση στον Άρη Η σατιρική διαφήμιση της Τούνμπεργκ για την προσεδάφιση στον Άρη
PEOPLE2 έτη ago

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξαναχτυπά: Το σατιρικό σποτ για τα «διαστημικά όνειρα»

Εν αναμονή της προσεδάφισης του Perseverance rover της NASA στον Άρη, η Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία για...

Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Πρώην καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ κατεδαφίστηκε με ελεγχόμενη έκρηξη

Ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία-καζίνο του Ντόναλντ Τραμπ στο Ατλάντικ Σίτι κατεδαφίστηκε την Τετάρτη και η όλη διαδικασία καταγράφηκε σε...

Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε... εργάτες - «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;» Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε... εργάτες - «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;»
PEOPLE2 έτη ago

Απίστευτο: Επιστάτης θυσίασε αγελάδα επειδή δεν έβρισκε… εργάτες – «Ξέρετε πόσο δύσκολο ήταν;»

Η απίστευτη θυσία της αγελάδας έγινε στο Καζακστάν.

Σκηνές... απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο - «Τους γαμ…με» (video) Σκηνές... απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο - «Τους γαμ…με» (video)
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 έτη ago

Σκηνές… απείρου κάλλους σε δημοτικό συμβούλιο – «Τους γαμ…με» (video)

Εκφράσεις που θυμίζουν περισσότερο κερκίδα, παρά συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου καταγράφηκαν στο Μεσολόγγι.

Advertisement

ΑΡΕΣΟΥΝ