Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Ξεπέρασαν τις 50.000 οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι τουρκικές αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα νεότερο, επίσημο απολογισμό της καταστροφής που κάνει λόγο για περισσότερα από 44.000 θύματα.

Η ανακοίνωση από την ΑFAD

«Στις 06.02.2023 σημειώθηκαν δύο σεισμοί μεγέθους 7,8 βαθμών στο Καχραμάνμαρας και μεγέθους 7,6 στο Ελμπιστάν. Μετά τους σεισμούς σημειώθηκαν 9.136 μετασεισμοί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που ελήφθησαν, συνολικά 44.218 πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις επαρχίες Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya και Elaziğ. Συνολικά 528.146 πολίτες απομακρύνθηκαν από το Καχραμανμαράς, το Γκαζιαντέπ, τη Σανλιούρφα, το Ντιγιαρμπακίρ, τα Άδανα, το Αντιγιαμαν, το Οσμανιγιε, το Χατάι, το Κιλίς, τη Μαλατάγια και το Ελαζίκ. Στην περιοχή εργάζονται συνολικά 11.424 μέλη του προσωπικού έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενο από AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Λιμενικό Σώμα, DAK, Güven, Πυροσβεστική, Διάσωσης, MEB, ΜΚΟ και διεθνές προσωπικό έρευνας και διάσωσης.

Ο συνολικός αριθμός του προσωπικού που εργάζεται στην περιοχή είναι 239 χιλιάδες 977, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού που έχει τοποθετηθεί στο πεδίο, συμπεριλαμβανομένων των AFAD, Αστυνομία, Χωροφυλακή, MSB, UMKE, Ομάδες Ασθενοφόρων, Τοπικής Ασφάλειας, Τοπικών Ομάδων Υποστήριξης αλλά και πάνω από 3 χιλιάδες εθελοντές. Εκσκαφείς, τρακτέρ, γερανοί, μπουλντόζες, φορτηγά, υδροφόρα, ρυμουλκούμενα, γκρέιντερ, φορτηγά κενού κ.λπ.

Συνολικά 13 χιλιάδες 224 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού κατασκευής, συνεχίζουν να επιχειρούν. Επιπλέον, 29 στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για τον συντονισμό της διεθνούς βοήθειας. Έχει δημιουργηθεί αερογέφυρα για τη μεταφορά προσωπικού και υλικών στην περιοχή. Πολεμική Αεροπορία, Χερσαίες Δυνάμεις, Ναυτικό, Διοίκηση Λιμενικού Σώματος, Γενική Διοίκηση Χωροφυλακής, Υπό τη Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας, το Υπουργείο Υγείας και τη Γενική Διεύθυνση Δασών επιχειρούν 116 ελικόπτερα και 78 αεροσκάφη. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 13 χιλιάδες 177 εξορμήσεις. Συνολικά 38 πλοία αναπτύσσονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος με σκοπό την αποστολή προσωπικού, την αποστολή υλικού και την εκκένωση στην περιοχή.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν 335 χιλιάδες σκηνές, οι οποίες απεστάλησαν από υπουργεία, αρμόδιους φορείς και οργανισμούς και διεθνείς χώρες και οργανισμούς.

Επίσης σε 1.914.292 άτομα παρέχονται υπηρεσίες στέγασης σε σκηνές, κοντέινερ, κοιτώνες, ξενοδοχεία, δημόσιους ξενώνες, εγκαταστάσεις MEB και άλλες εγκαταστάσεις.

Συνολικά 370 κινητές μονάδες φαγητού στάλθηκαν στην περιοχή από την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, την AFAD, την MSB, τη Χωροφυλακή και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ψυχοκοινωνική υποστήριξη παρασχέθηκε συνολικά σε 911 χιλιάδες 942 άτομα, 614 χιλιάδες 993 στη σεισμική ζώνη και 296 χιλιάδες 949 εκτός αντισεισμικής ζώνης.

Διαφήμιση

 

Δεύτερη ανθρωπιστική βοήθεια από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Υπενθυμίζεται ότι την δεύτερη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία απέστειλε σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Ειδικότερα, η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τους εθελοντές του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.ά.) Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Στην αναχώρηση της αποστολής του Ε.Ε.Σ. παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

«Για ακόμη μια φορά ο Ερυθρός Σταυρός αποδεικνύει τη μεγάλη του αλληλεγγύη στα προβλήματα της κοινωνίας. Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα δείχνει το πρόσωπό της, το πρόσωπο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της βοήθειας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δηλώνοντας περήφανος για το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τη βοήθεια που έχει αποστείλει στην Τουρκία. «Θα είμαστε όλοι παρόντες. Οι Έλληνες είναι παρόντες, είμαστε ένας ειρηνικός λαός, που βοηθάει πάντοτε στα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι γείτονές μας κι αυτή τη φορά ο δοκιμαζόμενος λαός της Τουρκίας», σημείωσε, αφού συνεχάρη όλη τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανάση για την παρουσία του κατά την αναχώρηση της δεύτερης ανθρωπιστικής αποστολής προς την Τουρκία, υπογράμμισε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει πρωτεύον θέμα και κύρια αποστολή την ανθρωπιστική, αλληλέγγυα και αλτρουιστική συμπεριφορά του προς αυτούς που έχουν την ανάγκη μας.

Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και μέχρι και του τελευταίου τεμαχίου που μας έχει δώσει από το υστέρημά του θα μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από μία βιβλική καταστροφή. Θα βρισκόμαστε εκεί μέχρις ότου παραδώσουμε τα πάντα τα οποία μας έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Είμαστε περήφανοι για το προσωπικό μας αλλά και τους εθελοντές μας που με αυταπάρνηση και ηρωισμό, με όλη την καλή τους ανθρωπιστική θέληση και διάθεση επιτελούν το καθήκον. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς και πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σέβεται απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχει σε εμάς».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου. Παράλληλα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις ανθρωπιστικές αποστολές σε Τουρκία και Συρία».

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ1 μήνα πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 μήνα πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 μήνα πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE1 μήνα πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS1 μήνα πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ