Connect with us

Published

on

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνική πολιτική επιπολασμού, είναι εντυπωσιακό ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν 65 δημοσκοπήσεις για το ποιο κόμμα προηγείται αλλά καμία έρευνα με επιδημιολογικό αντικείμενο και στόχευση.

Το μοντέλο του lockdown που εφαρμόζεται στην Ελλάδα είναι από τα πλέον αναποτελεσματικά αναφέρει ο καθηγητής Παθολογίας, έρευνας και πολιτικής υγείας του Stanford University Γιάννης Ιωαννίδης.

Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει τα σκληρά περιοριστικά μέτρα έχουν αντιστρόφως ανάλογο αποτέλεσμα και στην Ελλάδα και διεθνώς και αυτό αποδεικνύεται ότι φθάνουμε τον ένα χρόνο με τον κορωνοιό, τον Μάρτιο 2021 κλείνουμε ένα χρόνο μαζί με τον Covid 19.

Η Ελλάδα με βάση τον δείκτη Οξφόρδης εμφανίζεται στην κλίμακα 80, παρόμοιο ποσοστό είχε και το Wuhan της Κίνας.

Advertisement

Επίσης ο εμβολιασμός δεν μπορεί να αποτελεί πανάκεια, να μην κυριαρχήσει το φαινόμενο της ομοιοστασίας.

Ποια είναι τα δεδομένα;

1)Με βάση την εξέλιξη της νόσου είναι πιθανό οι νεκροί στην Ελλάδα να φθάσουν έως 10.000, ωστόσο με σχεδόν 6.000 νεκρούς το ποσοστό θνητότητας κινείται στο 0,1%.

2)Με βάση τους κυλιόμενους μέσους όρους σε διάστημα 7 ημερών καταγράφεται επιβράδυνση των κρουσμάτων κορωνοιού

3)Λαμβάνοντας υπόψη ορισμένα στατιστικά μοντέλα σε πληθυσμό σχεδόν 11 εκατ όπως στην Ελλάδα τα πιθανά κρούσματα δεν είναι 163.000 αλλά από 652 χιλιάδες έως 4 εκατ ή καλύπτουν το 23% του πληθυσμού σε μέσους όρους.
Η καθολική πλειοψηφία είναι ασυμπτωματική ή εμφανίζει ελάχιστα συμπτώματα

Advertisement

Χωρίς επιδημιολογική επιτήρηση

4)Στην Ελλάδα δεν υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το κόστος μιας επιδημιολογικής μελέτης αναλογεί σε 0,001% του κόστους ενός lockdown.
Παρ΄ όλα αυτά μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει τέτοια επιστημονική έρευνα για να μην οδεύουμε στα τυφλά.

5)Εάν συγκρίνουμε την Ελλάδα και την Ινδία, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τον Νοέμβριο του 2020, το 60% είχε περάσει την νόσο με θνητότητα 0,02% δηλαδή με ποσοστά κάτω της εποχικής γρίπης.
Στην Ινδία η θνητότητα σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ χαμηλή λόγω του γεγονός ότι ο πληθυσμός της χώρας είναι σχετικά μικρής ηλικίας.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα που ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ υψηλότερος λόγω του υψηλού ποσοστού ηλικιωμένων

6)Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εθνική πολιτική επιπολασμού, είναι εντυπωσιακό ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν 65 δημοσκοπήσεις για το ποιο κόμμα προηγείται αλλά καμία έρευνα με επιδημιολογικό αντικείμενο και στόχευση.

Advertisement

7)Συγκρίνοντας την Ελλάδα και την Κύπρο, η Ελλάδα εμφανίζεται να υστερεί καίρια.
Στην Κύπρο τα tests είναι 5 φορές περισσότερα, ενώ οι θάνατοι είναι 3,5 φορές λιγότεροι.

Ο κίνδυνος για τους νέους είναι ασήμαντος

8)Επειδή γίνονται αναφορές για τους νέους και τους κινδύνους που διατρέχουν από κορωνοιό.
Η αλήθεια είναι ότι οι θάνατοι σε ηλικίες κάτω των 50 ετών αναλογούν στο 1% των θανάτων από κορωνοιό.

 

Στο πρώτο κύμα οι ηλικίες μεταξύ 0 και 40 ετών είχαν ποσοστό θνητότητας μεταξύ των νεκρών από κορωνοιό 1,7% και στο δεύτερο κύμα της επιδημίας κάτω από 1% στο 0,80% συγκεκριμένα.

Advertisement

Σύγκριση Ελλάδος και Ισραήλ στον εμβολιασμό

9)Συγκρίνοντας την Ελλάδα και το Ισραήλ όσον αφορά τον εμβολιασμό εξάγονται τα εξής συμπεράσματα
Στην Ελλάδα κάτω του 1% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις ή 3% με την μια δόση.
Στο Ισραήλ οι εμβολιασμένοι αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού.
Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ο εμβολιασμός να έρθει αργά στην Ελλάδα και με βάσει τις παρατηρήσεις της παραμέτρου 3 για τα κρούσματα, μπορεί να επιτευχθεί ανοσία της αγέλης πριν εμβολιαστούν οι έλληνες και ελληνίδες.
Να σημειωθεί ότι ποσοστό μεταξύ 6% και 30% είναι ήδη μολυσμένοι στην Ελλάδα έναντι 18% με 45% στο Ισραήλ.

10)Ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια και δεν πρέπει να περάσει η αντίληψη ότι εάν εμβολιαστεί κάποιος δεν κινδυνεύει να νοσήσει από κορωνοιό.
Το φαινόμενο της ομοιοστασίας δεν πρέπει να κυριαρχήσει, θα είναι λάθος να πιστέψουμε ότι με τον εμβολιασμό θα εξαφανιστεί ο κορωνοιός.

Η ανάστροφη προστασία

11)Στην Ελλάδα και διεθνώς κυριάρχησε η στρατηγική της ανάστροφης προστασίας.
Ανάστροφη προστασία είναι ότι προστατεύσαμε αυτούς που το χρειάζονταν λιγότερο ή καθόλου και δεν προστατεύσαμε αυτούς που το χρειάζονταν περισσότερο ή παρά πολύ.
Υπάρχει ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού – πολύ μικρό – που έχει 7.000% πιθανότητα να πεθάνει εάν μολυνθεί από τον κορωνοιό, ειδικά οι ηλικιωμένοι στα γηροκομεία με υποκείμενα νοσήματα.

Advertisement

12)Η σωστή στρατηγική δεν είναι να κλείσουμε τους νέους που δεν κινδυνεύουν στα σπίτια τους αλλά να κάνουμε ενεργητική διαχείριση, με επίκεντρο να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες και ειδικά τους ηλικιωμένους που χρειάζονται περισσότερο την προστασία.

Ο μύθος των μεταλλάξεων

13)Ο μύθος των μεταλλάξεων δεν πρέπει να μας φοβίζει αν και είναι αλήθεια ότι η βρετανική μετάλλαξη είναι πιο επιθετική.
Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν 13 μεταλλάξεις του κορωνοιού και διεθνώς χιλιάδες, ναι χιλιάδες και μάλιστα δεκάδες χιλιάδες είναι οι μεταλλάξεις του Sars Cov2
Δυστυχώς η δημοσιογραφία του τρόμου εστιάζει στις μεταλλάξεις αγνοώντας ότι όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται.
Πάντως με στατιστικούς όρους δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν εάν η βρετανική μετάλλαξη είναι πιο θανατηφόρα, σίγουρα μεταδίδεται πιο γρήγορα αλλά δεν υπάρχουν ακόμη αξιόπιστα στοιχεία.
Το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοιού ίσως να είναι πιο επικίνδυνο, υπό την έννοια ότι έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στον εμβολιασμό.
Ωστόσο πρέπει να καταστεί σαφές, επιστημονικά οι μεταλλάξεις αυτών των τύπων κορωνοιού είναι απόλυτα φυσιολογικές και 100% προβλέψιμες.
Όμως πρέπει να αναφερθεί ότι όσο περισσότερες είναι οι μεταλλάξεις, τόσο αυξάνεται το σημείο ισορροπίας για να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης.

Το lockdown στην Ελλάδα από τα πλέον αναποτελεσματικά διεθνώς

14)Το lockdown που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, τους τελευταίους 3 μήνες είναι από τα πλέον αναποτελεσματικά διεθνώς.
Με βάση τον δείκτη της Οξφόρδης η Ελλάδα εμφανίζεται στην κλίμακα 80, όσο δηλαδή είχε και το Wuhan της Κίνας.
Η Ελλάδα υπό αυτή την έννοια έχει γίνει Wuhan της Κίνας (από το Wuhan από το εργαστήριο ιολογίας ξεκίνησε ο κορωνοιός ή Covid 19).
Με βάση έρευνες που έχουν διεξαχθεί από τα επιθετικά lockdowns τα κρούσματα δεν μειώθηκαν.
Π.χ. στην Βρετανία αυξήθηκαν 20%, στην Γερμανία 2%, στην Γαλλία 10%, στην Ισπανία 27%, στην Ολλανδία μειώθηκαν -1% και στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 11%.
Τα lockdowns σε όλες τις μελέτες αποδεικνύονται αναποτελεσματικά, οι επιλογές είναι πολυμορφικές επιλογές με βάση τις ευπαθείς ομάδες.
Συν τοις άλλοις με τα lockdowns αυξάνεις τους θανάτους από άλλες ασθένειες π.χ. εμφράγματα επειδή οι πολίτες δεν θα πάνε στο νοσοκομείο, θα αυξηθεί η βία παιδική και ενδοοικογενειακή κ.α.
Τα lockdowns δεν δουλεύουν και η απόδειξη είναι ότι υπήρξε lockdown 1, ακολούθησε το lockdown 2, έρχεται ή βρίσκεται σε εξέλιξη το lockdown 3.

Advertisement

Η στατιστική των θανάτων στην ιστορία

15) Με βάση τα στατιστικά στοιχεία, δυστυχώς για το εάν καταρριφθεί ένας μύθος αλλά ο κορωνοιός είναι ο λιγότερο επικίνδυνος.
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία και για διάρκεια 3 ετών

Μαύρος θάνατος μεταξύ 1347 και 1349 ποσοστό νεκρών 20%

Πανώλη Ιουστινιανού 541 με 543 ποσοστό νεκρών 15%

Ισπανική Γρίπη 1918 με 1920 ποσοστό νεκρών 3%

Advertisement

Γρίπη 1957 με 1959 ποσοστό νεκρών 0,05%

Εποχική Γρίπη σε 3ετή βάση ποσοστό νεκρών 0,02%

Κορωνοιός μέχρι τώρα – διάστημα ενός έτους – ποσοστό νεκρών 0,03%.

Μέχρι τώρα η εποχική γρίπη είναι πιο θανατηφόρα.
Η διαφορά ότι για την εποχική γρίπη δεν υπάρχει τρομολαγνεία σε αντίθεση με τον covid 19.

Τι χρειάζεται να γίνει;

Advertisement

16)Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να πάρουμε μέτρα που το κόστος τους είναι μόλις το 5% του κόστους ενός lockdown, όπως μαζική χρήση tests, πολύ στοχευμένα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες, δεν πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία, είναι λάθος επιλογή αλλά να διαμορφώσουμε συνθήκες λειτουργίας χωρίς συνωστισμό, τηλεργασία, μέτρα για να προστατεύσουμε τους φτωχοποιημένους.
Η πολιτική του ακορντεόν είναι όχι απλά επικίνδυνη αλλά θα επιφέρει σοβαρή κοινωνική κόπωση με πολλές επιπτώσεις.
Επίσης χρειάζεται πολύ πιο αποτελεσματική στρατηγική εμβολιασμού.
Να μην λησμονηθεί ότι εύκολα μπορεί να δυσφημιστεί ο εμβολιασμός εάν στο μεσοδιάστημα κάποιοι νοσήσουν, ο εμβολιασμός όπως τονίστηκε δεν είναι πανάκεια.

www.bankingnews.gr

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ανταρκτική: Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance

Published

on

Βρέθηκε το ναυάγιο του θρυλικού πλοίου Endurance

Έπειτα από 106 χρόνια στον πυθμένα της θάλασσας Weddell, το θρυλικό πλοίο «Endurance» του εξερευνητή της Ανταρκτικής, Sir Ernest Shackleton, βρέθηκε στα ανατολικά της Ανταρκτικής χερσονήνου. (περισσότερα…)

Περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

«Μονόκερως»: Η μικρότερη και πλησιέστερη στη Γη μαύρη τρύπα που έχει ανακαλυφθεί στον γαλαξία μας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια απρόσμενα μικρή μαύρη τρύπα, την οποία ονόμασαν «Μονόκερω» λόγω της ιδιομορφίας της (πολύ μικρό μέγεθος και εγγύτητα στη Γη), και η οποία είναι η μικρότερη γνωστή και πιο κοντινή στο ηλιακό μας σύστημα.

Published

on

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται σε απόσταση 1.500 ετών φωτός από τη Γη, έχει περίπου τριπλάσια μάζα από τον Ήλιο, ενώ σε τροχιά γύρω της βρίσκεται ένα άστρο ερυθρός γίγαντας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια απρόσμενα μικρή μαύρη τρύπα, την οποία ονόμασαν «Μονόκερω» λόγω της ιδιομορφίας της (πολύ μικρό μέγεθος και εγγύτητα στη Γη), και η οποία είναι η μικρότερη γνωστή και πιο κοντινή στο ηλιακό μας σύστημα.

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται σε απόσταση 1.500 ετών φωτός από τη Γη, έχει περίπου τριπλάσια μάζα από τον Ήλιο, ενώ σε τροχιά γύρω της βρίσκεται ένα άστρο ερυθρός γίγαντας, σε ένα σύστημα με την ονομασία V723 Mon.

Οι ερευνητές έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Monthly Notices της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας της Βρετανίας.

Οι μαύρες τρύπες, από τις οποίες δεν μπορεί να δραπετεύσει ούτε το φως, σχηματίζονται όταν άστρα πεθαίνουν και ο πυρήνας τους καταρρέει βαρυτικά.

Advertisement

Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες μαύρες τρύπες, όπως αυτή στο κέντρο του γαλαξία μας, σε απόσταση 26.000 ετών φωτός, η οποία έχει μάζα όσο τέσσερα εκατομμύρια ήλιοι.

«Μια μαύρη τρύπα με μάζα μόνο τρεις ήλιους αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Δεν υπάρχουν έως τώρα πολύ καλά μοντέλα που να εξηγούν πώς δημιουργείται μια τόσο μικρή μαύρη τρύπα» δήλωσε ο καθηγητής Αστρονομίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο Κρις Στάνεκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Παρά το μικρό μέγεθός της πάντως, ασκεί αρκετή βαρυτική επίδραση στο άστρο συνοδό της, ώστε να παραμορφώνει το σχήμα του από σφαιρικό σε επίμηκες.

Μέχρι στιγμής οι αστρονόμοι είχαν βρει σε έναν άλλο γαλαξία μία μόνο μικρότερη μαύρη τρύπα, με 2,6 ηλιακές μάζες.

Advertisement

Μια άλλη ομάδα επιστημόνων είχε αναφέρει πέρσι μια πιο κοντινή στη Γη μαύρη τρύπα σε απόσταση 1.000 ετών φωτός, αλλά άλλοι αστρονόμοι έχουν αμφισβητήσει κατά πόσον πρόκειται όντως για μαύρη τρύπα, συνεπώς η ύπαρξή της δε θεωρείται ακόμη επιβεβαιωμένη.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Πλησιάζει η εποχή που θα πωλούνται οι σκέψεις μας

Μέχρι πρόσφατα η ύπαρξη τους περιοριζόταν στα βιβλία και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας τα έκανε πραγματικότητα.

Published

on

Πλησιάζει η εποχή που θα πωλούνται οι σκέψεις μας

Μέχρι πρόσφατα η ύπαρξη τους περιοριζόταν στα βιβλία και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Όμως η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας τα έκανε πραγματικότητα.

Τα εμφυτεύματα που τοποθετούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι εδώ και σύμφωνα με τους δημιουργούς τους έχουν αποκλειστικό στόχο να βοηθήσουν άτομα που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά νευρολογικά προβλήματα να κάνουν κάποιες κινήσεις ή να επικοινωνήσουν με το περιβάλλον τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνιση τους διάφορων ειδών τέτοια εμφυτεύματα αλλά η ύπαρξη τους έγινε ευρύτερα γνωστή όταν αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί του ο πολυπράγμων Αμερικανός μεγιστάνας Ελον Μασκ. Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο και της μεγαλύτερης ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας στον κόσμο δημιούργησε την Neuralink, μια εταιρεία που αναπτύσσει εγκεφαλικά εμφυτεύματα.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει τεχνολογίες (εμφυτεύματα) που θα συνδέουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστές. Προς το παρόν αναφέρει ότι τα εμφυτεύματα που θα κατασκευάζει η εταιρεία θα αφορούν την θεραπεία ασθενών αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει καθώς η τεχνολογία αυτή θα εξελίσσεται τι είδους νέες εφαρμογές θα υπάρξουν.

Advertisement

Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν πώς ανεξάρτητα από τις προθέσεις των δημιουργών τους τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα θα γίνουν μια μόδα όπου ο μέσος άνθρωπος θα μπορεί με την χρήση τέτοιων εμφυτευμάτων να συνδέουν τον εγκέφαλο τους με έναν υπολογιστή η να εισέρχονται σε κάποιο ψηφιακό περιβάλλον όπου οι σκέψεις και οι μνήμες τους θα αποθηκεύονται σε κάποια υπηρεσία cloud. Αυτό σύμφωνα με ειδικούς και αναλυτές της βιομηχανίας της τεχνολογίας κρύβει κινδύνους και εκφράζουν ανησυχίες για την κακόβουλη χρήση των εγκεφαλικών εφυτευμάτων.

Τα ερωτήματα

«Αν υπάρξει γενικευμένη χρήση και όλοι χρησιμοποιούν τα εμφυτεύματα όχι για θεραπείες αλλά για να συνδέονται με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και για χρησιμοποιούν τα νέφη αποθήκευσης θα δημιουργηθεί ένα νέο οικονομικό μοντέλο πώλησης αυτών των δεδομένων. Οι πιο μύχιες σκέψεις μας θα πωλούνται στον μεγαλύτερο πλειοδότη. Τι θα γίνει επίσης αν κάποια στιγμή κάποιος αποκτήσει την ιδιοκτησία της υπηρεσίας cloud που χρησιμοποιεί κάποιος; Θα πρέπει να πληρώνει συνδρομή για να έχει πρόσβαση στις σκέψεις και τις αναμνήσεις του και τι θα γίνει αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να πληρώνει;» αναρωτιέται η Αμερικανίδα καθηγήτρια φιλοσοφίας και ακαδημαϊκός Σούζαν Σνάιντερ, διευθύντρια του νεοϊδρυθέντος Κέντρου για την Μελλοντική Νόηση.

Η Σνάιντερ εξέφρασε την ανησυχία της για την πρόσβαση στις σκέψεις από εταιρείες όπως το Facebook. Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του Facebook έχει δηλώσει από το 2019 υπέρμαχος της δημιουργίας συσκευών που θα διαβάζουν τις σκέψεις των ανθρώπων για να έχουν οι χρήστες πιο ολοκληρωμένες εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. «Μπορώ να φανταστώ ότι το Facebook θα αξιοποιεί τις σκέψεις των ανθρώπων για να τους εθίζει περισσότερο στην χρήση της πλατφόρμας» αναφέρει η Σνάιντερ.

Άλλοι λένε ότι εκείνες που θα ενδιαφερθούν αμέσως για την αγορά και επεξεργασία των δεδομένων ενός «νέφους σκέψεων» θα είναι εμπορικές εταιρείες που θα θέλουν να μελετήσουν αυτά τα δεδομένα ώστε να αντιλαμβάνονται καλύτερα τι αρέσει και τι όχι στους καταναλωτές για να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές στα προϊόντα τους αλλά και την επικοινωνιακή τους στρατηγική.

Αν δημιουργηθεί τελικά μια τέτοια αγορά ο επόμενος μεγάλος κίνδυνος που ελοχεύει είναι η δράση των χάκερ που είναι βέβαιο ότι θα στοχεύσουν στην απόκτηση αυτών των δεδομένων. Είναι βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί μια μαύρη αγορά με ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού ο πολλοί και πολλούς λόγους θα μπουν στον πειρασμό να μάθουν τις σκέψεις των άλλων ανθρώπων.

Advertisement

ΠΗΓΗ: naftemporiki

Περισσότερα

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

ΠΑΣ και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ματς… ρώσικη ρουλέτα στα Γιάννενα, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Νίνη στο 92 ΠΑΣ και Ατρόμητος ήρθαν ισόπαλοι 1-1 σε ματς… ρώσικη ρουλέτα στα Γιάννενα, με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι με τον Νίνη στο 92
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ13 ώρες ago

Super League: Όρθιος στα Γιάννενα ο Ατρόμητος 1:1 με ΠΑΣ

ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1:1, σε ένα παιχνίδι που οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, στο...

Τεράστια νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου και, μάλιστα, με ανατροπή (3-2) Τεράστια νίκη πέτυχε ο Παναιτωλικός στο Πανθεσσαλικό επί του Βόλου και, μάλιστα, με ανατροπή (3-2)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ14 ώρες ago

Super League: Νίκη Παναιτωλικού στο Βόλο με 3:2

O Παναιτωλικός απέδρασε με τους τρεις βαθμούς από τον Βόλο κερδίζοντας 3:2 την ομώνυμη ομάδα, παίρνοντας σημαντική βαθμολογική ανάσα στο κυνήγι...

Φριχτό θάνατο βρήκε στις αρχές του μήνα ο Manuel Lopez, 53 ετών, ο οποίος είχε καταδυθεί για να μαζέψει όστρακα στα ανοιχτά. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο Φριχτό θάνατο βρήκε στις αρχές του μήνα ο Manuel Lopez, 53 ετών, ο οποίος είχε καταδυθεί για να μαζέψει όστρακα στα ανοιχτά. Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ1 ημέρα ago

Μεξικό: Λευκός καρχαρίας αποκεφάλισε δύτη

Φριχτό θάνατο βρήκε στις στις 5 Ιανουαρίου ο Manuel Lopez, 53 ετών, ο οποίος είχε καταδυθεί για να μαζέψει όστρακα...

H Mπασκόνια νίκησε στην παράταση την Αναντολού Εφές με 114-111 για την 21η αγωνιστική της EuroLeague. H Mπασκόνια νίκησε στην παράταση την Αναντολού Εφές με 114-111 για την 21η αγωνιστική της EuroLeague.
ΜΠΑΣΚΕΤ1 ημέρα ago

Euroleague: «Σκόνταψε» στη Βιτόρια η Αναντολού Εφές

Με τον Ματ Κοστέλο να πραγματοποιεί το ματς της ζωής του με 33 πόντους και τον Τόμπσον να έχει 19...

Δείτε βίντεο με τα highlights του αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι 95-89 Δείτε βίντεο με τα highlights του αγώνα Ολυμπιακός - Μακάμπι 95-89
ΜΠΑΣΚΕΤ1 ημέρα ago

Euroleague: Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Μακάμπι με 95-89

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μακάμπι με 95-89, αποτέλεσμα που τον φέρνει στο 14-7 και στην κορυφή της Euroleague, μαζί με...

Κέρδισε τον σερβικό «εμφύλιο» η Παρτιζάν με 79-78 τον Ερυθρό Αστέρα Κέρδισε τον σερβικό «εμφύλιο» η Παρτιζάν με 79-78 τον Ερυθρό Αστέρα
ΜΠΑΣΚΕΤ2 ημέρες ago

Euroleague: Κέρδισε τον σερβικό «εμφύλιο» η Παρτιζάν με 79-78 τον Ερυθρό Αστέρα

Ασπρόμαυρο έβαψε το ντέρμπι του Βελιγραδίου η Παρτιζάν, η οποία επικράτησε 79-78 του Ερυθρού Αστέρα στη «Χάλα Πιονίρ» στον τον...

Μακελειό με 8 νεκρούς από αιματηρή επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ Μακελειό με 8 νεκρούς από αιματηρή επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ2 ημέρες ago

Ιερουσαλήμ: Μακελειό με 8 νεκρούς από αιματηρή επίθεση Παλαιστινίων σε συναγωγή

Στους οχτώ ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με πυροβολισμούς σε συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία.

Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης με σφυρί στο σύζυγο της Νάνσι Πελόζι Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης με σφυρί στο σύζυγο της Νάνσι Πελόζι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ2 ημέρες ago

ΗΠΑ: Βίντεο με τη στιγμή της επίθεσης με σφυρί στο σύζυγο της Νάνσι Πελόζι

Το σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης στον σύζυγο της Νάνσι Πελόζι, έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικαστικές αρχές...

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία, όταν αγόρι χτυπήθηκε από κεραυνό. Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία, όταν αγόρι χτυπήθηκε από κεραυνό.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ2 ημέρες ago

Αυστραλία: Κεραυνός χτύπησε παιδί την ώρα που κολυμπούσε

Στιγμές θρίλερ έζησε μια οικογένεια Βρετανών στην Αυστραλία, όταν κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Νέα Νότια Ουαλία και...

Σοκαριστικό βίντεο από αποκόλληση παγόβουνου στην Ανταρκτικ Σοκαριστικό βίντεο από αποκόλληση παγόβουνου στην Ανταρκτικ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ2 ημέρες ago

Ανταρκτική: Σοκαριστικό βίντεο από αποκόλληση παγόβουνου ίσο με το Λονδίνο

Τεράστιο παγόβουνο, σχεδόν στο μέγεθος του Λονδίνου, αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική, όπως ανακοίνωσαν Βρετανοί επιστήμονες.

Advertisement

ΑΡΕΣΟΥΝ