PRESS ROOM logo

Μεσογειακές τηγανίτες φούρνου σε 15 λεπτά

Μεσογειακές τηγανίτες φούρνου σε 15 λεπτά

Απλές στη σύλληψη και την παρασκευή τους, οι μεσογειακές τηγανίτες φούρνου συνηθίζονται σε πολλά μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό

1 αυγό

80ml νερό χλιαρό

150 γραμμάρια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα (ή άλλο λεπτοτριμμένο τυρί)

Αλατοπίπερο κατά βούληση

10-12 ντοματίνια

100 γραμμάρια ανθότυρο (προαιρετικά)κομμένο σε κύβους

Λίγα κυβάκια μοτσαρέλα,προβολόνε,γκούντα, ένταμ, κασέρι (προαιρετικά)

Ρίγανη ξερή και 3- 4 φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ, σπάστε το αυγό, προσθέστε αλατοπίπερο και χτυπήστε το καλά με το πιρούνι σαν να φτιάχνατε ομελέτα.

Προσθέστε την παρμεζάνα, ρίξτε το αλεύρι (που του έχετε ανακατέψει το μπέϊκιν )και συνεχίστε ρίχνοντας σιγά – σιγά το νερό αναδεύοντάς το μίγμα καλά.

Θα έχετε έναν πηχτό χυλό που δεν ρέει αλλά δεν κολλάει και στο πιρούνι. Κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα και τα προσθέτετε και αυτά στο μίγμα.

Βάζετε το βασιλικό λεπτοκομμένο, το ανθότυρο κομμένο σε κύβους και μερικά κυβάκια τυριού που λιώνει (γκούντα, ένταμ, κασέρι).

Ανακατεύετε καλά το χυλό και στρώνετε μια αντικολλητική λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου.

Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας και βάζετε μια γενναία κουταλιά στη λαδόκολλα χωρίς να την απλώσετε.

Συνεχίζετε με το υπόλοιπο μίγμα, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσα στις τηγανίτες. Αυτή η δόση θα σας βγάλει περίπου 8-10 τηγανίτες.

Πασπαλίζετε με επιπλέον ρίγανη ή θυμάρι αν επιθυμείτε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις για 15-20 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!