ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Τέλος η 35ετία στο Δημόσιο – Αναλυτικά η απόφαση

Καταργείται με υπουργική απόφαση η δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δημοσιεύθηκε

/

Καταργείται με υπουργική απόφαση η δυνατότητα των δημοσίων υπαλλήλων να βγουν στη σύνταξη με 35 χρόνια ασφάλιση ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος και ο αναπ. Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ορίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του δημοσίου πριν από το 1983 χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης με 35ετία η 37ετία χωρίς όριο ηλικίας .

Για τα πρόσωπα αυτά ως ισχύον την 18−8−2015 όριο ηλικίας καταβολής της σύνταξης, λογίζεται το 58ο ή το 55ο έτος( τρίτεκνες).

Εκείνοι που είχαν συμπληρώσει την 35ετία έως τις 18 Αυγούστου και δεν αποχώρησαν, θα χρειαστεί να συμπληρώσουν και τα αντίστοιχα ηλικιακά όρια που ξεκινούν από τα 58,5 και φθάνουν μέχρι τα 62.

Για όσους δεν συμπληρώσουν τα 35 χρόνια μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021 προβλέπεται αύξηση των ετών ασφάλισης από τα 35 στα 40 χρόνια.

Από την αύξηση των ορίων εξαιρείται μόνο ένας από τους δύο γονείς οι οποίοι έχουν ανίκανο για την άσκηση κάθε βιοποριστικού επαγγέλματος παιδί κατά ποσοστό ανικανότητας 67% και άνω.

{loadmoduleid 629} {loadmoduleid 620}

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version