Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

«Σάρκα και οστά» αρχίζει να παίρνει ο μηχανισμός του Ταμείου Ανάκαμψης που πρότεινε η Κομισιόν και θα αποτελέσει τη δύναμη πυρός για την επανεκκίνηση των οικονομιών της Ευρωπαϊκή Ένωσης από την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κλάδος της “πράσινης ενέργειας” αναμένεται να προσελκύσει επενδύσεις περίπου 11 τρισ. δολ. τις ερχόμενες δεκαετίες, καθώς το κόστος των ανανεώσιμων θα πέφτει σταθερά και το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας ανά τον πλανήτη θα προέρχεται από τον ηλεκτρισμό.

Πρόκειται για την πρόσφατη εκτίμηση του BloombergNEF στην ετήσια έκθεσή του για τις προοπτικές του κλάδου της ενέργειας. Πρόκειται για μία ακόμη απόδειξη της ανεπίστρεπτης πορείας με την οποία οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), ολοένα και χαμηλότερου κόστους, θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν έδαφος στο ενεργειακό μείγμα σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

Τη μερίδα του λέοντος, από 37,5% έως 40% των πόρων, αναμένεται να λάβει ο λεγόμενος πράσινος πυλώνας των έργων που είναι υποψήφια για χρηματοδότηση από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Στο πλαίσιο αυτό, στις 15 Νοεμβρίου κατατίθεται το πρώτο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης με τα έργα που προτείνονται προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στις δράσεις του λεγόμενου «Πράσινου Πυλώνα» θα διοχετευθεί το 37,5% των συνολικών πόρων που προορίζονται για την Ελλάδα, για δημόσια έργα αλλά και ιδιωτικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη. Σε παρέμβαση του, στο διαδικτυακό συνέδριο «Renewable & Storage Forum» που διοργανώνει το energypress, αναφέρθηκε στις οκτώ στρατηγικές κατευθύνσεις που αφορούν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις, οι οποίες κατατίθενται προς χρηματοδότηση και είναι οι εξής:

1.Απολιγνιτοποίηση

2. Αύξηση ποσοστού ΑΠΕ

3. Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

4. Προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Διαφήμιση

5. Παρεμβάσεις για αναβάθμιση του ενεργειακού δικτύου

6.Προστασία της φύσης και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

7.Δημιουργία μονάδων διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων

8.Προώθηση της κυκλικής οικονομίας

Τρία δις για δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε ότι κεφάλαια ύψους 3 δις. ευρώ αναμένεται να διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης για δράσεις ενεργειακής εξοικονόμησης. Πρόκειται για απόλυτη προτεραιότητα όχι μόνο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Κάτι που σηματοδοτείται από το μεγάλο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», όπως τόνισε, καθώς τη Δευτέρα θα δημοσιευθεί ο οδηγός του προγράμματος και θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία της πλατφόρμας όπου θα υποβληθούν οι αιτήσεις των ωφελούμενων.

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca» Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ5 μήνες πριν

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε τη συμφωνία χρηματοδότησης του «Espai Barca»

To σχέδιο προβλέπει 20 επενδυτές με 1,450 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των εργασιών του σχεδίου

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Λισαβόνα: Ακτιβιστές μάζεψαν 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν σε πλατεία

Ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος συνέλεξαν περίπου 650.000 αποτσίγαρα και τα στοίβαξαν την Κυριακή σε μια πλατεία, στο κέντρο...

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ. Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ5 μήνες πριν

Franz Müllner: Τράβηξε τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα

Ο αθλητής Franz Müllner τράβηξε ένα τρένο 81 τόνων για δέκα μέτρα και 60 εκατοστά σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4»
YOUTUBE5 μήνες πριν

Η Χάρις Αλεξίου στον καναπέ του «Στούντιο 4»

Η Χάρις Αλεξίου βρέθηκε καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για την πορεία της στο τραγούδι, την οικογένειά της και...

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram
SOCIAL NEWS5 μήνες πριν

Heidi Klum: Το supermodel έβαλε “φωτιά” στο Instagram τον αισθησιακό χορό του

Ο αισθησιακός χορός της Heidi Klum, που αναστάτωσε τους θαυμαστές της στο Instagram. Δείτε την ανάρτηση του supermodel

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ