fbpx
Menu

Από έρωτα: Η ιστορία αγάπης των Αθερίδη-Καρύδη έρχεται στο σινεμά στις 4 Δεκεμβρίου!

  • Γράφτηκε από 
Από έρωτα: Η ιστορία αγάπης των Αθερίδη-Καρύδη έρχεται στο σινεμά στις 4 Δεκεμβρίου!

Σε όσους περιμένουν μια ρομαντική κλισέ ιστορία απλά ενός έρωτα, ο Θοδωρής Αθερίδης δίνει μια ιστορία με βάθος, που διαβάζεται σε πολλά επίπεδα και γεμίζει τον θεατή ερωτήματα, γέλιο, συγκίνηση και συναισθήματα. Από έρωτα επιλέγουμε τα σημαντικά στη ζωή, και μέσα από έρωτα τελικά βλέπουμε τον κόσμο και ορίζουμε τις αλήθειες, τις αξίες, τους ανθρώπους και τα όνειρά μας.

 

Η υπόθεση:

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι πυροσβέστης και ζει στον Πειραιά. Η ιστορία  ξεκινά δυο ημέρες πριν από τον επικείμενο γάμο του με την νοσηλεύτρια Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), όταν αιφνιδιαστικά θα τον επισκεφτεί στο σπίτι του η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια δημοσιογράφος με την οποία διατηρούσε σχέση παλαιότερα. Από την συνάντηση αυτή θα αντιληφθούμε τον ζωντανό ακόμα έρωτα ανάμεσά τους. Ο Αντώνης δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με την Νατάσα παρότι η Άννα νιώθει έντονη την επιθυμία της επανασύνδεσης. Τα πράγματα θα περιπλεχθούν ακόμα περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η «διπλή ζωή» του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι.  Τι θα συμβεί όταν η  Άννα θα συνυπάρχει με την Νατάσα όχι μόνο όταν η Νατάσα θα λείπει, αλλά κι όταν αυτή είναι μπροστά;

Η ιστορία, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Θοδωρή Αθερίδη, έχει μεταφερθεί σε ένα πλούσιο κινηματογραφικό παζλ χαρακτήρων και καταστάσεων. Στόχος του στη δεύτερη κινηματογραφική του δουλειά ήταν να “ξεδιπλώσει” την ιστορία σε μια εμπειρία που απορροφά και παρασέρνει το θεατή σε ένα ταξίδι γεμάτο συναισθήματα που τον προτρέπουν να αναζητήσει και τις δικές του αλήθειες. Η αφήγηση γίνεται σε δύο χρόνους, της μνήμης και του παρόντος, ενώ η ιστορία έχει εμπλουτιστεί με χαρακτήρες, τοποθεσίες και γεγονότα που δίνουν στην ταινία επιπλέον δυναμική και κρατάνε αμείωτη την περιέργεια και το ενδιαφέρον. Η συνεχής δράση περνάει από το γέλιο στη συγκίνηση, από την αποκάλυψη στην αναζήτηση της αλήθειας, υποκειμενικής και αντικειμενικής.

Η άποψη του σκηνοθέτη:

Ο Θοδωρής Αθερίδης λέει χαρακτηριστικά για την ταινία: “Συνήθως στην Ελλάδα οι ταινίες δεν μπορούν να γίνουν όπως τις φαντασιώνεται ο δημιουργός τους. Είναι αυτονόητο ότι αυτό συμβαίνει κυρίως για οικονομικούς λόγους. Στη συγκεκριμένη ταινία όμως, η προεργασία λειτούργησε τέλεια, και μπορώ να πω, μετά λόγου γνώσεως, τώρα, πριν η ταινία βγει στο κοινό, ότι αποτυπώνει το όραμά μου 100%. Αναλαμβάνω την ευθύνη και είμαι ευτυχής που το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα είναι τέτοιο ώστε να μην ψάχνω για δικαιολογίες σε οικονομικούς, τεχνικούς ή χρονικούς παράγοντες! Όλα έγιναν καθώς έπρεπε να γίνουν. Πιστεύω πως ο κόσμος που αντιμετωπίζεται ως μια μάζα που ακολουθεί άνευ όρων την “κωμωδία” θα αναγνωρίσει στο “από έρωτα” μια βαθιά προσδοκία που είχε μέσα του για συναισθηματικό αντίκρισμα. Σκηνοθέτησα σαν κοινό που δεν μου δίνουν το απλό αλλά ουσιαστικό που ζητάω.”

Οι χαρακτήρες:

Ο Αντώνης Γκαλιμάνης (Θοδωρής Αθερίδης) είναι ο κεντρικός ήρωας. Γενναίος πυροσβέστης, σεμνός, αλτρουιστής και φιλότιμος. Σε μια διάσωση γνωρίζει την Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), με την οποία μοιράζεται δύο χρόνια μεγάλου έρωτα. Τα δυνατά του αισθήματα και το θάρρος να ζήσει συνειδητά μιαν αυταπάτη όταν η σχέση τελειώνει προσδίδουν μια ποιητική διάσταση στην υπόστασή του.

Η Νατάσα (Παναγιώτα Βλαντή), μια Μολδαβή νοσοκόμα που γνωρίζει τον Αντώνη (Θοδωρής Αθερίδης) κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, τον ερωτεύεται γιατί έχει το θάρρος να δώσει τα πάντα για μια γυναίκα, και τελικά τον παντρεύεται με όνειρο να ζήσει μαζί του μια κανονική ζωή σε μια ξένη χώρα. Η σχέση τους, βασισμένη κυρίως στην αγάπη και το σεβασμό που τρέφει η Νατάσα προς τον Αντώνη, δοκιμάζεται όταν εμφανίζεται η Άννα, πρώην έρωτας του Αντώνη, και η προσπάθεια της Νατάσας να τον κρατήσει την οδηγεί σε δρόμους αμφίβολης ηθικής.

Η Άννα (Σμαράγδα Καρύδη), μια γυναίκα με πάθος για τον έρωτα και τη ζωή, είναι ο μεγάλος  έρωτας του Αντώνη. Εμφανίζεται ξανά στη ζωή του την κρίσιμη στιγμή πριν το γάμο του με τη Νατάσα, και γεμίζει την οθόνη με αγάπη που τελικά υποκύπτει στους περιορισμούς της πεζής πραγματικότητας. Ο μεγάλος έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις και ανθρώπους που τον δοκιμάζουν – θα αντέξει;

Ο Νίκος (Γιώργος Χρυσοστόμου), Επιπυραγός και κολλητός του Αντώνη, τον έχει ζήσει από κοντά στις δύο σημαντικές σχέσεις του. Σταθερός και αληθινός φίλος, διανύει μαζί του ένα δύσκολο συναισθηματικό ταξίδι το οποίο τον κάνει να αναθεωρήσει.

Ο Αλέξης Κουρέτας (Γιάννος Περλέγκας) είναι μεγαλογιατρός, παντρεμένος, με ηθικά αμφιλεγόμενη συμπεριφορά που επηρεάζει τελικά τα πρόσωπα της ζωής του άμεσα και έμμεσα.

Στις 4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους. Μην το χάσει κανείς!

επιστροφή στην κορυφή