ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Τέμπη: «Πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου»

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς σχεδόν δύο ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα

Δημοσιεύθηκε

/

Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς σχεδόν δύο ημέρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα , που έκοψε το νήμα της ζωής σε τουλάχιστον 46 ανθρώπους, συνεχίζουν να μην έχουν καμία ενημέρωση για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων που βρίσκονταν μέσα στην μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία.

Ειδικότερα, απαντήσεις για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Λάρισα ζητάει ένας νεαρός άνδρας που έχασε τον πατέρα του και τον 15χρονο αδερφό του. «Άμα χρειαστεί να κάνετε κάτι θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε”. Τέσσερις φορές καταγράψανε το όνομά μου και κανείς δεν έχει πάρει ακόμη τηλέφωνο πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση για το εάν οι συγγενείς του βρίσκονται ή όχι εν ζωή.

«Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτήν την στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό, το γνωρίζω», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για «50 εισιτήρια θανάτου». «Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχθώ μόνος μου. Μπορεί αύριο κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά εν έτη 2023 τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν;» τόνισε.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Μιλάω με την εταιρία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν ο πατέρας μου και ο αδερφός μου βάση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μια απλή διαδικασία μέσω τραπέζης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε χθες εδώ, ο υπουργός Υγείας, για ποιο λόγο; να κάνουν τι; να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; σήμερα που είναι; Έφεραν σήμερα την υφυπουργό Υγείας, τι να την κάνω σήμερα, να μου πει τι; Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς! Κανείς τους! Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα ακριβώς βρίσκονταν μέσα στο τρένο. Δεν μας είπαν τίποτα. Αερολογίες… για να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τον κόσμο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Το εισιτήριο είχε κλειστεί ηλεκτρονικά και παρόλα αυτά η εταιρία, την οποία έχω πάρει τρεις φορές τηλέφωνο, όπου ο αυτόματος τηλεφωνητής μιλάει για ένα “ασφαλές ταξίδι στην Ελλάδα”, και μου λένε “θα σας πάρουμε τηλέφωνο πίσω κύριε” τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομα μου και ακόμα δεν με έχει πάρει κανείς τηλέφωνο. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί αυτή τη στιγμή. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό το γνωρίζω. Θέλω απλά να γίνει κάτι για να μην υπάρξει ξανά κάτι τέτοιο. Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν λέει τίποτα γι αυτό. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχθώ μόνος μου. Μπορεί αύριο κάποιος να μου πει ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά εν έτη 2023 τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο, επειδή έκανε ένα λάθος. Άνθρωπος είναι όπως άνθρωποι είμαστε όλοι και θα κάνουμε λάθη. Τι σημαίνει αυτό ότι ένα λάθος θα στοιχίσει τη ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Που είναι τώρα όλοι τους; Να μιλήσουν, περιμένουν τις εκλογές για ποιο λόγο; για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα». 

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version