Connect with us

Published

on

Παρέμβαση Ευ. Βενιζέλου για παρεμπίπτοντα ζητήματα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια επί του σχεδίου νόμου «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοδότησης».

Ευ. Βενιζέλος: Κυρίες και κύριοι Βουλευτές, παρακολουθούμε μια εικόνα έντονη και θλιβερή της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος, του συγκυβερνώντος, που είναι αμήχανο, μια εικόνα που εξηγεί γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί η χώρα έχει υποστεί αυτά που υπέστη, μια τεράστια βλάβη τους τελευταίους 7 μήνες.

Γιατί, όπως είπα σε μια δήλωσή μου, λέγατε ωμά ψέματα μεταξύ σας και ακόμη πιο ωμά ψέματα, κραυγαλέα, απευθυνόμενοι στον ελληνικό λαό. Και ιδού τα αποτελέσματα.

Δε σώζεται η χώρα έτσι, αυτή η κυβέρνηση, αυτή η πλειοψηφία δε μπορεί ούτε να συγκροτήσει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης..

Advertisement

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κύριε Βενιζέλο για παρεμπίπτον ζήτημα έχετε ζητήσει το λόγο. Προσδιορίστε το παρεμπίπτον μέσα στο δίλεπτο για να σας δώσουμε το λόγο επί του παρεμπίπτοντος ζητήματος. Εσείς κάνετε ουσιαστική, επί της ουσίας ομιλία ενώ ζητήσατε επί παρεμπίπτοντος.

Ευ. Βενιζέλος: Κυρία Κωνσταντοπούλου σας παρακαλώ, αφήστε με παρακαλώ, να πάτε το χρόνο εκεί που ήταν στην αρχή για να προσδιορίσω τα τρία παρεμπίπτοντα ζητήματα σε σχέση..

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εννοείτε στις 5 Μαΐου του 2010, πριν τα μνημόνια;

Ευ. Βενιζέλος: Μην κάνετε εξυπναδίστικες παρατηρήσεις σ’ εμένα. Σταματήστε! Είναι 3 το πρωί. Ταλαιπωρείτε το Σώμα και τους θεσμούς επί μέρες!

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ταλαιπωρείται ο ελληνικός λαός επί χρόνια κ. Βενιζέλο. Ταλαιπωρείται με ευθύνη σας ο ελληνικός λαός επί χρόνια. Μιλήστε επί του παρεμπίπτοντος.

Advertisement

Ευ. Βενιζέλος: Τα παρεμπίπτοντα ζητήματα είναι τρία που θέτω.

Πρώτον, το κατεπείγον. Η αιτιολογία του κ. Τσακαλώτου για το κατεπείγον, ότι αύριο έχουμε Eurogroup και συνεδρίαση του Φινλαδικού Κοινοβουλίου, είναι κατανοητή, με συγκινεί, θεωρώ ότι συνιστά όμως πολιτικό θράσος όταν αυτή η αιτιολογία απευθύνεται σ’ εμάς, που όταν ζητούσαμε να ψηφιστούν νομοσχέδια με την κατεπείγουσα διαδικασία, μας λέγατε ότι κάνουμε πραξικόπημα.

Θα κατανοήσω το κατεπείγον και θα το δεχθώ αν ο κ. Τσακαλώτος, εκ μέρους του κ. Τσίπρα, ζητήσει πρώτα συγνώμη για όλα όσα έκαναν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια σε σχέση με τη νομοθετική διαδικασία.

Δεύτερο θέμα: Τίθεται το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας των τροπολογιών και ιδίως της συνταξιοδοτικής. Θα μιλήσουμε επί της ουσίας, αλλά η διάσκεψη των Προέδρων θέτει ζήτημα τυπικής συνταγματικότητας. Η κυβέρνηση δεν έχει την ετοιμότητα, δεν έχει τη γνώση, δεν έχει τη βούληση να πει αν το νομοσχέδιο το παρόν, το μετατρέπει σε ειδικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στο οποίο προσθέτει όλες τις υπόλοιπες διατάξεις και άρα αλλάζει τη φύση του και τον τίτλο του.

Advertisement

Το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Ξέρει να χειριστεί τα θέματα; Για να μπορέσουμε να μιλήσουμε επί της ουσίας για τις ρυθμίσεις και να δούμε τα θέματα που έθεσε και ο κ. Κουτσούκος δειγματοληπτικά.

Αλλά υπάρχουν και θέματα ουσιαστικής αντισυνταγματικότητας, επειδή πράγματι το ΣτΕ και το Ελεγκτικό Συνέδριο πριν λίγους μήνες, τις δικές μας διατάξεις έκρινε αντισυνταγματικές και επιχαίρατε. Και λέγατε ότι σωστά ενήργησαν τα Δικαστήρια.

Η νομολογία ζητά ολοκληρωμένες μελέτες, αιτιολογία του νόμου από την οποία να προκύπτει ότι είναι αναπόφευκτο, με βάση την αρχή της αναλογικότητας, να θεσπιστούν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις. Φέρνετε τη μελέτη αυτή; Θα τη φέρετε όπως έχει ζητήσει η νομολογία που εσείς χειροκροτήσατε επιχαίροντες ανεπίγνωστα στη φάση της εθνικής ανευθυνότητάς σας τη δήθεν αντιμνημονιακή, τη φάση της εγκληματικής δημαγωγίας;

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Έχω παρεκτείνει το χρόνο σας στο πεντάλεπτο διότι διαλάβατε εν τω μεταξύ αιτιολογία περί παρεμπίπτοντος, θα ολοκληρώσετε στο πεντάλεπτο κ. Βενιζέλο.

Ευ. Βενιζέλος: Ολοκληρώνω με το τρίτο ζήτημα: Ρωτά η διάσκεψη των Προέδρων και η κα Πρόεδρος της Βουλής με επίμονο τρόπο τον κ. Σταθάκη και τώρα τον κ. Τσακαλώτο: Η εξουσιοδότηση που έχει παράσχει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στον Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή παραρτήματά τους, διαφέρει από την εξουσιοδότηση του νομοσχεδίου που αφορά τις συγκεκριμένες συμφωνίες με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο;

Advertisement

Βεβαίως διαφέρει, διότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας δεν είναι παράρτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είναι αυτοτελής διακρατικός Οργανισμός των κρατών -μελών της Ευρωζώνης. Διεθνής Οργανισμός. Κι έχω υποβάλλει τροπολογία – προσθήκη που οριοθετεί την παρεχόμενη στον Υπουργό εξουσιοδότηση και θα συζητήσουμε την τροπολογία μου επί της ουσίας αργότερα.

Αλλά το ερώτημά μου είναι: Λέγατε ότι τα μνημόνια τα προηγούμενα δεν έχουν κυρωθεί ορθώς. Και στην περιβόητη Εξεταστική Επιτροπή, που έχω πει ότι θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα-Καμένου, ως τη διάλυσή της την ουσιαστική, το μεγάλο θέμα ήταν ότι δεν έχουν κυρωθεί σωστά κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος οι προηγούμενες δανειακές συμβάσεις.

Με βάση ποια συνταγματική διάταξη εισάγεται η κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης; Θα φέρετε στη Βουλή την τροποποιημένη οριστική σύμβαση και κάθε τροποποίηση; Με πόσες ψήφους πρέπει να ψηφιστεί αυτή η σύμβαση ως σύμβαση με διεθνή Οργανισμό πλέον;

Γιατί ο EFSF είναι εταιρεία του Ιδιωτικού Δικαίου με έδρα το Λουξεμβούργο, αλλά ο ESM, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, είναι διακρατικός Οργανισμός.

Το 3ο μνημόνιο δεν είναι μόνο το χειρότερο, δεν είναι μόνο το πιο άδικο, το πιο αδιέξοδο, το πραγματικά τραγικό, για το οποίο σας είχα προειδοποιήσει ότι πάμε σε 3ο μνημόνιο και πριν το δημοψήφισμα έλεγα 50 δισεκατομμύρια νέο δάνειο, τώρα πάμε στα 90. Είναι και αυτό που θα έχει αυξημένη τυπική ισχύ κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος, διότι έχει άλλη νομική φύση ο αντισυμβαλλόμενος.

Advertisement

Εξηγήστε λοιπόν ποια είναι η νομική φύση της σύμβασης και τα όρια της εξουσιοδότησης προς τον κ. Υπουργό, τον κ. Υπουργό που είναι πολύ άνετος, έχει αποκτήσει και χιούμορ, γιατί κρύβεται πίσω από την ανάμνηση του κ. Βαρουφάκη. Και λέει, «όπως και να το κάνουμε, η σύγκριση μ’ ευνοεί, δε θα με θυμούνται εμένα, θα θυμούνται τον κ. Βαρουφάκη». Όμως θα θυμόμαστε και τον κ. Τσακαλώτο.

Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει αυτά τα τρία μείζονα ζητήματα που αφορούν τη μοίρα του τόπου ν’ αποσαφηνιστούν. Κι έχετε υποχρέωση τώρα που τα ψέματα τελείωσαν, τώρα που η αλήθεια είναι πικρή, τώρα που φέρετε μια τεράστια ευθύνη ιστορική, να δώσετε καθαρές απαντήσεις γιατί η χώρα δεν πορεύεται με ψέματα και ερασιτεχνισμούς, δεν πορεύεται με τέτοια κυβέρνηση, τέτοια πλειοψηφία, τέτοιες συγκρούσεις, τέτοια εικόνα κωμικοτραγική.

Advertisement
Advertisement
ΣΧΟΛΙΑ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πυρά» Λαβρόφ κατά ΕΕ: Oι Βρυξέλλες κατέστρεψαν συνειδητά το πλαίσιο των διμερών σχέσεων

Έτοιμη να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ρωσία, σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά το πλαίσιο των διμερών σχέσεών τους

Published

on

«Πυρά» Λαβρόφ κατά ΕΕ: Oι Βρυξέλλες κατέστρεψαν συνειδητά το πλαίσιο των διμερών σχέσεων

Έτοιμη να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Ρωσία, σχετικά με όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στις μεταξύ τους σχέσεις, αλλά το πλαίσιο των διμερών σχέσεών τους

έχει καταστραφεί συνειδητά με πρωτοβουλία των Βρυξελλών, όπως δήλωσε την Παρασκευή (15/2) ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας Πέκα Χααβίστο.

Ο ίδιος,  επισήμανε ότι η Ρωσία θα είναι έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν οι Βρυξέλλες σταματήσουν να τις καταστρέφουν.

«Η επιλογή είναι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν αποφασίσει ότι παρόλα αυτά οι σχέσεις πρέπει να αποκατασταθούν και να σταματήσει τις ενέργειες που αποσκοπούν στην διακοπή τους, στις οποίες αναφέρθηκα, θα είμαστε έτοιμοι επίσης γι’ αυτό», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Advertisement

 

 

«Επιθέσεις ενάντια στη ρώσικη κουλτούρα»

Advertisement

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για ανοχή στις ωμότατες παραβιάσεις των ρωσόφωνων κατοίκων στις χώρες της Βαλτικής, στην Ουκρανία και σε άλλες χώρες, όπως και στις επιθέσεις ενάντια στην ρωσική γλώσσα και την ρωσική κουλτούρα, λέγοντας ότι όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απομακρύνεται από κάθε τι που έχει σχέση με την Ρωσία.

Έχουμε πολλούς φίλους στην Ευρώπη

Παράλληλα δήλωσε ότι η Ρωσία προτίθεται να συνεχίσει να αναπτύσσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με την Ευρώπη, όπου η Μόσχα έχει πολλούς φίλους και ομοϊδεάτες. «Δεν πρέπει να συγχέουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Ευρώπη. Εμείς από την Ευρώπη δεν φεύγουμε. Στην Ευρώπη έχουμε πολλούς φίλους και πολλούς ομοϊδεάτες. Μαζί τους θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε αμοιβαία επωφελείς σχέσεις», δήλωσε ο Λαβρόφ.

 

 

Επίθεση Πούτιν στη Δύση για την υπόθεση Ναβάλνι – «Ενοχλούν οι πολλές επιτυχίες μας σε όλα τα επίπεδα»

Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή (14/02) κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι εκμεταλλεύονται τον αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι στο πλαίσιο της «πολιτικής τους του περιορισμού» της Ρωσίας.

«Οι αντίπαλοί μας ή οι πιθανοί αντίπαλοί μας πάντα βασίζονταν σε φιλόδοξα πρόσωπα, διψασμένα για εξουσία, πάντα τα χρησιμοποιούσαν», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya 24».

Advertisement

 

Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Επίθεση ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση: Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25 καλώντας την να σταματήσει την πώληση κόκκινων δανείων, ενώ σημειώνει ότι «κυβέρνηση δανειστές και τραπεζίτες συνεχίζουν

Published

on

Επίθεση ΜέΡΑ25 στην κυβέρνηση: Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το ΜέΡΑ25 καλώντας την να σταματήσει την πώληση κόκκινων δανείων, ενώ σημειώνει ότι «κυβέρνηση δανειστές και τραπεζίτες συνεχίζουν

και εν μέσω πανδημίας το πρότζεκτ τους “μένουμε χωρίς σπίτι”».

Όπως αναφέρθηκε στη σχετική ανακοίνωση «η Κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές σε πλήρη άρση της προστασίας ακόμα και της πρώτης κατοικίας από τον Ιούνιο, ενώ μέχρι τότε θα προστατεύονται μόνο όσοι καταφέρουν να αποδείξουν πως έχουν πληγεί από την πανδημία και τις συνέπειες της (ας μας δείξει ο κ. Μητσοτάκης έναν πολίτη που δεν έχει πληγεί από την πανδημία, εκτός από τους ευνοούμενους του που δεν κινδυνεύουν από κατασχέσεις»).

Δεν μας ξαφνιάζει δυστυχώς, πρόσθεσε, «η αναλγησία της τρόικας και η ενδοτικότητα και αυτής της μνημονιακής Κυβέρνησης που δεν ενδιαφέρεται για τον κόσμο που θα χάσει τα σπίτια και τα μαγαζιά του, ούτε η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που ως Κυβέρνηση είχε στρώσει τον δρόμο με την πώληση δανείων στα funds, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το ιδιώνυμο αδίκημα για όσους αντιδρούν».

Advertisement

Το ΜέΡΑ25 υποστήριξε ότι «η συμφωνία όμως σε τέτοιες συνθήκες, όπου η Κυβέρνηση καλεί κιόλας τον κόσμο να “μένει στο σπίτι” του και με τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις και της πανδημίας, είναι εξοργιστική» και υπογράμμισε:

«Να σταματήσει η Κυβέρνηση να παίζει τέτοια άθλια παιχνίδια σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των χειμαζόμενων συμπολιτών μας, με την τρόικα, τους τραπεζίτες και τα αρπακτικά ταμεία, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Να σταματήσει η πώληση των κόκκινων δανείων στα funds, να καταργηθεί ο “Ηρακλής” και ο νέος πτωχοποιητικός κώδικας. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής πρώτης κατοικίας και μαγαζιού μικρομεσαίων».

Περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κριστίν Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρεών λόγω πανδημίας – Παραβιάζει τη συνθήκη της ΕΕ

100 οικονομολόγοι απηύθυναν έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία

Published

on

Κριστίν Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρεών λόγω πανδημίας – Παραβιάζει τη συνθήκη της ΕΕ

100 οικονομολόγοι απηύθυναν έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία

Αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαγραφής χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού είναι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine lagarde χαρακτηρίζοντας μια τέτοια απόφαση ως «αδιανόητη» καθώς θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών».
Σε συνέντευξή της στη γαλλικής Journal du Dimanche υπογραμμίζει πως «αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολόνες των θεμελίων του ευρώ. Αν η ενέργεια που ξοδεύεται για να ζητείται η ακύρωση χρέους από την ΕΚΤ αφιερωνόταν στον διάλογο για την αξιοποίηση του χρέους, αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Για ποιο πράγμα θα γίνουν δημόσιες δαπάνες; Σε ποιους τομείς του μέλλοντος θα επενδύσουμε; Αυτό είναι το ουσιώδες σήμερα”, πρόσθεσε η άλλοτε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας και μετέπειτα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πριν αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο του 2019.

100 οικονομολόγοι ζητούν διαγραφή

Η συζήτηση τέθηκε στο τραπέζι όταν πάνω από 100 οικονομολόγοι απηύθυναν προχθές Παρασκευή έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού.
«Χρωστάμε στους εαυτούς μας το 25% του χρέους μας κι αν αποπληρώσουμε το ποσό αυτό, θα πρέπει να το βρούμε αλλού, είτε δανειζόμενοι για να το αναχρηματοδοτούμε αντί να επενδύουμε, είτε αυξάνοντας τους φόρους, ή μειώνοντας τις δαπάνες», εξήγησαν οι οικονομολόγοι, ανάμεσά τους πενήντα Γάλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Thoma Picketie, ο βέλγος πρώην υπουργός Paul Magnet, ο Ούγγρος άλλοτε ευρωπαίος επίτροπος Antor Lazlo.
«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα βγουν από αυτή την κρίση με αυξημένα επίπεδα χρέους», εκτίμησε η Lagardeτ μιλώντας στη JDD. Όμως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουν να το αποπληρώσουν. Τα χρέη είναι διαχειρίσιμα μακροπρόθεσμα. Οι επενδύσεις σε τομείς καθοριστικούς για το μέλλον θα οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη».

Advertisement

Η πραγματική ανάκαμψη μετά το 2022

«Η ανάκαμψη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, άρα θα οδηγήσει σε ομοσπονδοποίηση (της οικονομίας). Θα κινηθούμε προς μιαν άλλη οικονομία, πιο ψηφιακή, πιο πράσινη, πιο στρατευμένη έναντι της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας της βιοποικιλότητας», εκτίμησε η C. lagarde.
Άμεσα, προέβλεψε ότι «το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Η οικονομική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει, αλλά δεν έχει κατεδαφιστεί. Προφανώς, αναμένεται με ανυπομονησία, Ωστόσο δεν είμαστε ακόμη ασφαλείς έναντι ρίσκων ακόμη άγνωστων”, ενώ “δεν θα επανέλθουμε στο επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας που καταγραφόταν προτού εκδηλωθεί η πανδημία πριν από τα μέσα του 2022» ξεκαθαρίζει.

www.bankingnews.gr

Advertisement
Περισσότερα

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, πάτησε την Άλμπα Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση, πάτησε την Άλμπα
ΜΠΑΣΚΕΤ5 ώρες ago

Euroleague: «Διαστημικός» Ολυμπιακός και στο Βερολίνο

Ένας επιβλητικός Ολυμπιακός, με «διαστημικό» Βεζένκοφ, έκανε επίδειξη δύναμης στο Βερολίνο, συνέτριψε την Άλμπα με 93-60 και σημείωσε πέμπτη συνεχή νίκη...

Συγκλονίζει το βίντεο με την στιγμή της δραματικής διάσωσης ενός παιδιού από τα συντρίμμια Συγκλονίζει το βίντεο με την στιγμή της δραματικής διάσωσης ενός παιδιού από τα συντρίμμια
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ3 ημέρες ago

Συρία: Η στιγμή της δραματικής διάσωσης ενός παιδιού από συντρίμμια

Τουρκία και η Συρία ζουν μια ασύλληπτη τραγωδία μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο τη γειτονική...

Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που ο οδηγός πέφτει πάνω στη στάση του λεωφορείου Δείτε το βίντεο με τη στιγμή που ο οδηγός πέφτει πάνω στη στάση του λεωφορείου
ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 ημέρες ago

Κωνσταντινούπολη: Λεωφορείο πέφτει πάνω σε πεζούς – Ένας νεκρός, 5 τραυματίες

Σοκάρουν τα πλάνα που έρχονται από την Κωνσταντινούπολη με το το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα σε στάση λεωφορείου.

Δείτε πως διατηρούν ανοιχτά τα οδικά δίκτυα στην κακοκαιρία στις ΗΠΑ Δείτε πως διατηρούν ανοιχτά τα οδικά δίκτυα στην κακοκαιρία στις ΗΠΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΒΙΝΤΕΟ3 ημέρες ago

ΗΠΑ: Πως διατηρούν ανοιχτά τα οδικά δίκτυα στην κακοκαιρία

Η κακοκαιρία και τα προβλήματα που φέρνει ο χιονιάς δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο καθώς και σε άλλες χώρες του...

Οι πράσινοι δεν έπαιξαν άμυνα και ηττήθηκαν μοιραία στη Βιτόρια με 95-90 για την 23η αγωνιστική της Euroleague Οι πράσινοι δεν έπαιξαν άμυνα και ηττήθηκαν μοιραία στη Βιτόρια με 95-90 για την 23η αγωνιστική της Euroleague
ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες ago

Euroleague: «Εκτέλεσε» τον Παναθηναϊκό η Μπασκόνια με 95-90

Δίχως «χαμόγελα» ολοκλήρωσε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του επί ισπανικού εδάφους στη «διαβολοβδομάδα» της Euroleague, βλέποντας το ρεκόρ του να...

Λούντζης και Βεζένκοφ στέλνουν τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague Λούντζης και Βεζένκοφ στέλνουν τον Ολυμπιακό στα play off της Euroleague
ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες ago

Euroleague: Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές 76-70

Ο Ολυμπιακός είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή και έχοντας σε απολαυστική βραδιά τους Λούντζη (13π., 7ρ., 2κλ.)...

Με μυθικό Χεζόνια η Ρεάλ νίκησε την Μονακό 91-95 Με μυθικό Χεζόνια η Ρεάλ νίκησε την Μονακό 91-95
ΜΠΑΣΚΕΤ5 ημέρες ago

Euroleague: Με μυθικό Χεζόνια η Ρεάλ νίκησε την Μονακό 91-95

Σπουδαίοι παίκτες, σπουδαίο παιχνίδι, αμφίρροπη εξέλιξη και τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί 95-91 της Μονακό σε ένα συγκλονιστικό φινάλε- θρίλερ...

Νέστος: Δέος προκαλούν οι εντυπωσιακοί μαίανδροι του Νέστος: Δέος προκαλούν οι εντυπωσιακοί μαίανδροι του
ΤΑΞΙΔΙΑ6 ημέρες ago

Νέστος: Δέος προκαλούν οι εντυπωσιακοί μαίανδροι του

Ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο κομμάτι του Νέστου είναι στη διαδρομή που ξεκινάει περίπου από το ύψος της Σταυρούπολης στην...

Μια ταβέρνα που χρονολογείται περίπου στο 2.700 π.Χ. ανακαλύφθηκε στον χώρο των ανασκαφών του αρχαίου Λαγκάς στο νότιο Ιράκ. Μια ταβέρνα που χρονολογείται περίπου στο 2.700 π.Χ. ανακαλύφθηκε στον χώρο των ανασκαφών του αρχαίου Λαγκάς στο νότιο Ιράκ.
ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ6 ημέρες ago

Ιράκ: Ανακαλύφθηκε ταβέρνα 5.000 ετών στην αρχαία πόλη Λαγκάς

Μια ταβέρνα που χρονολογείται περίπου στο 2.700 π.Χ. ανακαλύφθηκε στον χώρο των ανασκαφών του αρχαίου Λαγκάς στο νότιο Ιράκ.

Ο Τάιρ Νίκολς, 29 ετών, συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου από μέλη της ειδικής μονάδας Scorpion της αστυνομίας του Μέμφις στις νότιες ΗΠΑ για μια τροχαία παράβαση. Ο Τάιρ Νίκολς, 29 ετών, συνελήφθη στις 7 Ιανουαρίου από μέλη της ειδικής μονάδας Scorpion της αστυνομίας του Μέμφις στις νότιες ΗΠΑ για μια τροχαία παράβαση.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ7 ημέρες ago

ΗΠΑ: Αγανάκτηση και οργή κατά της αστυνομικής βίας στην κηδεία του Τάιρ Νίκολς

«Μια όμορφη ψυχή», η οποία εξαιτίας μιας «βίαιης ενέργειας» της αστυνομίας έσβησε πολύ νωρίς: όσοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του Τάιρ...

Advertisement

ΑΡΕΣΟΥΝ