fbpx
Menu

Εκπληκτικός ο λόγος που ρίχνουν τα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης στη θάλασσα!

  • Γράφτηκε από τον 
Εκπληκτικός ο λόγος που ρίχνουν τα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης στη θάλασσα | Περίεργα Νέα & Περίεργες Ειδήσεις Εκπληκτικός ο λόγος που ρίχνουν τα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης στη θάλασσα | Περίεργα Νέα & Περίεργες Ειδήσεις

Το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Stephen Mallon για τα φθαρμένα βαγόνια του μετρό της Νέας Υόρκης, που τερματίζουν την πορεία τους στον βυθό του ωκεανού και γίνονται καταφύγιο για ψάρια, κοράλλια και όστρακα κάνει τον γύρο του κόσμου και εντυπωσιάζει.

Τα βαγόνια του μετρό είναι φτιαγμένα να τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες και να μεταφέρουν εκατομμύρια κόσμο σε καθημερινή βάση. Δεν φθείρονται εύκολα αλλά έρχεται η στιγμή που πρέπει να αποσυρθούν.

Η πρώτη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι τα βαγόνια που έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους καταλήγουν στην ανακύκλωση ή σε κάποια μάντρα με παλιά σίδερα. Είναι όμως έτσι;

Το μυστήριο έρχεται να λύσει ο φωτογράφος Stephen Mallon, μέσα από μια σειρά ασυνήθιστων φωτογραφιών, με τίτλο «Next Stop Atlantic» («Επόμενος σταθμός Ατλαντικός»), που αποδεικνύουν ότι στη Νέα Υόρκη ο τερματικός σταθμός των φθαρμένων βαγονιών είναι ο βυθός του ωκεανού.

Φωτογραφια Γάμου & Βίντεο Γάμου στην Αθήνα

Ο ταλαντούχος φωτογράφος μέσα από την τριετή του έρευνα μας ωθεί να μην βγάλουμε εύκολα συμπεράσματα για τη μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει αυτή η ομολογουμένως περίεργη διαδικασία και διαβεβαιώνει πως υπάρχει μέθοδος γι” αυτή την «τρέλα».

Είναι καλά τεκμηριωμένο πως η ανθρώπινη παρέμβαση, μέσα από φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και άλλες χημικές ουσίες που φιλτράρονται μέσα από το νερό μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη φθορά στον πυθμένα του ωκεανού και στον ίδιο τον ύφαλο.

Με τη βοήθεια της παλίρροιας, τα βαγόνια βρίσκουν τη θέση τους στον πυθμένα του ωκεανού και σχηματίζουν τεχνητούς υφάλους παρέχοντας έναν φυσικό βιότοπο και επιτρέποντας ένα νέο οικοσύστημα να ανθίσει μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Χωρίς τις εικόνες του Mallon, δεν θα μαθαίναμε ποτέ αυτό το ανεξήγητο φαινόμενο. Οι πρωτότυπες ιδέες του αλλά και η πολιτεία της Νέας Υόρκης βοήθησαν πολύ στην πορεία της έρευνας.
Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις ότι έγινε γόνιμο έδαφος για κάθε είδους ψάρι, κοράλλι και μαλακόστρακο ένα φθαρμένο βαγόνι του μετρό. Ίσως και ιδιοφυές!

επιστροφή στην κορυφή
Μαϊος 28, 2018

Βίντεο Ντοκουμέντο για το πως η ανθρώπινη ανευθυνότητα συμβάλει διαχρονικά στην καταστροφή του περιβάλλοντος

Το γεγονός ότι η ανθρώπινη βλακεία και ανευθυνότητα έχει χιλιάδες χρόνια ιστορία είναι πάσης φύσεως γνωστό,καθώς έχουν καταγραφεί από αμέτρητους…
Οκτωβρίου 29, 2015

Συγκινητικό βίντεο καταγράφει τη ζωή μίας μοναχικής ηλικιωμένης

in PEOPLE

by JIMAKOS

Ακούμε συχνά ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μόνους τους ηλικιωμένους γιατί μαραζώνουν. Το συγκινητικό βίντεο το αποδεικνύει και θα σας…
Φεβρουαρίου 25, 2018

Αυτό σημαίνει «παρά τρίχα»

Όλα είναι θέμα δευτερολέπτου
Δεκεμβρίου 09, 2015

Γιώργος Λιάγκας: «Προφανώς ήταν καλύτερη η Ζέτα από την Δούκισσα»

Ήταν πολλές οι απαντήσεις που ήθελε να δώσει ο Γιώργος Λιάγκας σε διάφορές δηλώσεις, το πρωί της Τετάρτης.
Ιουλίου 25, 2015

Λιοντάρια ξεπηδούν από θάμνο, σταματούν τη κίνηση και σκοτώνουν μια αντιλόπη

Δύο αρσενικά λιοντάρια κυνηγούν μια αντιλόπη στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νοτίου Αφρικής, φτάνοντας στο σημείο να ξεπηδούν από θάμνο…