ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζελένσκι: Νέα έκκληση στη Δύση για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων

Δημοσιεύθηκε

/

Νέα έκκληση προς τη Δύση να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία και να προμηθεύσει τη χώρα με μαχητικά Mig -29, μετά την πρόταση της Πολωνίας να διαθέσει όλα τα πολεμικά αεροσκάφη αυτού του τύπου στις ΗΠΑ, απηύθυνε ο Ουκρανός Πρόεδρος διαμηνύοντας ότι αν δεν εφαρμοστεί άμεσα ο παραπάνω αποκλεισμός,η χώρα του θα περιέλθει σε ανθρωπιστική κρίση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στο μήνυμά του ο Ζελένσκι είπε ότι οι ξένοι εταίροι της Ουκρανίας θα είναι «υπεύθυνοι για μια ανθρωπιστική καταστροφή» εάν δεν εφαρμόσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. «Η Ρωσία χρησιμοποιεί πυραύλους, αεροσκάφη και ελικόπτερα εναντίον μας, εναντίον αμάχων, εναντίον των πόλεων μας, εναντίον των υποδομών μας. Είναι ανθρωπιστικό καθήκον του κόσμου να ανταποκριθεί», είπε στην καθημερινή του τηλεοπτική ομιλία, αναφέρει το Reuters. Επίσης τόνισε ότι οι Ουκρανοί έχουν δείξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες ότι δεν θα υποχωρήσουν ποτέ. «Ο εχθρός μπορεί να καταστρέψει τους τοίχους των σπιτιών μας, των σχολείων μας, των εκκλησιών μας. Μπορεί να σπάσει ουκρανικές επιχειρήσεις. Αλλά ποτέ δεν θα φτάσει στην ψυχή μας, στην καρδιά μας, στην ικανότητά μας να ζούμε ελεύθερα» πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσε για άλλη μια φορά τους Ρώσους στρατιώτες να εγκαταλείψουν την χώρα. «Οι σχεδόν δύο εβδομάδες της αντίστασής μας σας έδειξαν ότι δεν θα τα παρατήσουμε. Οτι θα πολεμήσουμε μέχρι να ανακτήσουμε τη γη μας και να απαντήσουμε για όλους τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν. Για τα σκοτωμένα παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. «Μπορείτε ακόμα να σωθείτε, αν απλώς φύγετε», επεσήμανε ο Ζελένσκι, προτρέποντας τους στρατιώτες να μην εμπιστεύονται τους διοικητές τους όταν τους λένε ότι έχετε ακόμη μια ευκαιρία στην Ουκρανία. «Τίποτα δεν σας περιμένει εδώ. Εκτός από αιχμαλωσία ή θάνατο, θα πάρετε τη ζωή μας και θα δώσετε τη δική σας. Και ξέρουμε ότι οι διοικητές σας έχουν ήδη καταλάβει τα πάντα. Αυτός ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να επιστρέψουμε στην ειρήνη. Πηγαίνετε στα σπίτια σας» κατέληξε.

Δώστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΡΕΣΟΥΝ

Exit mobile version