Connect with us

Δημοσιεύθηκε

/

Η Ακαδημία Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου (BBAW) αναζητά βοηθό ερευνητή στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών / Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών, στα πλαίσια του έργου Commentaria στο Aristotelem Graeca et Byzantina.

Θέση εργασίας στην Ακαδημία Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου

βοηθός έρευνας (f / m / d)
στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών / Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών για τη δημιουργία ενός ψηφιακού σχολικού αποθέματος που ανέρχεται στο 75% του συνολικά συμφωνημένου χρόνου εργασίας, αρχικά περιορίζεται σε 24 μήνες.

Καθήκοντα:

Εύρεση, απογραφή και μεταγραφή εξαρτημένων μικρών κειμένων (σχολιάς) από μεσαιωνικά χειρόγραφα αριστοτελικών κειμένων
Ταυτοποίηση συγγραφέων και συγγραφέων, πηγών και παραλληλισμών της σχολής
ψηφιακή αναπαράσταση και ευρετηρίαση των σχολίων μέσω ενός ιστότοπου
Στοχευμένη προσαρμογή και περαιτέρω ανάπτυξη ενός μοντέλου δεδομένων βασισμένων σε πρότυπα και ενός ιστότοπου για τη δημοσίευση των σχολίων
Τεκμηρίωση των αναπτυξιακών εργασιών
Τα καθήκοντα πρέπει να εκτελούνται ως μέρος μιας διατριβής , στην οποία παρουσιάζονται μέθοδοι και εργαλεία για μια ψηφιακή ευρετηρίαση του Scholia σχετικά με τον Αριστοτέλη χρησιμοποιώντας μια αντιπροσωπευτική επιλογή κειμένων και συζητούνται οι ερευνητικές προοπτικές που ανοίγονται.

Απαιτήσεις:

Σχετικό πτυχίο πανεπιστημίου με έμφαση στα ελληνικά ή αποδεδειγμένα πολύ καλή γνώση της αρχαίας ελληνικής
μεθοδική γνώση της παλαιογραφίας, η ιστορία της μετάδοσης, της επιμέλειας και της κριτικής κειμένου
Εμπειρία με σχετικά κείμενα (Αριστοτέλης, σχόλια του Αριστοτέλη, σχόλια)
Εμπειρία στη χρήση των σχετικών προτύπων για ψηφιακές εκδόσεις (XML, TEI P-5), καθώς και προθυμία να εξοικειωθείτε με τις αντίστοιχες βασικές τεχνολογίες (τεχνολογίες X)
Γνώση / εμπειρία στο σχεδιασμό ιστοσελίδων, UX / UI
Εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού / API καθώς και γνώση των σχετικών γλωσσών προγραμματισμού (π.χ. HTML, CSS, PHP, JavaScript)
Ομαδική εργασία και εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και οργάνωσης
Η αμοιβή βασίζεται στη συνδρομητική ομάδα E 13 TV-L Berlin. Ο τόπος υπηρεσίας είναι το Βερολίνο.

Η Ακαδημία Επιστημών του Βερολίνου-Βρανδεμβούργου προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό των γυναικών σε περιοχές όπου υποεκπροσωπούνται σύμφωνα με τον νόμο για τις ίσες ευκαιρίες του κράτους και το σχέδιο προόδου των γυναικών, επομένως οι αιτήσεις από γυναίκες ενθαρρύνονται ρητά. Οι αιτήσεις από γυναίκες θα προτιμηθούν εάν είναι εξίσου κατάλληλες. Οι αιτήσεις από άτομα με ιστορικό μετανάστευσης ενθαρρύνονται ρητά. Οι αιτήσεις από άτομα με ειδικές ανάγκες θα δοθούν προτεραιότητα εάν είναι εξίσου κατάλληλες.

Τα πλήρη έγγραφα της αίτησής σας θα πρέπει να απευθύνονται, ει δυνατόν, ηλεκτρονικά σε ένα αρχείο PDF (έως 5 MB) με τον κωδικό AV / 05/2021 έως 05/05/2021 στο

Τμήμα Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Βερολίνου-Βρανδεμβούργου
Ines Hanke
Αριθμός αναφοράς AV / 05/2021
Jägerstrasse 22/23, 10117 Berlin
personalstelle@bbaw.de

Για λόγους κόστους, τα έγγραφα της αίτησης μπορούν να επιστραφούν μόνο εάν επισυνάπτεται ένας φάκελος πληρωμένος με ταχυδρομικά τέλη.

Διαφήμιση

GHOSTFILM MEDIA PRODUCTION

Εταιρικά Βίντεο

VIRAL NEWS

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 95-91

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεπέρασε έστω και δύσκολα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βαλένθια. Δείτε βίντεο με τα highlights του αγώνα

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague. Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62

Δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης Αρμάνι Μιλάνο – Παρτίζαν 76-62 για την 28η αγωνιστική της Euroleague.

Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους! Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Ισοπεδωτικός Ολυμπιακός διέλυσε την Μπάγερν με 102 πόντους!

Οι Ερυθρόλευκοι έπαιξαν εξωπραγματικά και σφυροκόπησαν ανελέητα τη Μπάγερν με 19/30 τρίποντα. Πλέον είναι  μια ανάσα από το πλεονέκτημα έδρας...

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ3 εβδομάδες πριν

Νιγηρία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με 6 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο οδηγός του λεωφορείου αγνόησε το απαγορευτικό σήμα και επιχείρησε να περάσει τις γραμμές ενώ...

Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights Euroleague: Ζαλγκίρις-Βιλερμπάν 85-67 | Video highlights
ΜΠΑΣΚΕΤ3 εβδομάδες πριν

Euroleague: Νίκη οκτάδας για Ζαλγκίρις με 85-67 την Βιλερμπάν

Χάρη σε ένα ξέσπασμά της στη δεύτερη περίοδο η Ζαλγκίρις Κάουνας πήρε διψήφια διαφορά, την οποία κράτησε ως το τελικό...

Διαφήμιση

ΑΡΕΣΟΥΝ